Redacție March 22, 2021

 

Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, luni, că hotărârea privind prelungirea carantinării Timişoarei a fost luată conform reglementărilor adoptate în perioada în care a condus Guvernul.

 

„(Hotărârea de carantinare a unei localităţi – n.r.) se ia exact aşa cum am prevăzut în reglementările care au fost adoptate în perioada în care am condus Guvernul: fie la nivelul Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, fie la nivelul Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă sau prin ordin al comandantului acţiunii. Ceea ce s-a şi întâmplat. În urma unei decizii în care nu s-a întrunit majoritatea calificată de două treimi la CJSU Timiş pentru prelungirea stării de alertă, comandantul acţiunii, secretarul de stat Raed Arafat, a prelungit cu 3 zile, urmând ca, dacă se va considera necesar, să se întrunească Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă”, a explicat Orban, întrebat în legătură cu nemulţumirile exprimate de unii liberali în legătură cu decizia de prelungire de carantinare a Timişoarei.

 

El a mai spus că decizia de carantinare nu se instituie într-o localitate numai pentru a reduce intrările şi ieşirile din localităţile respective.

 

„Carantina se introduce şi pentru a permite adoptarea în zona carantinată a unor măsuri suplimentare de protecţie sanitare astfel încât să reduci rata de infectare, răspândirea virusului. Carantinarea simplă fără nişte măsuri suplimentare nu a generat întotdeauna efectele cele mai bune. (…) S-au adoptat măsuri bune, ţintite, pe baza analizei factorilor care au determinat creşterea numărului de infectări: s-a spus că de la restaurante, de la mall-uri, de la şcoli sau alte activităţi s-a favorizat răspândirea virusului, s-au luat măsuri. Puteţi urmări evoluţia localităţilor carantinate”, a adăugat Ludovic Orban.

 

Citește și:  Digul de la Parța întărit cu saci cu nisip, șoseaua blocată, apa riscă să se reverse în localitate FOTO+VIDEO ÎN EXCLUSIVITATE

sursa: Agerpres

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*