Dacă cumva vă interesează, Kamala Harris a acceptat să fie candidata la președinția SUA din partea democraților.
Părerea mea este că prea ne băgăm în curtea americanilor, ca să nu spun ca Băsescu.
Și am să vă demonstrez de ce:
Uitați-vă în jur, la obiectele pe care le vedeți în acest moment.
Câte lucruri produse în SUA vedeți?
Câte obiecte inventate în SUA vedeți?
Aveți cumva un iPhone?
Îmi pare rău, dar este produs în China. La fel ca și computerele mele Dell și Lenovo, cele două laptopuri pe care le am și telefonul, care este produs tot în China, chiar dacă este marca Nokia.
Am un set de șurubelnițe Stanley, pe care le-am cumpărat pentru că sunt americane și pentru că știam că sculele americane sunt bune. După câțiva ani, sunt ruginite. Șurubelnițele Flaro, cumpărate cândva în anii ’70, încă nu au ruginit.
Mai am câteva cărți bune, ai căror autori s-au născut în SUA. Și cam atât.
La fel se întâmplă cu majoritatea populației din România. SUA nu reprezintă nimic concret. Hamburgerii pe care-i mănâncă românii, acele chiftele, sunt produse în România. Cola este produsă tot aici și, din câte mi s-a spus, are o calitate mult mai proastă decât cea de la americani. Țigările americane sunt produse tot aici și au o calitate mult mai proastă decât țigările românești din anii ’70.
Ne-au învățat americanii ceva în privința sistemului de sănătate? Să fim serioși. De când sistemul de sănătate românesc a început să-l copieze pe cel american, cunoscut ca fiind cel mai mizerabil de pe planetă, sănătatea noastră a căzut direct în cap.
De fapt, aceștia, americanii, nu fac pentru noi altceva decât trafic de influență și corupție în favoarea celor bogați de la ei sau a complicilor lor de aici, și ne vând pe bani grei arme pe care după aceea ne ordonă cui să le dăruim.
Adică ne iau banii ca la proști. Pentru că adevărul este că ne comportăm ca niște proști și ne și place asta.
*
Cândva, în anii ’90, când am intrat pentru prima oară în posesia unui scanner, am încercat să-l folosesc pentru citirea documentelor contabile.
Nu prea mergea. După aceea am citit că niciun scanner și softurile aferente de OCR (recunoașterea optică a caracterelor) nu asigură o precizie mai mare de vreo 97%.
Am considerat că 3% este o eroare inadmisibilă în contabilitate.
Acum aflăm că există 1100 de greșeli, asumate, în recalcularea pensiilor. Se pare că sunt erori de soft.
SAF-T, o altă chestie care se implementează în interesul IT-iștilor și al consultanților care nu se mai satură de bani – bani pe care-i vom plăti fiecare dintre noi – presupune ca un contabil să completeze 800 de câmpuri. Culmea este că respectivele informații există deja în contabilitate; mai mult, informațiile respective erau deja transmise organelor statului.
E ca și cum, în loc să-ți faci automat backupurile zilnice cu un fișier de comenzi *.bat de vreo 3-4 rânduri, ai folosi un monstru de câteva zeci sau sute de megabytes la care mai trebuie să-i dai și câteva zeci de click-uri în fiecare dimineață.
Pentru că cei de la Ministerul finanțelor, de la ANAF și de peste tot nu au înțeles că informatizare înseamnă simplificarea lucrurilor, ușurarea muncii oamenilor, nu complicarea acestora fără nici un folos.
S-a modificat site-ul Registrului Comerțului, am înțeles că și acolo a fost un fiasco.
Despre e-factura nici nu mai vorbim; sunt mii de probleme, iar implementarea ideii i-a costat pe cei care sunt obligați să o folosească o căruță de bani. Facturile ba apar, ba dispar, ba sunt dublate. Practic sistemul nu este capabil să ofere informații pe care să te bazezi.
Asta este IT-ul și aceștia sunt experții din România.
Domnule Ciolacu, am înțeles că așteptați sugestii de la popor. Sunați-mă, vedem cum facem și mă puneți timp de 3 luni șef peste informatizarea ANAF-ului și peste contabilitatea românească. Trei luni nu mai contează pe lângă cei 30 de ani și sumele imense cheltuite pentru informatizare. Fără leafă, doar casă și masă acolo la dumneavoastră. Sau nici măcar asta, dacă o facem online.
Dacă îmi dați mână liberă și personalul pe care îl cer și în 3 luni nu am rezolvat toate problemele astea, vă dau voie să mă împușcați.
*
Covid-19 a devenit o banală răceală.
