Redacție October 11, 2021

 

Medicamentul Regeneron, cu anticorpi pentru bolnavii de COVID-19, va ajunge luna viitoare și în spitalele din România.

 

Amestecul de anticorpi monoclonali, care a fost folosit în tratarea fostului președinte american Donald Trump, va fi utilizat și la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș” din Timișoara.

 

„Sunt mai multe preparate de anticorpi monoclonali. Acești anticorpi monoclonali au fost analizați de către Agenția Europeană a Medicamentului la 1 octombrie și țara noastră va primi un număr de doze începând cu luna noiembrie. Trebuie să îndeplinești anumite condiții ca să poți să beneficiezi de acest tratament. El este eficient doar în prima săptămână de boală, este foarte scump și noi am așteptat ca cele cinci preparate cu principiul de anticorpi monoclonali să fie acreditate”, a spus medicul Virgil Musta, pentru Radio Timișoara.

 

Vă reamintim faptul că tratamentul cu anticorpi monoclonali imită comportamentul sistemului imunitar și ajută organismul să lupte cu virusul SARS-CoV-2.

 

Foto: Inquam Photos / Virgil Simonescu

 

Citește și:  Punct de vedere al Poliţiei Locale Timişoara privind situaţia migranţilor şi acuzele nefondate ale organizaţiei LOGS

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*