Anton Kovacs January 25, 2021

Dom’ doctor, polimorfism? Adică îi vedeți cu gleznele goale iarna dar folosiți cu ei cuvinte din astea? Sunteți atât de optimist încât să credeți că astăzi, când o să citească articolul acela despre consilierul științific al guvernului francez, în niște capete se va aprinde un beculeț? Eu nu sunt chiar atât de optimist.

Pe de altă parte, cetățeanul ăla care l-a agresat pe Răzvan Constantinescu ar fi trebuit să fie luat de agenții de pază, dus la poliție și condamnat de urgență la 6 luni, pentru tulburarea liniștii publice. Pentru că dacă derbedeul ăla cretin scapă nepedepsit, peste un timp voi veți fi bătuți pe stradă pentru că ați îndrăznit să tușiți sau să strănutați. S-au mai întâmplat lucruri de genul ăsta și istoria se repetă.

***

Pe autostrada A10 sunt toalete cu caiet de impresii și flori.

Dom’ primar Fritz, de o mulțime de ani tot bat apa în piuă cu toaletele orașului.

Cum ar fi ca diseară, sau dacă astăzi nu se poate seară, mâine, să comandați niște pizze, să rugați 2-3 oameni în care aveți încredere să stea peste program și să discutați despre treaba asta. Găsiți un om destoinic, fie unul din angajații primăriei, sau poate cunoaște unul din consilieri pe cineva care are chef să facă o treabă de care să fie mândru, sunt sigur că în întreprinderile subordonate primăriei se găsesc câțiva astfel de oameni, și dați-i drumul, cât poate să dureze, o săptămână, două…

Și chiar ar fi ceva spectaculos.

Aici (click pe link) am sugerat cum s-ar putea face, e un punct de pornire, discutați, fie preluați acele idei, fie aplicați altele originale și rezolvați problema.

***

Arhivele Nationale lucrează la un proiect care odată ce va fi finalizat va permite românilor să afle cine le-au fost strămoșii până în urmă cu 400 de ani.

Ascultați-mă pe mine, Arhivele Naționale nu vor face nimic. Pentru că nu se poate face așa ceva, cel puțin în zonele de dincolo de Carpați. Pur și simplu pentru că până de curând, adică până la Regulamentul Organic, oamenii ăia nu aveau nume de familie. Deosebește-l pe Ion dintr-o zonă oarecare de ceilalți mii de Ioni din aceeași zonă.

Pentru a face așa ceva ar trebui să existe evidențe, ale primăriilor, ale bisericilor. Biserica Catolică le are, dar ceilalți nu.

***

În urmă cu 55 de ani mergeam foarte des la București, practic, până am mers la școală am locuit acolo cam jumătate din timp. Trenul avea o locomotivă imensă, neagră, cu aburi.

Știți cât făcea un tren accelerat de la Timișoara pâna la București? 8 ore. Plecai dimineață la 7 și ajungeai acolo la 3.

Dacă îți plăceau fițele luai “Rapidul”. Și ăla cu locomotivă cu aburi, doar că nu oprea în toate gările. Și făcea numai 7 ore de la Timișoara până la București.

Toate trenurile “Rapid” sau “Accelerat” aveau compartimente de fumători și nefumători, așa că nu era nevoie ca jumătate din călători să se ascundă în toaletă ca să fumeze o țigară, nu existau bilete fără loc, iar trenurile de zi aveau și vagon restaurant. Adică un vagon în care erau mese pe care erau fețe de masă din pânză albă, cu furculițe și cuțite aranjate frumos, cu ospătari stilați și îmbrăcați elegant, în costum negru.

Pe hol trecea din când în când un domn care împingea un căruț cu sucuri, cafea, apă minerală, sandwichuri, prăjituri…

Alte vremuri.

***

 

Revoltele anti-blocare se ciocnesc cu poliția olandeză din Olanda – video

5500.jpg?width=1200&height=630&quality=8

Poliția din Amsterdam a folosit tunuri de apă pentru a dispersa protestatarii care manifestau împotriva restricțiilor Covid-19, în timp ce în sudul orașului Eindhoven au fost arse mașini, iar magazinele au fost distruse în revolte împotriva măsurilor de blocare ale țării. Polițiștii călare au încercat să elimine manifestanții din ambele orașe unde sute de oameni au fost arestați. Seară a intrat în vigoare seară pentru a restrânge coronavirusul.

