– Încă o veste proastă de la Google, acesta va șterge conturile și fișierele neaccesate de mai mult de doi ani.
Adică, dacă, de exemplu, v-ați făcut copii de siguranță pe Google Drive, în urmă cu 3 ani, 4 ani oricând, Google le va șterge.
Va șterge probabil și pozele de la nunta verișoarei Lenuța, care a fost în iulie 2017, va șterge și contractul cu RDS-ul pe care l-ați păstrat acolo în format electronic…
Din fericire, avem timp să rezolvăm această problemă până la anul în iunie.
Din păcate, pentru că suntem cum suntem, vom spune astăzi “las’ că mai e timp”, vom uita de toată povestea asta și la anul o mulțime de contabili vor plânge după backupuri, mai ales după ce „băiatul care se ocupă de calculator” a trecut pe la ei și le-a reinstalat sistemul de operare
– Franța și Germania (de fapt întreaga Uniune Europeană în afară de Polonia, România și niște țări baltice) vor un alt fel de prietenie cu SUA.
Nu mai e fratele Dodon să spună „Frate, frate, dar fiecare stăpân la el acasă”, sau „Omul vine în cumetrie, dar mai și pleacă”.
– Biden le promite americanilor 3 milioane de locuri de muncă, creșteri de salarii (înțeleg) și impozitarea bogaților.
Impozitarea bogaților va fi sigur. Milioanele de locuri de muncă, poate peste vreo 5 ani. Iar creșteri de salarii, să fim serioși. Suntem la sfârșitul unui ciclu economic, în următoarea perioadă peste tot în lume vor fi concedieri, ceea ce va duce la concurență pe piață muncii, adică inclusiv la o revenire a salariilor la valori rezonabile. Creșteri reale de salarii vor mai fi prin 2040-2050.
– In sectorul 6 din București nu vor fi luminițe de Crăciun. Un primar care îmi place.
Întotdeauna m-am mirat că noi, aici la Timișoara, cheltuim sume imense pe tot felul de luminițe în timp ce pe Bulevardul C. Brâncoveanu, la azilul de noapte, o mulțime de oameni fac coadă pentru a prinde un pat peste noapte.
Părerea mea este că numai atunci când oamenii ăia vor avea cu toții un loc stabil unde să locuiască atunci putem să punem și luminițe.
– Ruben Lațcău este viceprimar al Timișoarei.
Pentru celălalt, care ar trebui să fie din partea PNL mai așteptăm puțin.
Am impresia că unii din politicienii locali nu au înțeles un lucru:
Alegerea lui Dominic Fritz în funcția de primar al Timișoarei nu a fost nici o întâmplare, nici doar un vot negativ la adresa fostului primar.
Este mult mai mult.
Este un experiment european a cărui reușită va dovedi că Uniunea Europeană este o entitate viabilă, un loc în care orice cetățean poate să lucreze și să trăiască pe întregul ei teritoriu, fie că este constructor, IT-ist, medic sau chiar primar într-un mare oraș. Și oamenii de acolo, fie că e Germania, Franța, Italia sau România, îi acceptă pe cei mutați lângă ei.
Dacă nouă timișorenilor ne iese, beneficiul va fi imens pentru întreaga Europă. Iar o ratare ar însemna un imens pas înapoi pentru ideea europeană și un motiv ca cei care nu ne sunt atât de prieteni cum ar dori să pară să țopăie de bucurie.
De aceea, eu cred că întreaga Europă, și oamenii ăia care ne dau bani pentru a reabilita turnul de apă, și ceilalți oameni care ne dau bani pentru gară, sau reabilitarea pieței Traian, sau în alte scopuri, și Guvernul României, ar trebui să contribuie pentru ca acest experiment timișorean să devină un succes.
Dar în primul rând trebuie ca noi să facem ceva.
Cei care se fac că repară parcuri pe milioane de euro, sau cei care fac biserici, blocuri și hoteluri în parcuri, omoară câini sau cine știe ce alte grozăvii mai fac, ar trebui să facă un pas înapoi pentru o vreme, oricum au strâns în câțiva ani mai mult decât au strâns toți strămoșii lor la un loc.
În general strângătorii ăștia de averi și terenuri în declarația de avere ar cam trebui să dispară din viața publică, în lumea bună oamenii prea bogați și cu averi mai proaspete de de câteva sute de ani sunt considerați neamuri proaste cu care nu e bine să te încurci. Să stea la ei acasă și să-și mănânce ce au strâns, dar în următorii ani ar fi bine să nu prea auzim de ei, că știți cum e, istoria se repetă periodic.
Și ar mai trebui să ne luăm și după europeni, că nu degeaba au ajuns unde au ajuns, să mai lăsăm betoanele și șoselele și să transformăm orașul ăsta într-un loc plăcut oamenilor, cu trotuare late, așa cum le visa Jules Verne, cu iarbă și copaci pe marginea drumurilor, cu pădurici crescute spontan între cartiere, cu locuri în care oamenii pot să meargă și cu puțini bani sau chiar fără să cheltuiască bani, pentru că o perioadă destul de lungă banii vor fi tot mai puțini.
