Anton Kovacs January 14, 2021

 

 

Trump va fi demis. Antitrumpiștii dau din coadă de bucurie.

Ba nu va fi demis, pentru că astăzi suntem în 14, mai sunt 6 zile și în 20, la prânz, prânzul lor, Trump va fi înlocuit de Biden. Până se adună ăia de la senat, până discută, nu mai ai pe cine să demiți.

Oricum, și unii și alții pot fi fericiți, nu va mai fi Pompeo va fi Nuland, oricum România va cumpăra în continuare arme de la americani. Chiar dacă nu are nevoie de ele, chiar dacă datoria externă este de 120 de miliarde de euro, chiar dacă dăm din colț în colț că nu știm cum să mai scădem salariile alea imense ale bugetarilor sau pensile nesimțite ca să mai economisim ceva.

Și câte s-ar fi putut face cu 268 milioane de euro. Se puteau face 10000 de apartamente sociale, să nu mai fie nimeni fără locuință. Puteai să ajuți 13400 de firme, poate să-și ia ceva calculator, să-și plătească o datorie, ceva, poate să-și cumpere un container din ăla ca să-și facă sediu în el, să nu mai plătească chirie, puteai să le dai la 170000 de familii să-și cumpere centrală pe gaz, să nu mai stea la mila furnizorilor de căldură…

Așa se întâmplă când țara este condusă de asasini economici, cumpărăm rachete.

***

Curtea Constituțională s-a pronunțat în privința măririi pensiilor.

Singura problemă este că nimeni nu înțelege care e concluzia.

Unii au înțeles că se măresc cu 40%. Alții au înțeles că nu se măresc.

Asta e România, țara în care unor idioți li se permite să termine o facultate, după care ajung să facă legi. Dar ei săracii nu știu să se exprime coerent așa că nimeni nu înțelege legile acelea.

Altora li se permite să pună în aplicare legile. Dar și ăștia sunt niște analfabeți funcționali care nu înțeleg sensul unui text pe care l-au citit. Și atunci, pentru că cei care au scris legile nu știu să se exprime scrie, iar cei care citesc nu înțeleg ce au citit, sunt necesare “norme metodologice”, adică traducerea din limba română în limba română a acelor legi. S-a ajuns la situația că dacă legea nu are norme metodologice nici măcar nu mai este pusă în aplicare. Sau, ca în cazul pensiilor parlamentare, reprezentanții poporului, care sunt la fel de proști indiferent din care parte a spectrului politic fac parte, confundă legea cu normele metodologice.

***

Lumea pisicii lui Schrodinger, e demis dar în același timp nu e demis. mărim pensiile dar în același timp nu le mărim, nu avem bani dar cumpărăm tot felul de căcaturi care costă sute de milioane de euro, e frig afară dar în același timp se pare că nu e frig deoarece putem vedea pe străzi o mulțime de idioți care umblă cu pantaloni scurți sau fără ciorapi. Dar cu toții au mască .

***

Vreo 300 de membriu USR & Plus îi cer demisia lui Mihai Goțiu din toate funcțiile de partid și de stat.

Așa îți trebuie, păi cum ai îndrăznit tu băi să te bagi în lucruri pe care nu le înțelegi și să-i încurci pe oamenii ăia care se ocupă de tăiat pădurile patriei, că nici nici un costum din ăla lucios nu ai pe tine.

Dai în partid, în mine, dai în fabrici și uzine.

Și să fie bucuros că a scăpat cu atâta, dacă trăia Ceaușescu îl și împușca.

***

Cei de la Dropbox, o chestie care a constituit o revoluție în domeniul IT când a apărut și mai e și o afacere de succes, concediază 11% din personal.

Sunt curios cam ce își imaginează cei de la Dacia că li se va întâmpla în condițiile în care vânzările le-au scăzut cu 30% și chinezii chiar au scos o mașină care arată ca un vis, merge cu energie electrică, adică cu ceva care se ieftinește pe zi ce trece, are o autonomie de 1000 de Km cu o singură încărcare, puterea este cam de 3 ori mai mare decât a unui Land Rover Discovery și accelerează de la 0 la 100 Km/oră în 3.9 secunde, adică mai mult decât un Porche Cayenne Turbo.

