Anton Kovacs March 23, 2021

 

Bill Gates cumpără terenuri. Multe terenuri. Și la noi sunt mulți care cumpără multe terenuri. În felul acestea se mărește valoarea terenurilor, iar voi, sau copiii voștri, când veți dori să vă faceți o locuință veți cumpăra terenul mai scump decât dacă oamenii ăștia de la noi nu ar fi cumpărat terenuri.

Bill Gates însă nu cumpără terenul pentru speculă imobiliară. El le cumpară pentru a face experimente cu semințe, încercând să obțină soiuri rezistente de copaci care apoi vor ajuta la reîmpădurirea Africii sau altor zone din lume.

Asta este deosebirea dintre oamenii care chiar contează și șobolani.

***

Tot despre Bill Gates. Citeam zilele trecute în Russia Today, despre o conferință de presă pe care Bill Gates a ținut-o cu ocazia lansării ultimei sale cărți. Nu am pus aici articolul respectiv pentru a nu jigni sentimentele religioase ale celor care îi imaginează că capitalism înseamnă să ni se dea de două ori pe săptămână că avem drepturi. Și spunea el acolo că pentru reducerea amprentei de carbon a omenirii ar exista 3 modalități importante pe care omenirea ar trebui să le pună în aplicare. Nu este vorba despre eliminarea centralelor de apartament, idee la modă în rândul celor care nu au învățat la școală că după ce arzi CH4 nu prea mai rămâne nimic decăt vapori de apă.

Prima măsură ar fi consumul de carne creată artificial. Este logic. În prezent 80% din suprafețele agricole sunt folosite pentru a crea hrană destinată animalelor pe care le ucidem în scopul de a obține carne. Imaginați-vă că am obține carnea în niște reactoare asemănătoare cu cele din fabricile de bere, iar cele 80 de procente de teren ar fi eliberate. Eventual plantate cu copaci obținuți din semințele pe care le studiază Bill Gates. Mai mult, ar dispărea și problemele de conștiință ale celor care atunci când mănâncă carne se gândesc că acea carne provine din mieluțul care a fost prietenul copilului său în urmă cu o oră-două.

Poate o să vă gândiți și voi la asta când, respectând tradițiile strămoșești, o să mâncați miel de Paști.

Două alte metode de reducere a amprentei de carbon ar fi îmbunătățirea sistemului sanitar și educația. Vă veți întreba ce au astea două cu carbonul.

Dacă îmbunătățim sistemul sanitar, vor muri mai puțini oameni, inclusiv copii. Dacă mortalitatea infantilă se reduce, nu va mai fi necesar ca o familie să nască 3, 5, 7 sau chiar mai mulți copii, pentru ca după moartea unora din ei să rămână totuși cineva care să-i ajute pe părinți la bătrânețe.

Iar educația… Pe lângă inteligență și educația ne ajută să percepem cât mai corect realitatea din jur. Și atunci vom înțelege că nu suntem neapărat mai fericiți dacă suntem mai mulți, ci dimpotrivă. Și dacă ajungem la acest nivel de înțelegere, poate nu vom mai puia ca niște șobolani.

***

Flavia Groșan, o doctorită care a fost bălăcărită în ultimele 48 de ore mai mult decât toți hoții care ne-au furat țara de sub cur în ultimii 31 de ani, a trecut cu bine prin încercarea la care au supus-o chiar colegii ei pe care i-a criticat. Chiar și aceștia au recunoscut că femeia face exact ceea ce trebuie să facă un medic, nu să experimenteze medicamente pentru a obține un comision, nu să amenințe oamenii cu moartea, ci să-și trateze pacienții și să le salveze viața. Nu ne mai rămâne decât să observăm cine au fost cei care au făcut-o în fel și chip pe această doamnă: exact cei care de fiecare dată când încercăm să ne exprimăm o părere cu privire la ceva legat de domeniul medical, că poate unii din noi au mai citit câte o carte sau câte un articol, ne spun să tăcem pentru că nu suntem doctori. Cu această ocazie am putut contata că vestitul CTP nu a ratat nici această ocazie de a arunca căcatul în ventilator, așa cum o face cam des în ultimii ani. Nu i-am mai pus aici articolul pentru că oricum tot textul nu e decăt o tâmpenie, probabil scrisă la comandă.

.

***

În urmă cu multe zeci de ani, bunica, care era elevă la Notre Dame, o școală administrată de călugărițe, în Timișoara, i-a povestit unei colege că a citit ea undeva că oamenii se trag din maimuțe. Colega a turnat-o iar bunica a fost apostrofată de către una din călugărițele-profesoare: Maimuță e bunică-ta, noi, restul ne tragem din Adam și Eva.

Din presa de astăzi puteți afla că, în ciuda tâmpeniilor care se predau chiar și astăzi în școlile românești, totuși bunica a avut dreptate.

***

Toată presa românească, fără excepție, vorbește despre Covid, pandemie, carantină și alte astfel de lucruri îngrozitoare.

