Redacție September 22, 2021

 

Managerul Spitalului „Victor Babeș” din Timișoara, doctorul Cristian Oancea, a spus că nu susține o eventuală carantinare a orașului.

 

Chiar dacă numărul cazurilor de infectări cu SARS-CoV-2 este în creștere, Cristian Oancea nu este de acord cu carantinarea municipiului și îndeamnă populația să se vaccineze.

 

„Noi putem să dăm un punct de vedere medical. Eu susțin ideea că trebuie să învățăm să coabităm cu acest virus, trebuie să fim responsabili și trebuie să ne vaccinăm. Nu susțin ideea de carantină. Eu personal nu susțin această idee. Atragem atenția la responsabilitate, la respectarea măsurilor sanitare și la vaccinare. Vaccinurile salvează vieți. Poți să fii vaccinat, dar faci o formă ușoară sau cel mult moderată de boală. Dacă nu ești vaccinat și alegi să treci prin boală nevaccinat, riscurile sunt foarte mari”, a declarat Cristian Oancea la Radio Timișoara.

 

Vă reamintim că cele mai recente date ale autorităților indică o incidență de 3,09 la mia de locuitori, în Timiș – al treilea județ care intră în scenariul roșu, în timp ce la Timișoara – primul mare oraș unde e nevoie de certificat verde pentru acces în anumite zone, se înregistrează o rată de 4,07 la mie.

Citește și:  Se închide circulația în zona Solventul, până anul viitor

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*