Redacție May 14, 2020

 

Circulaţia mijloacelor de transport în comun ale Societăţii de Transport Public Timişoara revine la normal, începând cu data de 18 mai. În total, vor fi puse la dispoziţia călătorilor 140 de mijloace de transport în comun (68 de autobuze şi microbuze, 41 de tramvaie şi 31 de troleibuze).

 

Călătorii noştri sunt rugaţi să respecte mai multe măsuri, pentru a reduce riscul contaminării cu virusul COVID-19. Este vorba despre distanţarea socială din mijloacele de transport în comun, care trebuie să fie de 1,5 metri între călători, aceştia având obligativitatea să poarte măşti de protecţie, eşarfe sau fulare pe nas şi pe gură.

Urcarea / coborârea în şi din mijloacele de transport în comun se va face în felul următor: în mijloacele de transport în comun prevăzute cu patru uşi, urcarea se va efectua pe uşile 1 şi 3, iar coborârea pe uşile 2 şi 4; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu trei uşi, urcarea se va efectua pe uşa 2 (uşa din mijloc), iar coborârea pe uşile 1 şi 3; în mijloacele de transport în comun prevăzute cu două uşi, urcarea se va efectua pe uşa 1, iar coborârea pe uşa 2.

După urcarea în orice mijloc de transport în comun, este indicat ca toţi călătorii să se dezinfecteze pe mâini, fiecare vehicul fiind prevăzut cu dozator cu lichid dezinfectant.

 

În fiecare zi, mijloacele de transport în comun din Timişoara sunt dezinfectate cu ajutorul a 15 dispozitive bactericide cu lumină ultravioletă UV-C tip tun de 440 W.

Dispozitivele bactericide distrug bacteriile, virusurile, sporii de mucegai şi alte impurităţi din interiorul mijloacelor de transport în comun. Aceleaşi mijloace de transport sunt dezinfectate de angajaţi ai S.T.P.T. cu cloramină şi dezinfectanţi.

Citește și:  Situația COVID-19, joi, 6 mai, în Timiș: 55 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, dar și un deces

Orarul mijloacelor de transport în comun poate fi găsit în staţiile S.T.P.T. sau pe site-ul oficial www.stpt.ro

Comunicat de presă – Societatea de Transport Public Timişoara

PURTĂTOR DE CUVÂNT
Cosmin BRADU

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*