Ca să fac o analogie cu altă mare escrocherie, nici Y2K nu a fost decât o imensă farsă.
***
VIDEO Alegeri SUA 2024 Kamala Harris a acceptat candidatura democraților. Mesajele cheie ale discursului ei
Kamala Harris promite în discursul de acceptare a candidaturii sale oficiale la alegerile prezidenţiale „să fie preşedinta tuturor americanilor”, să sprijine Ucraina și o soluție de încetare a războiului Israelului din Gaza.
Alegerile din noiembrie vor fi ocazia de a „trasa o nouă cale”, a afirmat candidata democrată Democraţii americani au confirmat-o oficial pe Kamala Harris drept candidata lor la alegerile prezidenţiale din 5 noiembrie, marţi seara la Chicago, în timpul convenţiei naţionale a partidului.
2020: Pandemie de propagandă, frică și izolare (episodul 6)
Cum vor fi percepuți anii Covid peste 25, 50 sau 100 de ani? Ca contemporan al acestei perioade, dacă ar fi să le descrii, care ar fi abordarea ta?
Caz șocant în SUA: Un spital a anunțat după 361 de zile părinții unei tinere că ea a murit. Fata se „externase” și fusese dată dispărută
Caz șocant în SUA. Un spital din California a fost dat în judecată pentru că a așteptat 361 de zile ca să anunțe familia unei tinere că aceasta a decedat.
România, codașă în UE la venituri bugetare și fiscale: Diferența față de alte economii similare se adâncește
România se află constant printre țările cu cele mai scăzute venituri bugetare ca procent din PIB în Uniunea Europeană, notează Ziarul Financiar. De asemenea, veniturile fiscale, care includ impozitele și contribuțiile sociale, sunt printre cele mai mici din UE, depășite doar de Irlanda, o economie considerată atipică și deseori comparată cu un paradis fiscal.
România se dotează cu rachete americane AIM-120 AMRAAM. La ce sumă colosală se ridică achiziția
Statele Unite ale Americii au autorizat vânzarea de rachete AIM-120 AMRAAM către România pentru a asigura Forțelor Aeriene Române capabilități aer-aer avansate. România va plăti pentru aceste rachete în jur de 180 de milioane de dolari, cu posibilitatea de a cumpăra rachete suplimentare în viitor.
Ex-șeful SIE Silviu Predoiu, – criticile sale la adresa lui Zelenski: „A creat riscul unui război nuclear”
Criticile fostului șef al SIE Silviu Predoiu la adresa lui Zelenski au fost preluate de TASS: „Zelenski a creat riscul unui război nuclear fără acordul aliaților săi”, relatează agenția rusă de stat afirmațiile fostului oficial.
„Președintele ucrainean Vladimir Zelenski a creat riscul unui război nuclear pentru toți aliații săi, fără acordul lor, ordonând un atac asupra regiunii ruse Kursk, a declarat Silviu Predoiu, fost șef al Serviciului Român de Informații Externe.«A fost depășită o linie roșie», a declarat el la televiziunea Canal 33. «Și-au asumat riscul de a avea ca răspuns un atac nuclear, și l-au asumat și în numele nostru».
«Ucraina a ales un moment de slăbiciune aliată», a continuat el. «America desfășoară o campanie electorală, condusă de un președinte aflat în declin fizic și mental, cu un vicepreședinte care habar nu are ce este politica internațională, geopolitica și așa mai departe. În NATO, un secretar general îl înlocuiește pe altul. În UE, puterile noii Comisii Europene sunt transferate».
Un pensionar care era să lase România în faliment are un salariu de peste un milion de lei, de la stat, și două pensii, de 330. 000 lei
Un pensionar care era să lase România în faliment are azi un salariu de peste un milion de lei, de la stat, și două pensii, de 330.000 lei: Florin Georgescu, fost ministru de finanțe în guvernarea Văcăroiu (1992-1996), este de 20 de ani viceguvernator al Băncii Naționale a României.
Este evident că suntem proști și că ne și place
Noi, ca popor de vânători cu tradiție multimilenară, nu vom crea niciodată dileme urșilor din bancuri. După ce vom fi folosit toate gloanețle, toate rachetuțele, avionașele, drujbele și topoarele pentru a rade pădurile țării (ceea ce am făcut deja) în speranța că-l vom extermina, ursul, care ne-a mai sodomizat de câteva ori anterior, ne va veni zâmbitor din spate și, punându-și galeș laba pe umărul nostru, nu va ezita: „Băi, voi sunteți și proști, și vă și place!“. Căci ăsta este adevărul: și suntem, și ne și place.
