Redacție March 20, 2021

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

Carantina pentru Timișoara și câteva localități periurbane expiră în noaptea de duminică. În aceste condiții Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile, dar la ședința de azi nu a fost întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.

 

„În urma analizelor de risc efectuate de către Direcția de Sănătate Publică Timiș și a avizelor emise de Institutul Național de Sănătate Publică – astăzi, 20.03.2021, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a analizat propunerile de prelungire a măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile.

În urma votului exprimat, în cadrul CJSUT s-a votat după cum urmează : 20 voturi pentru, 9 abțineri și 9 voturi împotrivă, astfel ca prelungirea măsurilor de carantinare pentru localitățile: Timișoara, Dumbrăvița și Giroc pentru o perioadă de 7 zile nu a trecut, nefiind întrunită majoritatea necesara de 2/3 din membri prezenți pentru adoptarea hotărârii de prelungire a măsurii de carantinare.

În ceea ce privește comuna Moșnița Nouă și comuna Ghiroda, analiza de risc întocmită de către Direcția de Sănătate Publică a concluzionat că nu este întrunit punctajul pentru a putea propune prelungirea carantinei zonale în aceste 2 localități, iar INSP a avizat măsura de ridicare a carantinei pentru aceste 2 localități”, au transmis reprezentații Prefecturii Timiș.

Citește și:  Ultimul studiu despre noul coronavirus arată că acesta se transmite la 4,5 metri, trăieşte 30 de minute în aer şi rezistă 4 zile pe suprafeţe

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*