Nicoleta C. September 29, 2021

 

 

Deputatul liberal Marilen Pirtea a anunțat că pledeză pentru accesul permanent în toate locațiile de practicare a sporturilor, indiferent de rata de infectare, prin aplicarea certificatului verde.

 

„Aplicând certificatul verde, se poate garanta acces liber permanent în toate locațiile de practicare a sporturilor, indiferent de rata de infectare. Așa cum se discută de o relaxare în școli, pentru care Ministerul Educației caută acum soluții de a stabili alt plafon pentru sistarea orelor clasice, mai mare de 6 la mie, tot așa se pot enumera foarte multe categorii de spații închise în care se desfășoară activități cu publicul, de la locațiile HoReCa, până la sălile de sport sau fitness, în care e necesar accesul permanent. Condiția este aceea de a verifica și a limita accesul cu ajutorul certificatului verde, asigurat prin vaccinare sau în urma imunizării după vindecare, ori prin testare”, explică deputatul liberal Marilen Gabriel Pirtea.

 

„Se poate lua în dezbatere și decide în favoarea funcționării unei întregi rețele de prestatori de servicii, aici fiind incluse și sălile de sport și fitness, într-un oraș mare ca Timișoara sau în capitală, chiar și după atingerea unei incidențe mari a cazurilor raportate zilnic la mia de locuitori. Se știe foarte bine că în Timișoara se află mii de studenți sosiți în aceste zile pentru deschiderea anului universitar. La UVT, spre exemplu, la ciclul de studii universitare de licență a fost înregistrată o creștere a numărului de înscrieri față de anul trecut, ca și la ciclul de studii universitare de masterat, toate locurile finanțate de la bugetul de stat alocate de Ministerul Educației pentru UVT, pentru toate ciclurile de studii universitare, fiind ocupate integral. Similar, și în celelalte instituții ale centrului universitar timișorean au venit fluxuri de studenți care în această perioadă încep cursurile, în toate cele trei formate de organizare, clasic, hibrid sau online. Odată cu venirea toamnei, studenții, ca și ceilalți tineri, au nevoie de săli de sport deschise, pentru ca să poată face mișcare. Închiderea sălilor la un numit nivel al ratei de infectare pe oraș face loc unei nedreptăți evidente, îndreptate către cei vaccinați, imunizați sau testați, care ar avea tot dreptul să intre în astfel de spații pentru practicarea sportului utilizând un certificat verde, aplicând regulile de prevenție epidemiologică, vizitatori și personal angajat, deopotrivă. Sunt categoric în a recomanda eliminarea plafonului de incidență a infectărilor de la 6 la mie, pentru asigurarea unui acces permanent în spațiile destinate sporturilor și fitness-ului, indiferent de rata de infectare”, conchide deputatul liberal de Timiș, Marilen Gabriel Pirtea.

Citește și:  Acord pentru ridicarea gratuită a deșeurilor de echipamente electrice și electronice în Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*