O lecție de democrație și modestie din partea unui general care i-ar prinde bine și ostașului Ciucă
În urmă cu trei ani, când în România premier era Nicolae Ciucă, am intervievat un viceamiral faimos din Portugalia și l-am întrebat ce părere are despre implicarea militarilor în politică. Mi-a spus că nu este o idee bună pentru că „ar fi periculos pentru sistemul democratic”.
Astăzi, sondajele arată că cei mai mulți portughezi consideră că viceamiralul ar fi cel mai potrivit președinte și-l împing să candideze în 2026, deși acesta refuză în continuare ideea.
În același timp în România, oamenii din jurul lui Nicolae Ciucă vor să ne convingă, cu milioane de euro din bani publici (după cum a dezvăluit zilele trecute Snoop) că acesta merită să fie președinte. Și totuși nu reușesc, așa cum o arată și sondajele. Mai deloc.
Aproape 1. 100 de greșeli în recalcularea pensiilor asumate de CNPP, o zecime din plângerile depuse VIDEO
Preşedintele Casei Naţionale de Pensii Publice, Daniel Baciu, a anunţat joi, 22 august, că din cele 4,1 milioane de decizii de recalculare a pensiei primite, au existat 11.500 de sesizări, însă doar pentru 1.090 de cazuri se impune revizuirea deciziilor de recalculare, un procent de doar 0,024% din total.
O femeie care avea pensia 1. 900 lei a primit la recalculare 10. 284 lei. Ce a observat Zoica Gheorghe în documente
Deciziile de recalculare greșite urmează să fie corectate, iar pensionarii nu vor primi pensii mai mici din toamnă.
Rafila: Propun o dezbatere despre întreruperea tratamentului în ATI și continuarea în paliație. Eutanasia trebuie scoasă din discuție
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a declarat, joi seară, la Digi24, că, în contextul scandalului morților suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon, acceptarea întreruperii tratamentului la ATI și continuarea lui în paliație nu există în România „pentru că nimeni de-a lungul timpului nu a ajuns în punctul unei acceptanțe sociale a acestui lucru”. El de asemenea propune o dezbatere pe această temă în societate, în care inclusiv Biserica să participe. Oficialul din Guvern mai afirmă că aplicarea eutanasiei în România trebuie scoasă din discuție, pentru că așa ceva nu este acceptat la nivel social.
COVID19 continuă să facă victime în Timiș, dar a devenit o banală răceală!
COVID19 continuă să facă victime în Timiș, deși acum s-a transformat într-o banală răceală! Prof.dr. Cristian Oancea, managerul Spitalului Victor Babeș Timișoara, a explicat că există o ușoară creștere a cazurilor, dar nu e nimic grav.
În fiecare zi, vin câte cinci – șapte pacienți în ambulatoriu și primesc tratament, dar sunt forme ușoare. Nu au fost cazuri dificile, decât la pacienții neoplazici sau hematologici.
“În rest, COVID19 înseamnă o răceală banală. Doamne ajută! În sfârșit, a devenit o răceală banală”, a spus prof. Oancea.
Complicații apar la pacienții oncologici infectați cu SARS-COV2, fiindcă au sistemul imunitar deprimat, dar acum există instrumente de control al COVID-ului.
“Există pacienți și se înregistrează o ușoară creștere, dar nu să pună probleme sistemului medical. Nu au fost pregătite nici saloane speciale pentru acești pacienți. De obicei sunt tratați prin ambulatoriu. Persoanele care s-au adresat medicilor au venit cu simptome ca și de gripă. Pacienții primesc tratament în ambulatoriu”, a adăugat prof. Cristian Oancea.
Primăria Timișoara continuă demersurile pentru reintroducerea Liceului Agricol în circuitul educațional
Primăria Timișoara anunță că face pași importanți pentru reintroducerea fostului Liceu Agricol din Calea Aradului în circuitul educațional, după ce clădirea a fost preluată de […]
Școala de Arte vă așteptă să vă înscrieți la una dintre cele 18 specializări
Ce facem astăzi, 23 august 2024, în Timișoara?
Cum scapăm de gândacii din baie: Sfaturi și soluții eficiente
Gândacii care apar în baie, în special cei care ies noaptea, reprezintă o problemă comună și extrem de neplăcută. Acești dăunători nu sunt doar inestetici, dar pot reprezenta și un risc pentru sănătate, deoarece pot transporta bacterii și alergeni. Pentru a scăpa de gândacii din baie și a preveni reapariția lor, este esențial să înțelegem de ce apar și ce metode pot fi folosite pentru a-i elimina definitiv.