Și nu în ultimul rând fără șmecheri instalați în funcții în urma unor negocieri, că ați văzut unde s-a ajuns, în Timișoara, orașul unde în anii ’70 aveam transport aproape exclusiv electric și așteptam maxim 6 minute tramvaiul, acum stăm câte jumătate de oră după un troleibuz care merge cu motorină, orașul parcurilor și al florilor este în această privință un dezastru, străzile nu se mai mătură, iar ca să-ți arunci o saltea veche este o întreagă aventură și presupune o cheltuială mai mare decât cumpărarea noii saltele. Tot din cauza unor șmecheri
Primul criteriu pentru alegerea celor care vor administra orașul în următorii ani trebuie, obligatoriu, să fie integritatea, nimeni, nici măcar adversarii politici să nu poată spune despre unul din cei aleși sau numiți că nu poate să-și justifice măcar un leu din avere sau că are un trecut discutabil sau că a avut chiar și o cât de mică legătură cu hoții și bandiții. Iar după aceea competența.
Google va șterge conturile și fișierele Google Drive neaccesate de mai mult de doi ani
Compania Google avertizează utilizatorii că folosirea conturilor Google Drive gratuite pentru arhivarea de fișiere pe termen lung nu mai este posibilă, scrie go4it.ro.
Un Drive este foarte ușor de creat, cu 15GB spațiu de stocare gratuit și protecție garantată a fișierelor. Totuși, conturile ”fantomă”, create doar pentru a păstra anumite fișiere, vor fi șterse automat de Google dacă nici o încercare reușită de login nu a fost detectată în ultimii doi ani, mai scrie sursa citată.
Putin o felicită pe Maia Sandu pentru victoria din alegeri
Vladimir Putin i-a adresat succes, multă sănătate şi bunăstare Maiei Sandu, în mesajul în care o felicită pentru că a câştigat al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova.
Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, pledează, în pofida victoriei lui Joseph Biden în scrutinul prezidenţial din SUA, pentru aprofundarea integrării politice şi pentru consolidarea suveranităţii Uniunii Europene, inclusiv în materie de apărare, transmit The Guardian și Mediafax.
Miniştrii de externe ai Franţei şi Germaniei doresc un ”New Deal” transatlantic
Ministrul german de externe Heiko Maas şi omologul său francez Jean-Yves Le Drian urmăresc să insufle o nouă viaţă relaţiei dintre UE şi SUA după alegerea noului preşedinte american Joe Biden, transmite dpa. „Europa şi America au nevoie de un New Deal transatlantic”, au scris cei doi miniştri de externe într-un articol comun publicat luni în publicaţia germană Zeit Online, franceză Le Monde şi americană Washington Post.
Președintele ales al Statelor Unite Joe Biden a anunțat luni că dorește să creeze 3 milioane de locuri de muncă „bine plătite”, în special în domeniul tehnologiei, mașini electrice și energii verzi și promite un salariu minim de 15 dolari pe oră, potrivit AFP.
Studiu: 21% dintre companiile din România au făcut concedieri, 18% au tăiat salariile
Conducătorii de companii din România estimează că țara noastră va trece printr-o criză prelungită. Managerii din construcții sunt cei mai relaxați, datorită creșterii volumului de lucrări, în timp ce aceia din domeniul restaurantelor și cafenelelor sunt cei mai îngrijorați, din cauza restricțiilor.
Centrul Istoric al Capitalei, cunoscut de orice bucureştean şi nu numai drept nucleul distracţiei, a intrat într-o amorţeală în ultima săptămână, după intrarea în vigoare a noilor restricţii anunţate de autorităţi, şi pare că se pregăteşte pentru hibernare. Noul val al coronavirusului pune pe butuci afacerile patronilor de terase, pub-uri şi magazine, în timp ce spectrul şomajului devine tot mai ameninţător şi real în prag de iarnă pentru angajaţii din zonă. În ultimele seri, forţele de ordine din trei structuri – Poliţia Română, Poliţia Locală şi Jandarmerie – patrulau intens pe străzile celei mai vestite zone a Bucureştiului, accentuând atmosfera deprimantă provocată de imaginea majorităţii teraselor golite de clienţi.
Primarul Sectorului 6 al Municipiului București, Ciprian Ciucu, a anunțat că sectorul bucureștean nu va avea luminițe de Crăciun, întrucât contractul cadru realizat deja de Primăria Capitalei ar duce la o cheltuială totală de 500.000 de euro, subliniind că el este „mai zgârcit cu banul public” și că preferă să facă o grădiniță sau o creșă de banii aceștia. „Nu avem timp să facem o nouă achiziție”, a subliniat Ciucu într-o postare pe Facebook.
Momentan, oamenii de știință și medicina merg pe presupuneri în ce privește schemele de tratament pentru COVID-19. Se schimbă ghidurile, se schimbă protocoalele de tratament aproape lunar, a declarat pentru GÂNDUL.RO managerul spitalului Colentina, Remus […]
Într-un răspuns către Libertatea, Agenția Națională de Integritate (ANI) spune că un șef de secție dintr-un spital de stat poate avea acțiuni la o clinică privată, dar între cele două nu se pot face afaceri și contracte, conform Legii nr. 95/2006 privind reforma în domeniul sănătății.
Clinica privată Profilaxis a doctorul Virgil Musta oprește 250 de lei din fiecare 300 de lei pe care publicul îi plătește peste testele COVID, restul de 50 de lei mergând la Spitalul Victor Babeș de Boli Infecțioase din Timișoara, unde Musta este doctor și șef de secție.
Fiul unei victime de la Spitalul Groazei din Piatra Neamț a declarat pentru Gândul.ro că incendiul de la ATI a fost atât de puternic încât victimele au fost pur și simplu carbonizate. Constantin Teslaru spune […]
Fostul preot Cristian Pomohaci a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Mureş la un an de închisoare cu suspendare pentru evaziune fiscală, după ce ani la rând nu a plătit impozit la sumele câştigate din închirierea numeroaselor proprietăţi.
O femeie de 89 de ani din Predal a fost declarată moartă, groparii s-au apucat să sape mormântul și au fost sunați de șefii lor, să se oprească, scrie Observator News. „A înviat!”, au auzit oamenii la telefon și au rămas mască.
Medicul de familie al bătrânei spune că a văzut pacienta, dar nu i-a urmărit semnele vitale de teamă să nu fie infectată cu COVID. A emis actul constatator al decesului doar pe baza unei examinări vizuale. Angajaţii de la pompe funebre şi-au dat seama că femeia era, de fapt, vie.
Ruben Lațcău este noul viceprimar al Timișoarei. Consilierii Pro România nu au vrut să voteze
Propunerea lui Dominic Fritz pentru funcția de viceprimar a trecut de votul consiliului local. Ruben Lațcău este, oficial, noul viceprimar al Timișoarei, după ce a fost votat de 23 de consilieri din 25 prezenți. Liberalii și-au propus și ei viceprimarul, pe Cosmin Tabără, dar n-a fost să fie, deocamdată. UPDATE. Ruben Lațcău: Preponderent, mă voi ocupa de dezvoltarea urbană
TIMISOARA. Presedintele PSD Timis, Alfred Simonis, anunta ca cei trei consilieri locali ai social – democratilor in CL Timisoara, vor vota propunerea USR pentru un pot de viceprimar. CITESTE SI: Dominic Fritz, dupa ce Alin Nica a anuntat ca liberalii ii dau cei doi viceprimari la Primaria Timisoara: Nu vrem fara hartie la mana iscalita […]
Cine îi dă Nas(leu) lui Ionuț?
Ionuț Nasleu este unul cele mai controversate personaje locale ale momentului. Dat afară din PNL, intrat în război fățiș cu cei din…
Un muzeu care spune povestea a 50 de companii bănăţene reprezentative, inaugurat la Timişoara. Foto
Berea de la Timişoara, ţigla marca Leu de la Jimbolia, ciocolata Kandia, tramvaiele Timiş, vinul de Recaş, apa minerală de la Buziaş, contoarele de la AEM, crema de ghete Guban, pantofii de la Banatul…
S-a inchis traficul pe Bulevardul Sudului din Timisoara, pentru asfaltare
TIMISOARA. Se inchide complet traficul pe Bulevardul Sudului, pe tronsonul cuprins intre strazile Oglinzilor si Rebreanu, pentru a se lucra la completarea stratului de asfalt si asternerea stratului 2 de asfalt
Curs BNR valabil astăzi 17.11.2020
Au trecut 50 de ani de la apariţia mouse-ului. De ce a fost numit astfel de inventatorul său
Acum 151 de ani era inaugurat Canalul Suez
Impresionism – cine au fost reprezentanții și ce a însemnat curentul literar în artă și muzică
Impresionismul este mișcarea artistică manifestată pentru început în pictură, iar mai târziu în muzică, mai ales în Franța, și marchează desprinderea artei moderne de academismul tradițional. Vezi care au fost reprezentanți în pictură, literatură și muzică ai curentului literar impresionism.
Tablouri celebre și originea lor
1907 de Octav Băncilă. Răscoala l-a prins pe Octav Băncilă în vizită la bunici, la țară. Așa se face că a putut vedea cu ochii lui abuzurile armatei împotriva țăranilor și chiar a prins câteva instantanee cu țărani care fug pe câmp. În cele din urmă, un militar mai zelos i-a smuls șevaletul din mână și i l-a rupt pe genunchi, ca să nu mai picteze scene de la Răscoală. Autoportret de Ștefan Luchian. E unul dintre cele mai vechi […]