***

Aflăm că în Suedia când cu pandemia s-a închis biblioteca. După care s-a redeschis dar dacă vrei poți să împrumuți cărți și online.

Nu se poartă mască și oamenii nu prea sunt preocupați de pandemie. Probabil pentru că sunt ocupați să fie fericiți.

Noi nu avem probleme cu bibliotecile, de fapt cred că în România nimeni nu știe dacă bibliotecile sunt închise sau deschise.

***

În România niște viruși s-au infectat cu bacterii nosocomiale.

***

Lovitură de teatru în SUA: Camera Reprezentanţilor aprobă inculparea preşedintelui Donald Trump şi începe procedurile de demitere, pentru a doua oară

Camera Reprezentanţilor din SUA a aprobat, miercuri seară, inculparea preşedintelui în funcţie, Donald Trump, pentru “instigare la insurecţie”, în cadrul procedurii demiterii, care va continua în Senat.

***

Senatul SUA nu poate finaliza procedura demiterii înainte de încheierea mandatului lui Donald Trump
Imaginea articolului Senatul SUA nu poate finaliza procedura demiterii înainte de încheierea mandatului lui Donald Trump

Senatul SUA nu va putea finaliza procedura demiterii înainte de încheierea mandatului preşedintelui Donald Trump
Mitch McConnell: “Pur şi simplu nu este nicio şansă ca un proces corect şi serios să se încheie înainte de învestirea preşedintelui Joseph Biden”
Mandatul preşedintelui Donald Trump se încheie pe 20 ianuarie

 

***

 

Imagini distopice din Congresul SUA: soldaţi care dorm pe jos şi arme sprijinite de pereţi în ziua când se votează demiterea lui Trump

Capitoliul SUA, unde Camera Reprezentanţilor votează astăzi pentru demiterea preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, este scena unor imagini care par desprinse mai degrabă dintr-un film distopic, cu congresmeni care îşi fac cu greu loc printre zecile de militari ai Gărzii Naţionale întinşi pe jos, sau care dorm sub tablouri şi cu armele sprijinite de pereţi.

 

***

 

Chemări la violenţă fără precedent în SUA. „Fiţi gata de război. Vom obţine preşedintele pe care-l vrem sau vom muri“

646x404.png

Dacă episodul Watergate a fost considerat (şi încă mai este, după decenii) ca aducând grave prejudicii credibilităţii funcţiei prezidenţiale, atunci ce se întâmplă în aceste zile este infinit mai grav şi absolut fără precedent, scrie jurnalistul Cristian Unteanu pe blogul său de pe adevarul.ro.

 

***

 

Liderul Majorităţii din Senat respinge cererea de a organiza procesul de punere sub acuzare a lui Trump înaintea inaugurării noului mandat prezidenţial

646x404.jpg

Un purtător de cuvânt al lui Mitch McConnell, liderul Majorităţii din Senatul american, a confirmat o informaţie relatată de un jurnalist Washington Post potrivit căreia senatorul a spus că nu va fi de acord ca forul să se reunească pentru procesul de punere sub acuzare a lui Donald Trump înainte de inaugurarea noului mandat prezidenţial.

 

***

 

A fost executată! Lisa Montgomery a primit injecția letală în Indiana / Fapta groaznică pe care a comis-o în 2004

Lisa Montgomery, femeia care a strangulat o mamă gravidă în opt luni și i-a scos fetusul din pântece, a fost executată într-o închisoare din SUA. Lisa Montgomery a primit injecția letală după ce Curtea Supremă […]

 

***

 

Europa pregătește o „mega-constelație” de sateliți pentru internet. Ar putea deveni funcțională în 2024

Space in Images - European Space Agency (ESA)Satelit din sistemul Galileo. Foto: Profimedia

Comisia Europeană vrea ca viitoarea sa mega-constelație de sateliți pentru internet de mare viteză să devină funcțională în 2024, relatează BBC.

