Nicoleta C. November 17, 2020

 

Într-un răspuns către Libertatea, Agenția Națională de Integritate (ANI) spune că un șef de secție dintr-un spital de stat poate avea acțiuni la o clinică privată, dar între cele două nu se pot face afaceri și contracte, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.

 

Clinica privată Profilaxis a doctorul Virgil Musta oprește 250 de lei din fiecare 300 de lei pe care publicul îi plătește peste testele COVID, restul de 50 de lei mergând la Spitalul Victor Babeș de Boli Infecțioase din Timișoara, unde Musta este doctor și șef de secție.

Împărțirea 17% la stat și 83% la privat e confirmată de contractul pe care spitalul public l-a pus la dispoziția redacției și pe care îl publicăm astăzi.

Contractul poartă numărul 5140 din 20 iunie 2020. Spitalul Victor Babeș Timișoara este prestator, iar clinica Profilaxis, beneficiar. Spitalul se obligă să facă la cererea clinicii private “investigații de laborator”, nu doar teste PCR de COVID, așa cum s-a știut până acum, ci și teste IgM și IgC, de anticorpi. Clinica se obligă să furnizeze substanțele necesare analizelor. În plus, va ceda 30% din profit Asociației Spitalului Dr. Victor Babeș, “pentru dezvoltarea proiectelor”. Nu e clar dacă e vorba de profitul realizat în acest contract sau de profitul firmei.

 

Mai multe detalii pe: Libertatea.ro

Citește și:  Alin Nica e noul președinte al Consiliului Județean Timiș, conform rezultatelor parțiale

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*