Redacție July 27, 2019

 

Conform spuselor lui Nicolae Robu, alocarea cotei de 60% din impozitul pe venit pentru primul trimestru din acest an ar adduce la bugetul local circa 50 de milioane de lei.

 

“Sunt foarte multe discuţii legate de nemulţumirea primarilor faţă de bugetele locale, este o nemulţumire generală a tuturor primarilor, unii spun că intră în incapacitate de plată. (…) Noi, primarii, cerem să ni se dea şi pe primele trei luni ale anului 2019 cota de 60% din impozitul pe venit şi nu doar 43% din veniturile locale colectate. Cerem diferenţa, pentru că abia din aprilie am primit 60%”, a afirmat vineri Nicolae Robu, într-o conferinţă de presă.

 

Primarul Timișoarei mai cere alocarea de bani pentru însoţitorii persoanelor cu handicap, întrucât statul ar trebui să fie cel care asigură această asistenţă socială, nu administraţia locală.

“Toate aceste cheltuieli totalizează 62 de milioane de lei. (…) Guvernul ne-a încărcat cu 22 de milioane de lei”, a arătat edilul.

Nicolae Robu a mai subliniat că Primăria Municipiului Timişoara are greutăţi financiare, dar a dat asigurări că situaţia este ”cvasi-stabilă”.

“Ce pot face eu? Să spun că nu mai pot duce până la capăt podurile, pasajele, spitalul de copii sau să tărăgănăm aceste proiecte? Cred că este esenţial să dezvoltăm infrastructura care este în sarcina administraţiilor publice locale. (…) Mai avem şi societatea Colterm care are circa 60 de mii de abonaţi şi ne străduim să o menţinem în viaţă pentru că este singurul sistem care poate folosi resurse regenerabile, în timp ce pe sistemele individuale nu poţi folosi decât gazul, care este epuizabilă”, a precizat Nicolae Robu.

Citește și:  Asociația Ateliere Fără Frontiere și Kaufland România donează 105 calculatoare elevilor din Timiș rămași fără acces la educație după închiderea școlilor

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*