Nicoleta C. January 25, 2021

 

Au fost anunțate vești bune pentru părinți. Grădinițele vor fi deschise indiferent de scenariile covid.

 

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a spus că odată redeschise, grădinițele de stat nu vor mai intra în activitatea online, indiferent de scenariul covid în care se vor regăsi localitățile pe raza cărora funcționează.

 

Aflat, duminică seara, la Antena 3, Sorin Cîmpeanu a declarat că grădinițele vor fi deschise până la vacanța de vară.

 

„Şi în scenariul vede, şi în cel galben şi în cel roşu, grădinţele rămân dechise, pentru că cel mai greu este să lucrezi cu elevii de clasele I-IV şi în grădinţă. Nu spun că este uşor să lucrezi în gimnaziu, liceu sau în universitar online, dar în grădinţie şi în clasele I-IV este cel mai greu de imaginat, cum ai putea fi eficient, să îl înveţi pe un copil să facă litere online. Tocmai de aceasta, în toate scenariile, propunerea este să fie deschise cu prezenţa fizică în grădinţe.  Decizia a fost la început descentralizată, apoi centralizată, apoi din nou descentralizată. Nu sunt deloc sigur că a fost o măsură rea. Dimpotrivă, eu cred că măsurile adoptate până acum au fost cele bune”, a declarat ministrul Educației.

Citește și:  Informații oficiale din Timiș: câte teste COVID-19 s-au făcut în județ și câte cadre medicale au fost infectate cu SARS-CoV-2

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*