Nicoleta C. October 11, 2021

 

 

Poliţiştii locali din Timişoara verifică în medie peste 1.700 de persoane izolate şi carantinate în contextul pandemiei COVID-19. Totodată aceștia ajută şi la cumpărăturile de strictă necesitate pentru cei care nu ai voie să părăsească locuinţele. Cetățenii le mulțumesc pentru eforturile depuse.

 

Activitatea de verificare a persoanelor izolate şi carantinate a revenit, de la începutul pandemiei, exclusiv Poliției Locale, care a angrenat zilnic efective pentru a preveni răspândirea coronavirusului.

 

„Majoritatea cetăţenilor au manifestat înţelegere şi disponibilitate faţă de activitatea poliţiştilor locali. Mai mult, sunt foarte multe cazurile în care au solicitat sprijinul acestora în achiziţionarea de medicamente, alimente sau alte bunuri esenţiale”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Timişoara, Daniela Seracin.

 

Aceasta a mai menţionat că, în ultima perioadă, instituţia a primit numeroase scrisori de mulţumiri şi aprecieri de la cetăţeni, care s-au simţit mai în siguranţă prin contactarea zilnică a poliţiştilor locali.

Un timișorean aflat în această situație a transmis polițiștilor locali: „mă aflu în carantină (…), am fost verificat de către echipaje formate din agenți ai Poliției Locale Timișoara, țin să le mulțumesc în mod special, au avut un comportament civilizat, foarte amabili de a se interesa de sănătatea mea, chiar s-au oferit a mă ajuta dacă am nevoie de bunuri sau ajutor medical”.

O altă timișoreancă a transmis „deosebit respect și considerație, doresc să vă mulțumesc pentru gestul de umanitate, compasiune și profesionalism de care echipajele dvs au dat dovadă pe perioada carantinării mele și a copilului, ne-am simțit protejate, iar agenții care au fost zilnic extrem de politicoși, au fost empatici, întrebându-ne de starea noastră și dacă avem nevoie de ceva”.

Polițiștii locali transmit la rândul lor că le sunt recunoscători cetățenilor care au înțeles să respecte legea și să contribuie, prin acest lucru, la limitarea răspândirii acestui virus care face victime.

Citește și:  Situația COVID-19, sâmbătă, 8 mai, în Timiș: 76 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, dar și 3 decese

 

De asemenea, ar trebui menționat și faptul că, pe lângă această activitate, polițiștii locali au acționat permanent și pe celelalte linii, cum sunt menținerea ordinii și liniștii publice, circulație rutieră, protecția mediului, comerț ilicit, disciplina în construcții, fiind înregistrate aproape 10.000 de sesizări de la începutul anului.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*