Nicoleta C. May 14, 2020

 

CFR Călători repune în circulaţie, gradual, trenurile de călători în trafic intern şi internaţional a căror circulaţie a fost suspendată sau modificată pe perioada stării de urgenţă, potrivit unui comunicat al operatorului feroviar.

 

„Este important ca pasagerii să-şi facă rezervare din timp şi să nu mai cumpere bilet în ultimul moment, pentru a putea suplimenta în plus, în mod operativ capacitatea de transport pentru preluarea fluxurilor de călători. Recomandăm tuturor cumpărarea biletelor din timp, pentru a avea o predictibilitate a cererii, inclusiv a persoanelor care au abonamente şi autorizaţii, şi pentru a ne putea astfel dimensiona cât mai bine suplimentarea trenurilor cu vagoane la numărul de locuri solicitat. De asemenea, recomandăm cumpărarea online a biletelor de tren pentru a evita manipularea banilor în numerar. Este indicată efectuarea plăţii la ghişeu cu card bancar sau telefon în punctele de vânzare unde este posibil acest lucru şi respectarea unei distanţe între călători la ghişeele caselor de bilete/ birouri de informaţii”, precizează CFR Călători.

 

La bordul trenurilor CFR Călători, masca de protecţie este obligatorie iar mănuşile de unică folosinţă sunt recomandate. La urcarea în vagoane, pasagerii vor fi îndrumaţi să păstreze distanţa între ei. Totodată, se menţin măsurile de salubrizare şi dezinfecţie a trenurilor, stabilite şi aplicate pe perioada stării de urgenţă se menţin. Filtrele de aer ale instalaţiilor de climatizare vor fi schimbate cu o frecvenţă şi mai mare.

 

Pentru perioada 15 mai – 1 iunie, pe anumite rute se acordă facilitatea de a circula cu abonamente Regio şi la trenurile InterRegio, pentru o distribuţie a călătorilor cât mai eficientă pe trenurile disponibile, iar unele InterRegio vor avea opriri suplimentare pentru a prelua călătorii din staţiile mai mici. În această perioadă, sistemul de rezervare a locului este extins pentru mai multe trenuri Regio.

Citește și:  O tânără de 30 de ani din Bucureşti a „ţepuit” Societatea de Drumuri Municipale din Timişoara cu peste 130.000 de lei

Între 15 mai şi 1 iunie se va menţine regula ca personalul de tren doar să vizualizeze biletul de călătorie prezentat la control, fără să-l atingă, şi regula „un loc liber, un loc ocupat” cu excepţia grupurilor (persoane care locuiesc/lucrează împreună) care pot ocupa locuri alăturate. Se menţine suspendată posibilitatea de cumpărare a legitimaţiei de călătorie fără loc rezervat.

sursa Agerpres

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*