Mie nu îmi place să vorbesc despre așa ceva, de aceea vă voi spune o parabolă, așa ca în Biblie, iar voi… fiecare înțelege ce vrea și cât îl duce mintea:

V-am mai povestit această întâmplare, cu mai multe amănunte, în urmă cu un an-doi:  La un moment dat un patron de ziar din Anglia dorea să-și înlocuiască presa manuală cu una rotativă, cu aburi.

Pentru manipularea noii mașini de tipărit era nevoie de numai doi-trei oameni, în loc de câteva zeci de oameni.

Pentru a nu avea probleme cu muncitorii i-a anunțat ca în noaptea următoare să nu vină la serviciu, pentru că se așteaptă o știre importantă de peste ocean și ziarul nu va fi tipărit.

În dimineața următoare aceștia au avut surpriza să constate că ziarul fusese totuși tipărit iar lumea lor se schimbase.

Săptămâna trecută, într-o zi VW a anunțat își concediază 10000 de muncitori. În următoarea zi Nokia a anunțat că va concedia 15000 de oameni. Fabricile de automobile nu anunță că nu mai au cui să vândă mașinile produse și ca atare producția trebuie scăzută, ci spun că nu au destule cipuri pentru cât ar putea produce.

Agricultorii încă nu și-au dat seama că aparțin trecutului pentru că 80% din producția agricolă, cea care produce hrană pentru animale, va dispărea ca urmare a apariției cărnii din celule clonate.

Ca să o scurtăm, prin 2025 cam 30% din populația care avea un loc de muncă în urmă cu 3-4 ani va fi disponibilizată, oamenii ăia ajungând probabil asistați sociali.

Asta nu înseamnă că economia va intra în colaps, doar că lumea se schimbă, chiar acum când citiți aceste rânduri.

Pentru ca aceste schimbări să nu genereze tot felul de convulsii sociale (amintiți-vă de vestele galbene și de nenumăratele proteste care aveau loc aproape zilnic în urmă cu vreo 2 ani), se procedează așa cum a procedat omul ăla din Londra, oamenii sunt rugați să stea acasă până vine articolul, sau cipurile, de peste ocean.

Citește și:  Revista presei–20.06.2020

***


Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.

🔸SUSȚINE și tu, dacă poți, publicația InfoTimișoara –> https://www.patreon.com/infotimisoara​

***

Bill Gates dezvăluie prima oară obiectivele pe termen lung ale uriașelor achiziții de terenuri agricole

image-2021-02-24-24625621-70-bill-gates.

Co-fondator al lui Microsoft și filantrop, Bill Gates a răspuns în weekendul trecut la întrebări legate de investițiile sale în terenuri agricole, în timpul sesiunii “Ask Me Anything” (AMA) de pe platforma socială Reddit, informează site-ul AFN.

***

Rusia condamnă refuzul SUA de a organiza o discuţie publică între Biden şi Putin: “O altă oportunitate ratată”

***

Nemulţumirea generală în Europa ia amploare – proteste de stradă în mai multe țări

În Germania, România, Croaţia, Serbia, Marea Britanie, Suedia, Olanda sau Elveţia, mii de oameni au protestat contra restricţiilor şi vaccinării anti-Covid.

La Kassel s-au produs ciocniri între demonstranţi şi Poliţie.

Nemulţumirea generală pe continent ia amploare.

La Kassel, în Germania, mii de oameni au ieşit, sâmbătă, în stradă pentru a demonstra contra restrcţiilor impuse de autorităţi în vederea combaterii pandemiei de coronavirus. Peste 20.000 de persoane au format un marş de protest la Kassel, deşi o demonstraţie de o astfel de amploare nu fusese autorizată. Autorităţile din Kassel aprobaseră o demonstraţie pe terenul rezervat halelor expoziţionale din Schwanenwiese, cu participarea a cel mult 5000 de persoane, şi în Piaţa Deutsche Einheit, din apropiere, cu participarea a până la 1000 de persoane. Demonstranţii ar fi trebuit să poarte măşti faciale şi să păstreze distanţa minimă de 1,5 metri.

***

Ce a decis Colegiul Medicilor in cazul doctoritei Flavia Grosan care spune ca a vindecat mii de romani de COVID. “Dansa si-a exprimat dragostea fata de pacienti”

Doctorita Flavia Grosan care spune ca a vindecat cu o reteta proprie mii de pacienti de coronavirus nu a primit nicio sanciune din partea Colegiului Medicilor (CM). Sefa acestei organizatii, dr. Carmen Pantis, a afirmat ca valul de simpatie arata ca rezultatele sunt bune.

Reprezentanta CM din Bihor a tinut sa sublinieze ca au fost doar discutii, nu o ancheta, iar “doamna doctor a venit foarte eleganta, insotita de un avocat desi nu era cazul”.
“In concluzie, nu primeste nicio sanctiune si aceasta autosesizare a Colegiului Medicilor s-a terminat azi, in acest punct”, a spus Pantis, conform
ebihoreanul.ro.

