O felie din colateralele mizere ale vaccinării. Și reversul.


3 răspunsuri la “O felie din colateralele mizere ale vaccinării. Și reversul.

 1. Daca autoarea se interesa, afla ca mandatul lui Erwin Floroni a expirat in 28 noiembrie.

  Numirea noului manager a fost anuntata cu 5 zile inainte de data limita.

  Daca i-ar se interesa, Spitalul avea o capacitate de 60 de vaccinari pe zi, dar pe urma au facut efortul de a fi 200 pe zi.

  Daca 300 se programeaza pe platforma in aceasi zi, nu fac fata. Platforma trebuie sa dea mesaj „nu mai sunt locuri disponibile in aceasta zi”, dar nu a facu-o, eroarea remediindu-se la sesizarile din presa.

  Un articol facut din zvonuri. Asta nu e jurnalism.

  1. Stimate domn,

   Am o întrebare simplǎ. E drept, nu e despre cei din vârful piramidei. E despre ceilalţi. Dar sper cǎ vǎ intereseazǎ la fel de mult.
   Cu ce au greșit cei de peste 65 de ani, cu boli cronice și vulnerabili?

   Sǎ presupunem cǎ aveţi dreptate și a fost o eroare – un exces de programǎri, generat de platformǎ. Implicit, doze insuficiente de vaccin. Oamenii aceia puteau fi anunţati sǎ nu se prezinte, cu explicaţii oneste și respectuoase. Nu a mai fost timp de anunţuri? În acest caz, explicaţiile putea fi date la poarta spitalului. La fel de onest și de respectuos.

   Dar nu au existat justificǎri. “Nu sunteţi pe listǎ” nu e o explicaţie pentru nişte oameni vulnerabili, care au urmat corect procedura. “Sunt vaccinate doar cadre medicale” nu este, nici ea, o formulare explicativǎ în situaţia evocatǎ.
   Cazul de mai sus nu a fost o excepţie. Poate fi însoţit oricând de alte mǎrturii – ale multora care, programaţi la spitalul lugojean, au plecat acasǎ nevaccinaţi. Şi fǎrǎ explicaţii.

 2. Domnule Marius-whatever, autoarea s-a interesat. Dacă și persoana care se ascunde sub anonimatul ăsta se interesa, vedea ce înseamnă ”îndepărtare”, în Dexonline.ro. Nu am scris că dl Floroni a fost destituit, ci îndepărtat.
  Văd că abordările liberale se schimbă, în funcție de cine și cu ce trebuie servit. Să amintim ce declara public, în 3 aprilie, primarul (de atunci) Nicolae Robu, șef (tot de atunci) al liberalilor timișeni, despre cum SE PĂSTREAZĂ managerii de spitale: ”Ați reținut: se amână probele propriu-zise până după trecerea pandemiei. Și, acolo unde se impune să facem numiri interimare, vom face numiri interimare. Și numim interimar persoanele care acum ocupă funcțiile, ca să fie și acesta un lucru clar. Nu e potrivit ca în timpul pandemiei să schimbăm managerul spitalelor. După părerea mea, decât dacă, sigur, face dovada incompetenței, neloialității și așa mai departe. Dacă își vede de treabă, trebuie să fie lăsat în continuare în funcție”.
  Așadar, primarul actual al Lugojului ÎNDEPĂRTEAZĂ pe cineva care, după cum spunea fostul lui șef, TREBUIA să stea la conducerea spitalului.
  Da, citisem și declarațiile dlui Ionuț Cocoș, făcute EXACT așa, cu aceeași frazare și cu aceleași cifre ca și dv, Mr Anonim. Dar se pare că nu reușiți să-mi înțelegeți raționamentul. Sunați un prieten.
  Să vedem, însă, cum e cu ”un articol făcut din zvonuri”. Dacă mă iau după poemul ”Pușca” de Nichita Stănescu, un lucru este compus din partea de sus, partea de mijloc și partea de jos. Se aplică și aici. Nu o să vă plimb și prin partea cu ”partea de sus a părții de sus”. Vă întreb, doar, ce parte a articolului meu vă pare făcută din zvonuri.
  Partea de sus? Păi la Spitalul CFR din Timișoara lucrurile chiar merg bine. Este experiența mea, a brațului meu găurit, a șederii mele. Și, în 29 de ani de presă, nu a putut nimeni să arate că aș minți în ce povestesc.
  Partea de mijloc? Deci experiența dnei Grațiela Țuțuianu nu există, părinții ei au fost bine primiți din prima și totul a decurs firesc? Vreți să cerem și alte relatări? Cam ce număr v-ar convinge?
  Partea de jos? Concluziile mele? Cam ce v-ar neliniști, din ele? Dacă vreți un material ”făcut din zvonuri”, căutați un anumit articol care dădea un nume ce apare și aici, ANTERIOR CONCURSULUI, drept câștigător sigur al unei funcții de șef, în 2014, cu titlul: ”SURSE: Ionut Cocos, viitorul director medical al Spitalului Municipal Lugoj! Postul este scos la concurs de astazi” – nu îmi dați mie lecții de jurnalism.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *