Nicoleta C. September 22, 2021

 

 

Primăria Timișoara a anunțat că va semna un acord cu Asociația CASUS pentru preluarea din gospodăriile timișorenilor a deșeurilor de echipamente electrice și electronice (DEEE), becuri și neoane precum și alte deșeuri similare în vederea reciclării.

 

Durata protocolului este de un an începând cu data semnării acestuia și se va prelungi automat, dacă niciuna din părți nu îl denunță.

 

„Una dintre cele mai acute probleme semnalate de timișoreni este legată de posibilitatea legală de a scăpa de lucrurile din casă care nu le sunt de folos. Astfel, pe lângă cele patru puncte de colectare ale Retim, dorim să implementăm și acest protocol care va permite Asociației CASUS să organizeze campanii de colectare de deșeuri de echipamente electrice și electronice din gospodării. Colectarea nu presupune niciun cost, nici pentru Municipiul Timișoara, nici pentru timișoreni și mă aștept ca acest serviciu să fie folosit de cât mai mulți dintre noi”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

 

Prin acest acord, Asociația CASUS (deținătoare a mărcii ECOARENA) se angajează să deruleze acțiuni de colectare DEEE de pe raza municipiului Timișoara, să realizeze materiale de comunicare și informare, să realizeze campanii media pentru acțiunile de colectare DEEE, să asigure training și echipament pentru voluntari, să raporteze Agenției pentru Protecția Mediului transparent și corect cantitățile colectate, să organizeze o tombolă cu premii, să trimită doar către reciclatori autorizați DEEE colectate, să înființeze și să gestioneze un call center pentru preluarea comenzilor de colectare de la domiciliu, să transmită rapoarte către parteneri.

 

 

De cealaltă parte, Municipiul Timișoara se angajează să sprijine acțiunile de colectare DEEE, care se vor organiza cel puțin o dată pe trimestru și să promoveze campaniile de conștientizare și informare a timișorenilor.

Citește și:  Doar 1.996 doze de vaccin anti-COVID administrate în Timiș, în ultimele 24 de ore

Niciuna dintre operațiunile de mai sus nu va presupune costuri pentru Municipiul Timișoara sau pentru cetățeni.

Acordul de parteneriat va fi supus aprobării Consiliului Local Timișoara în următoarea ședință de plen.

 

Asociația Casus este specializată în derularea de campanii de colectare DEEE, acționând în județele Iași, Botoșani, Suceava, Vaslui, Arad, Bihor, Caraș-Severin și Timiș. 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*