Proiectul anunțat de Bruxelles are ca primă prioritate furnizarea de internet broadband în zonele în care infrastructura terestră nu poate ajunge, dar mai târziu ar urma să alimenteze servicii precum mașinile fără șofer.

Proiectul va fi asemănător cu rețeaua americană Starlink și rețelele OneWeb din Marea Britanie și India.

 

***

 

Lumea se îndreaptă către un viitor ”cumplit”, din cauza degradării mediului, avertizează oamenii de știință

Lumea se îndreaptă către un viitor ”cumplit”, din cauza degradării mediului, avertizează oamenii de știință

Lumea se îndreaptă către un viitor cumplit, cu schimbări climatice accelerate și pierderea biodiversității, care amenință toate speciile planetei, avertizează un grup de oameni de știință, potrivit CNN.

O echipă de 17 oameni de știință spune că viitorul planetei este ”mai cumplit și periculos decât se înțelege în general”, iar liderii mondiali trebuie să acționeze urgent.

Ce spun studiile

Citând aproximativ 150 de studii care descriu schimbările de mediu, experții spun că liderii mondiali au nevoie de un ”duș rece”, deoarece condițiile de mediu sunt mult mai periculoase decât cred în prezent oamenii.

”Omenirea provoacă o pierdere rapidă a biodiversității și, odată cu aceasta, capacitatea Pământului de a susține viața complexă”, a declarat Corey Bradshaw, de la Universitatea Flinders din Australia.

”De fapt, amploarea amenințărilor la adresa biosferei și a tuturor formelor sale de viață este atât de mare, încât este dificil de înțeles chiar și pentru experții bine informați”, a mai spus el. Oamenii nu înțeleg încă pericolele din cauză că există un decalaj între deteriorarea ecologică și impactul său socio-economic, mai susține cercetătorul.

Cercetările arată că speciile sălbatice au scăzut în medie cu 68% în puțin peste patru decenii, în spatele declinului devastator fiind consumul uman. Suntem la a șasea extincție în masă din istoria Pământului, iar oamenii sunt pe locul conducătorului, după ce au eliminat deja sute de specii și au împins multe altele în pragul dispariției prin comerțul cu animale sălbatice, poluare, distrugerea habitatelor și utilizarea substanțelor toxice.

 

***

 

În sfârșit ai acces la toate documentele CIA despre OZN-uri

În anticiparea raportului guvernamental oficial despre OZN-uri care va fi publicat în mai puțin de șase luni datorită legii privitoare la COVID-19, acum poți descărca toate documentele CIA despre OZN-uri disponibile publicului.

The Black Vault, un birou de decontare pentru documente desecretizate, a publicat o arhivă cu documente CIA despre OZN-uri care pot fi descărcate de public. Unele rapoarte datează din 1980 și, conform fondatorului site-ului, John Greenewald Jr., agenția de spionaj susține că acestea sunt toate documentele lor despre fenomene aeriene neidentificate.

Conform lui Greenewald, aproximativ zece mii de rapoarte Freedom Of Information Act au fost necesare pentru obținerea acestor PDF-uri, iar procesul a fost incredibil de lung și greu. El a scanat documentele personal.

 

***

 

Nio, lovitura chinezească

Nio, lovitura chinezească

Nio ET7 este un sedan-pilot care ar urma să aibă o autonomie de până la 700 km. Mașina a primit un sistem de propulsie cu tracțiune integrală cu două motoare, cu o putere de vârf a sistemului de 480 kW și cuplu de 850 Nm. Nio folosește un magnet permanent în față și un motor cu inducție în spate, precum și electronice de putere SiC. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3,9 secunde. ET7 are suspensie pneumatică inteligentă, încălzire, ventilație și masaj standard pe toate scaunele. Acesta vine cu un acoperiș din sticlă, grup de instrumente de 10,2″ și afișaj central de 12,8″, precum și 23 de difuzoare. La sfârșitul anului 2022 va exista o versiune de baterie de 150 kWh, care ar trebui să poată face mai mult de 1.000 km la o singurîncărcare.