***

Digi24: Copii exploatați în industria textilă din Turcia. Pentru 20 de kilograme de bumbac recoltat pe zi, o fetiță de 10 ani primește 1,6 euro

image-2021-01-24-24560119-70-copil-explo

Fetița sa întristat și i-au dat lacrimile atunci când am întrebat-o dacă a avut vreodată timp pentru joacă. Soarele este atât de fierbinte, încât parcă te arde. Dar Sevilai, în vârstă de 10 ani, culege neobosită bumbacul. În timp ce alți copii de vârsta ei se joacă sau merg la școală, Sevilai și frații ei …

***

Apariția mutațiilor coronavirusului echivalează cu o nouă epidemie – spune consilierul științific al guvernului francez

image-2021-01-24-24560354-70-jean-franco

Franța are probabil nevoie de un nou lockdown din cauza transmiterii comunitare a mutațiilor mai contagioase ale SARS-CoV-2, a declarat duminică consilierul științific principal al guvernului de la Paris, Jean-François Delfraissy.

***

SpaceX a stabilit un nou record mondial al numărului de sateliți trimiși pe orbită cu o singură rachetă

Compania SpaceX a stabilit, duminică, un nou record mondial al numărului de sateliți trimiși pe orbită cu o singură rachetă, relatează BBC.

***

Incident ciudat în SUA. O mașină de poliție a intrat într-un grup de oameni

Un polițist este cercetat în SUA după ce a intrat cu mașina într-un grup de persoane, făcând cel puțin o victimă. Sa întâmplat la Tacoma, în statul Washington. Nimeni nu a fost ucis în incident, dar o persoană a fost dusă la spital cu traumatism.

***

Locuințele luxoase din Londra, goale de cel puțin două luni: Proprietarii scad în mod constant chiriile, în timp ce chiriașii devin tot mai pretențioși

Citește și:  Revista presei cu Anton Kovacs – 13.07.2021

***

Arhivele Naționale lucrează la un proiect uluitor. Românii își vor putea afla strămoșii până în urmă cu 400 de ani, în vremurile domniei lui Mihai Viteazul! (EXCLUSIV)

Directorul Arhivelor Naționale ale României, Cristian Anița, a acordat un interviu în exclusivitate pentru GÂNDUL.RO, ocazie cu care a dezvăluit că instituția pe care o conduce lucrează la un proiect uluitor, prin care trebuie să fie cetățenii […]

***

 

Sanctuarul unde trăieşte cea mai bătrână vacă din România. Cum arată animalul de un sfert de secol

De peste trei ani, în comuna argeşeană Brăduleţ funcţionează un sanctuar unde sunt îngrijite zeci de animale chinuite de foştii proprietari sau salvate de la abator. Doina Badea, co-fondatoarea sanctuarului, ne-a vorbit despre poveştile impresionante ale animalelor salvate, între care şi o vacă de aproape 25 de ani, echivalentul în ani umani a aproape un secol. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Imagini sfâşietoare cu un urs crescut în captivitate care continuă să … Pădurile din Delta Dunării, sub presiunea turiştilor. Regulile din san… Sanctuarul Nima de la Brăduleţ funcţionează ca proiect al Fundaţiei Siddhartha, înfiinţată de către Doina Badea şi soţul său.

 

***

 

Spiritul critic se află în moarte clinică

Alexandru Lazescu

În volumul „The Death of Expertise, tradus şi în româneşte la editura Polirom („Sfârşitul Competenţei”), Tom Nichols deplânge pierderea respectului pentru expertiză, experţi şi „cunoaşterea tradiţională”. Îngrijorarea este reală şi bine motivată însă în destule domenii din spaţiul ştiinţific şi academic, mai ales în domenii în care sunt mulţi bani, precum în medicină, dar şi în cel al Schimbărilor Climate sau în diferite zone privilegiate, precum Studiile de gen sau Teoria critică a rasei, care pot fi încadrate mai degrabă la capitolul pseudo-ştiinţe, însă au avantajul că răspund unor comandamente ideologice agreate în cercurile influente din spaţiul politic şi cultural, există şi multă prostituţie intelectuală. După cum spunea istoricul Niall Ferguson, „nu trebuie să ai neapărat dreptate, trebuie să fii la modă la momentul potrivit”.

