Nicoleta C. September 21, 2021

 

 

Un protocol de colaborare va fi semnat între Primăria Municipiului Timișoara, Poliția Locală Timișoara și Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Timiș pentru depistarea celor care transportă și depozitează ilegal deșeuri pe raza municipiului.

 

„În Timișoara, doar în acest an, am identificat peste 500 de depozite clandestine de deșeuri, acest fenomen luând amploare în ultimii ani. În urma semnării acestui protocol, polițiștii locali, împreună cu comisari ai Gărzii de Mediu și angajați ai Serviciului de Salubritate din cadrul Primăriei Municipiului Timișoara vor putea desfășura acțiuni comune de prindere a celor care transportă și abandonează gunoaie pe domeniul public. Astfel, pe lângă amendă, se va putea confisca și mașina folosită la transportul ilegal de deșeuri. Cu toții ne dorim un oraș curat, iar aceste acțiuni comune vor putea pune o frână serioasă fenomenului de abandon al deșeurilor”, a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz. 

 

Autoritățile spun că acest protocol este necesar întrucât Garda Națională de Mediu are competențe în aplicarea legislației naționale, Direcția Poliția Locală Timișoara are competențe în aplicarea unei părți a legislației naționale și a actelor normative locale, iar Serviciul Managementul Deșeurilor și Salubritate gestionează activitatea de salubrizare în Timișoara. Astfel se va putea aplica legislația completă în domeniu pentru stoparea fenomenului de abandon al deșeurilor.

 

Citește și:  Alte trei accidente grave de circulație au avut loc în weekend pe trecerile de pietoni din Timișoara, semnal de alarmă de la Verde pentru Biciclete

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*