Presedintele Colegiului Medicilor a precizat ca audierea pneumologului Flavia Grosan a fost facuta de Comisia de etica si deontologie medicala a organizatiei, subliniind, totodata, ca nu a fost vorba de o ancheta la adresa doctoritei, ci despre “o discutie amiabila”. Practic, a explicat Pantis, Comisia de Etica nu are cum sa fixeze sanctiuni, ci doar Comisia de Disciplina, care se poate sesiza numai daca ar exista o reclamatie vizand acte de malpraxis, ceea ce nu exista.
Doctorita Flavia Grosan, pneumologul care sustine ca a vindecat mii de romani de COVID, audiata la Colegiul Medicilor. Cine a venit sa o sustina

Seful Colegului Medicilor Bihor: “Va continua sa-si trateze pacientii ca si pana acum”

“A fost o discutie amiabila, cu doamna doctor, in care dansa si-a exprimat dragostea fata de pacienti, empatia fata de ei. Noi stim ca exista o simpatie foarte mare in randul tuturor pacientilor pe care domnia sa i-a tratat. Am dorit sa precizez ca este vorba despre incalcarea articolelor 10 si 22, din codul de deontoogie profesionala, legat de denigrarea unor colegi si de afirmarea in spatiilor public a succesului unor protocoale de tratament care nu au fost confirmate prin studii stiintifice”, a spus aceasta.

***

România – cu cel mai mare deficit comercial din regiune: modelul duce spre o ajustare a nivelului de trai

comert-exterior-romania1-1.jpg

România este singura țară din regiune cu deficit comercial major pe prima lună din anul curent, potrivit datelor publicate de Eurostat. Deși declinul exporturilor (-5%)…

***

Noi măsuri fiscale: Adio 1.500 lei pentru creșă sau grădiniță, Finanțele propun suspendarea/ Se continuă cu scutirea impozitului la Horeca, deducerea costului cu casele marcat la fiecare asociat

image-2020-12-28-24508875-70-fiscalitate

Ministerul Finanțelor (MF) propune suspendarea aplicării unei măsuri așteptate de părinți, respectiv acei 1.500 pentru creșă sau grădiniță, deși toată lumea aștepta normele de aplicare. Practic, conform unui proiect publicat pe site-ul instituției, se renunță la această facilitate, asta deși la începutul anului ANAF informa companiile că pot aplica pentru ea.

***

Îi propun ministrului Năsui să facă un registru al capitalismului de jaf din anii ’90. Iar familia lui să coordoneze proiectul

Ador documentarele alea făcute pe fundul oceanului. Se bagă oamenii în submarine, costume speciale și încep să cotrobăie. Găsesc cele mai ciudate specii, pești turtiți, bulbucați, arătări incredibile, abia alea par excursii pe altă planetă. De aia îmi place și presa.

***

38% din suprafaţa UE este acoperită de păduri. România, cu 10% sub media europeană

defrisare.jpg

Pădurile reprezentau 38% din suprafaţa Uniunii Europene în 2020, iar în cinci state membre mai mult de jumătate din teritoriu era acoperit de păduri: Finlanda…

***

Senatul a adoptat proiectul PNL-USR care abrogă ieşirea anticipată la pensie a judecătorilor şi procurorilor

image-2018-03-26-22364400-70-plenul-sena

Senatul a adoptat, luni, un proiect de lege iniţiat de parlamentarii PNL şi USR care vizează abrogarea reglementării prin care se permitea ieşirea anticipată la pensie a judecătorilor şi procurorilor. Legea actuală inițiată de PSD permitea magistraţilor să iasă la pensie la vârsta de 45 de ani şi după o vechime de 20 de ani.

***

Patreon

curs

***

Leagănul omenirii: Care este originea omului și cine au fost strămoșii noștri?

Care este originea omului și cine au fost strămoșii noștri? Știința are răspunsuri foarte bine argumentate la aceste întrebări; mai mult chiar, au fost acumulate atât de multe dovezi antropologice, încât exemplul speciei umane constituie cea mai convingătoare ilustrație a evoluției în stil darwinist. În prezent, ne este cât se poate de clar tabloul general al antropogenezei, iar disputele dintre savanți țin de anumite detalii și nuanțe ale evoluției umane.

Așadar, acum aproximativ 7 milioane de ani, în Africa, s-a format un lanț evolutiv care ne-a separat de strămoșii noștri comuni cu cimpanzeul (fapt constatat prin metode de genetică moleculară) [Ruvolo, 1997]. Acei strămoși comuni cu cimpanzeul nu erau neapărat asemănători cu cimpanzeul (cum obișnuim să ne închipuim), ci întruneau un set de caractere mixte, pornind de la care a fost posibilă evoluția acelor caractere în câteva direcții: spre linia cimpanzeilor, spre linia homininilor și, nu este exclus, spre alte linii, care nu au supraviețuit. Primele verigi ale lanțului care a condus spre noi au fost reprezentate de așa specii protohominine ca sahelantropii (vechi de 7-6 mil. ani), orrorinii (6-5,7 mil. ani), ardipitecii (5,8 mil. ani). Aceste specii au marcat trecerea la mersul biped, însă, după parametrii cranieni, erau încă la nivelul maimuțelor antropoide [Su, 2013].

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*