Aşa se face că oameni care nu au nici măcar un minim de noţiuni fundamentale de matematică sau de fizică se grăbesc să facă imediat trimitere la ştiinţă în disputele cu cei cu a căror idei intră în coliziune, pe care îi botează dispreţuitor „negaţionişti”, chiar dacă e vorba de oameni cu un solid prestigiu profesional şi cu cunoştinţe net superioare. De pildă, în cazul schimbărilor climatice orice opinie care nu acreditează ideea că acestea ar fi provocate de om este virulent rejectată cu argumentul că majoritatea oamenilor de ştiinţă (de regulă se avansează cifra de 97%) susţin acest lucru. De altfel sunt ziare, ca Los Angeles Times, care au anunţat public că nu mai iau în considerare nici un fel de părere care deviază de la această „axiomă climatică”. Această abordare neagă în esenţa ei definiţia progresului în ştiinţă care se poate sintetiza prin: „toată lumea rezonabilă crede într-un adevăr incontestabil până când vine cineva nerezonabil care îl contrazice total sau parţial”.

 

***

 

Toaleta cu flori si caiet de impresii intr-o parcare pe autostrada A10. Oamenii sunt impresionati de curatenie

Parcarile de pe autostrada Sebes-Turda sunt un exemplu in ceea ce priveste curatenia si modul in care sunt intampinati clientii.
Oamenii raman impresionati de conditiile si curatenia pe care le intalnesc in toalete.
Doamna Rodica este cea care se ingrijeste de parcarile si toaletele de pe tronsonul Aiud-Turda al autostrazii A10 Sebes-Turda.

 

***

Răzvan Constantinescu, medicul care se oferă voluntar să se infecteze cu COVID-19, agresat într-un magazin: „Nu-l serviți pe boul asta!”

Răzvan Constantinescu, medicul care se oferă voluntar să se infecteze cu COVID-19, a fost agresat într-un magazin, în timp ce se află la cumpărături. Cadrul medical a dezvăluit că un individ a intrat după el […]

Patreon

De la Timișoara la București trenul va face tot zece ore. Mulți ani de acum încolo

tren

Ministrul Transporturilor speră ca investigații să realizeze calea ferată românească să aducă durata de circulație între Timișoara și București, măcar la nivelul din… 1995, pentru că acum și mai mare și decât cea din… 1939. Poate linii construite de la zero ar fi mai bine și renovarea unora existente și care cu investigații majore

Dicționarul pandemiei (I)

5-scaled.jpg

Asimptomatic – Cineva care nu pare, dar e. Dacă te-ai lovit vreodată de situație în care voie să se izoleze o persoană, dar n-avea de ce să te agăți, acum poți liniștit să-i spui că e asimptomatică. Și ce dacă omul e campion național la șah și olimpic la matematică? Poate în continuare să fie prost de bubuie, doar că asimptomatic. De reținut că are virusul prostiei în el și că poate să-l dea mai departe dacă nu e atent. Comorbidități […]

***

Sărmanii foști generali și micile contracte publice

Catavencii-448_11-18-martie-2020-mic_13_

Că ne pleacă valorile e una, însă cînd marii oameni de stat ajung să curețe niște autobuze pentru un ban în plus, la vîrsta pensiilor, atunci chiar că am ajuns la țară ca să de noi. Iote, un exemplu numai bun la Constanța, unde compania CT Bus SA, fosta RATC, tocmai a semnat un contract cu Alchim DDD Co SRL, pentru igienizarea și curățenia în mijloacele de transport în comun. Contractul, în valoare de aproape o jumătate de milion, dacă […]

***

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*