Redacție March 2, 2021

foto: Inquam Photos / Cornel Putan

 

Centrul Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției a făcut, luni, o analiză la nivelul unităților administrative-teritoriale care au rata de infectare peste 6/1000 de locuitori. Ca urmare, Direcția de Sănătate Publică Timiș a făcut analiză pe fiecare dintre aceste unități administrativ-teritoriale pentru a se vedea dacă se impune măsura carantinării.

INSP a transmis, astăzi, avizele pentru carantinarea localității Dudeștii Vechi, pentru o perioadă de 14 zile și pentru prelungirea carantinării localităților Dumbrăvița și Șandra pentru o perioadă de 7 zile.

 

În urma avizului carantinării dat de INSP, astăzi, subprefectul Mircea Băcală a convocat ședința Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în cadrul căreia s-a votat instituirea măsurii de carantinare a localități Dudeștii Vechi pentru o perioadă de 14 zile.

Totodată, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis prelungirea carantinării localităților Dumbrăvița și Șandra pentru o perioadă de 7 zile.

 

Hotărârile vor fi transmise de urgență către Centrului Național de Coordonarea și Conducere a Intervenției în vederea emiterii ordinelor șefului Departamentului pentru Situații de Urgență pentru instituirea carantinei în localitatea Dudeștii Vechi și, respectiv, pentru prelungirea carantinei pentru localitățile Dumbrăvița și Șandra. Măsurile de carantinare intră în vigoare de la data și ora prevăzută în Ordinele șefului DSU.

 

Hotărârile CJSU privind carantinarea împreună cu modelul Declarației pe propria răspundere vor fi transmise localităților și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro. De asemenea ordinele șefului DSU vor fi comunicate localităților carantinate și vor fi publicate pe site-ul Comitetului Județean pentru Situații de Urgență – cjsutm.ro.

Citește și:  Orban despre situaţia de la PNL Timiş: Acolo sunt epurări de tip stalinist

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*