 

***

 

Rusia va câștiga înapoi coroana principalului exportator mondial de grâu, în ciuda cotelor și taxelor la export

Rusia va câștiga înapoi coroana principalului exportator mondial de grâu, în ciuda cotelor și taxelor la export

Rusia va prelua conducerea exporturilor globale de grâu, în ciuda viitoarei cote de export de cereale și a taxei pe exportul de grâu, a declarat Departamentul Agriculturii SUA (USDA) în ultimele perspective industriale.

Conform previziunilor producției globale de cereale și semințe oleaginoase, Rusia va deveni principalul exportator în sezonul 2020-2021 care se încheie la 30 iunie. ani la rând, a fost depășit de UE.

În decembrie, autoritățile ruse au introdus o limită de export de 17,5 milioane de tone pentru anumite cereale, inclusiv grâu, secară, orz și porumb, pentru restul anului de comercializare din sezonul curent. Măsura include impunerea unei taxe la export pentru grâu de 30,40 dolari pe tonă.

 

***

 

Reuters: SUA le-a trasmis companiilor europene că riscă sancţiuni dacă ajută la construcţia conductei de gaz dintre Rusia şi Germania Nord Stream 2

***

 

O nouă achiziție militară majoră: Contract de 268 de milioane de dolari prin guvernul SUA pentru sisteme de coastă cu rachete anti-navă NSM de la Raytheon / Parlamentul va adopta legea

image-2018-07-16-22569857-0-baterie-coas

Guvernul României a transmis Parlamentului României, pentru adoptare în regim de urgență, proiectul de lege pentru realizarea “Capabilității de luptă împotriva navelor de suprafață” aferentă programului de înzestrare “Sistem de instalații mobile de lansare rachete antinavă” (SIML). Programul se referă practic la instalații mobile și rachete anti-navă de tipul NSM de la Raytheon, iar contractul de circa 268 milioane de euro se va derula prin Guvernul SUA.

 

***

 

Produse fabricate in Romania, vandute sub eticheta SUA, in mod fals, de compania de aparare Raytheon

?mmid=9bb71564abb680e928

Compania americana Raytheon Technologies si Hamilton Sundstrand, subsidiara acesteia, trebuie sa plateasca guvernului SUA suma de 515.625 de dolari pentru solutionarea unor acuzatii, conform carora au vandut produse fabricate in Romania, pretinzand in mod fals ca produsele provin de pe piata interna, a precizat, luni, Departamentul de Justitie al SUA.

 

***

Cum a rezolvat politia indiana o fotografie in care un agent si un suspect nu purtau masti de protectie

Capture

Politia din orasul indian Gorakhpur a postat pe Twitter o imagine cu un politist si un suspect arestat, insa niciunul nu purta masca.

Internautii au criticat dur fotografia, avand in vedere ca India se confrunta cu o situatie grava din cauza pandemiei de COVID-19. Drept urmare, fotografia a fost stearsa de pe contul de Twitter, iar in locul ei a fost postata o imagine prelucrata rudimentar, in care celor doi li se adaugasera pe fata masti de protectie, informeaza The Independent, citat de Digi24

 

***

Dropbox concediază 11% din personal

Thumbnail

Platforma ce oferă servicii de stocare de fişiere în cloud, Dropbox, anunţă că va concedia 315 angajaţi, adică 11% din personal, cu toate că firma şi-a crescut considerabil veniturile în pandemie, scrie BusinessInsider.

Dropbox a anunțat în luna mai a anului trecut primul trimestru în care a înregistrat profit, în special datorită trecerii la munca online a mai multor companii. În noiembrie, compania a declarat că şi-a crescut veniturile cu 14%, faţă de anul anterior, ajungând afaceri de 487 milioane dolari.

Compania s-a listat la bursă în 2018 la o evaluare de 9,2 miliarde de dolari, iar în prezent voloarea Dropbox este de 9,4 miliarde de dolari.

Povestea Dropbox începe în 2007, când Drew Houston, absolvent de Informatică la Massachusetts Institute of Technology, lansa acest startup pe piaţă, de unul singur, după ce un alt co-fondator s-a retras din afacere în ultima clipă, notează BusinessInsider.com. Numele iniţial al startup-ului era getdropbox.com.

Unul dintre principalii investitori ai Dropbox, pe când platforma se afla abia la început, a fost Y Combinator – cel mai mare incubatoare de afaceri din lume, care a sprijinit, probabil, cei mai mulţi “unicorni”, iar printre startup-urile incubate aici se numără: Airbnb, Stripe, Instacart şi Coinbase.

Citește și:  Revista presei cu Anton Kovacs – 07.06.2021

Potrivit lui Houston, valul de concedieri este unul “necesar” pentru a putea implementa noile strategii ale companiei, cum ar fi investiția în instrumente de lucru distribuite și dezvoltarea produsului de bază.

Angajaţii vor primi salarii compensatorii pentru următoarele 3 luni şi plata asigurării de sănătate pentru următoarele 6 luni, potrivit anunţului făcut de companie.

 

***

 

Salariul minim 2021, în Monitorul oficial. Nu se aplică de la 1 ianuarie, că așa a fost scris actul. Cornel Grama: Dacă sunt patroni care vor să respecte legea la virgulă, vor mări din 13 ianuarie

 

​Salariul minim 2021 a fost publicat în Monitorul oficial: 2.300 lei brut. Problema este că nu se aplică de la 1 ianuarie, deoarece persoana care a scris Hotărârea de Guvern a făcut ceva diferit față de cum a redactat anterior. În loc să scrie că se aplică de la 1 ianuarie, a scris că de la data intrării în vigoare a actului normativ. Așa a fost adoptat documentul în ședința de Guvern, ca în varianta de proiect prezentată cu câteva ore înainte. Până să apară în Monitorul oficial toți se gândeau că a fost modificată.

Nu a fost. Premierul Florin Cîțu, după ședința de Guvern, a spus că se poate aplica de la 1 ianuarie.

 

***

 

ALEPH STORY: România are cele mai mari salarii din administraţia publică din Europa Centrală şi de Est. O discuţie cu Adelina Mihai, jurnalist şi Irina Ursu, editor-prezentator STIU

 

 

***

 

Ministrul Muncii: Cea mai mare pensie din România, de 78.000 de lei, ar trebui să fie de doar 5.000 de lei, bani din contributivitate

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a declarat la Digi24, că cea mai mare pensie încasată în România depășește 78.000 de lei, din care contribuțiile ar acoperi o pensie doar de puțin peste 5.000 de lei. Turcan susține că este vorba de o pensie de serviciu.

 

***

 

Datoria externă s-a apropiat de 120 miliarde euro, contul curent la 11 luni e similar cu cel din 2019

deficit-bugetar-300x193-1.jpg

Contul curent al balanței de plăți a înregistrat, pe primele unsprezece luni ale anului în curs, un deficit de 9.763 milioane euro, cu 1,1% peste…

 

***

Scandal în USR PLUS la împărțirea funcțiilor din ministere. Demisia lui Mihai Goțiu, cerută într-o scrisoare publică

Mihai-Gotiu-la-INML-Inquam-Photos-Octav-Ganea-4

Este revoltă în USR PLUS din cauza împărțirii funcțiilor din ministere. Vestea că fostul senator Mihai Goțiu ar putea ajunge secretar de stat la Ministerul Mediului i-a supărat chiar pe unii dintre colegii săi de partid. 308 membri USRPLUS au semnat o scrisoare publică prin care îi cer demisia lui Mihai Goțiu din toate funcțiile deținute în partid și din partid.

