Redacție October 15, 2021

 

Toţi salariaţii din Italia sunt obligaţi, începând de azi, 15 octombrie, să prezinte un permis de sănătate COVID pentru a putea intra la serviciu. Cei care nu respectă regulile riscă să fie suspendaţi fără plată sau să primească o amendă de până la 1.500 de euro. Angajatorii riscă amenzi dacă nu verifică personalul.

 

Argumentul care stă la baza impunerii permisului verde în Italia este creşterea numărului de vaccinări şi limitarea infecţiilor.

Cu toate acestea, protestele faţă de regula privind locul de muncă au luat amploare în ultimele săptămâni, iar o demonstraţie din Roma, la sfârşitul săptămânii trecute, a devenit violentă, grupurile neofasciste exploatând nemulţumirea, scrie Mediafax.

 

Mai mult de 80% din populaţia cu vârsta de peste 12 ani din Italia a fost vaccinată de două ori, iar majoritatea italienilor au acceptat cu uşurinţă permisul verde, care este necesar şi pentru a lua masa în restaurante, pentru a intra în muzee, teatre şi cinematografe, precum şi pentru a fi folosit în avioane şi trenuri.

Citește și:  Liderul USR Timiș: numirea lui Cătălin Iapă secretar de stat este o pată pe întreaga guvernare PNL

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*