Ei îl acuză pe acesta că „nu are cunoștințele necesare pentru asemenea funcție, dar că are pretenția de a ciuguli din munca membrilor pe care a călcat-o în picioare timp de 2 ani de zile”.

„Timp de 2 ani, domnul Goțiu a lovit în permanență (prin comunicarea sa internă și cea externă) în munca membrilor prin atacuri murdare, mincinoase și calomniatoare la adresa USR PLUS, la membrii USR și PLUS, la fuziune, la guvernare, erodând mult încrederea electoratului în USR PLUS. Noi, membri simpli, am asistat cum munca noastră este distrusă de un om doar din dorința de a obține funcții personale. Dar este de ajuns, nu putem rămâne pasibili”, se spune în scrisoarea membrilor USRPLUS nemulțumiți.

 

***

 

 

Pandemia a lovit CRUNT industria auto: VÂNZĂRILE Dacia au scăzut cu 30% în 2020

Dacia Stepway

Vânzările mărcii Dacia la nivel mondial au pierdut aproape 30% din volum în 2020 din cauza pandemiei, cu un total de 520.765 de unităţi livrate, potrivit datelor companiei, citate de ZF. Dacia a vândut maşini de 7,8 miliarde euro la nivel mondial.

Mai mult, la nivel european scăderea mărcii este de 32% la circa 385.000 de unităţi. La nivel de grup, Dacia a înregistrat cel mai mare declin, cu excepţia mărcii Alpine. Declinul vine în contextul în care motorizarea pe GPL a întârziat la început de an, iar vânzările înregistrau o scădere încă din primele două luni.

 

***

 

Fără ajutor de stat: Programul Tomata s-a oprit. Subvențiile nu se regăsesc în cererea de consum

Agricultorii anunță o reducere cu până la jumătate a producției timpurii de roșii, anul acesta, din cauza opririi finanțării programului guvernamental de sprijin pentru tomate. Ministrul Agriculturii a declarat că ajutorul de stat, în valoare […]

 

***

 

Nimic nu se modifică, în plan practic, după ce Curtea Constituţională a decis că majorarea pensiilor cu 40% este constituţională

Guvernul, victorie de etapă în fața PSD. CCR a decis că modificarea impusă de PSD pentru majorarea punctului de pensie e neconstituțională și cere Parlamentului să rezolve problema

 

***

 

Confuzie totală din cauza CCR. Este majorarea pensiilor cu 40% constituțională sau nu?

Judecătorii Curții Constituționale s-au reunit miercuri pentru a discuta o sesizare a guvernului, care a cerut CCR să declare neconstituțională modificarea făcută de majoritea PSD prin care majorarea pensiilor să fie de 40%. În decizia Curții se arată că judecătorii au admis sesizarea Guvernului și au stabilit că modificarea făcută de Parlament este neconstituțională. Informațiile pe surse atât din timpul ședinței, cât și după decizia Curții, arată însă confuzia de la CCR.

 

***

 

Senatorul PSD Robert Cazanciuc: Începutul de an va fi sub semnul conflictului social

13743231

Senatorul PSD de Giurgiu Robert Cazanciuc a declarat miercuri, în cadrul unei conferinţe de presă, că începutul de an va fi sub semnul conflictului social, pentru că a fost “încropită” o coaliţie de guvernare fără să se ţină cont de votul românilor. ”Aşa cum am anticipat şi la finalul anului trecut, începutul de an va fi sub semnul conflictului social. Atunci când încropeşti o coaliţie care să guverneze fără să ţii cont de votul în ansamblu, evident că apar conflicte sociale.

 

***

Român din Suedia: „În orăşelul în care locuiesc nu există poliţişti. Nici mască nu am purtat“

„Abordări similare au fost în toate ţările scandinave. Totul cred că pleacă de la încrederea pe care cetăţenii o au în autorităţi, în stat. Cred că statul suedez foarte rar în istorie şi-a dezamăgit cetăţenii. Încă de la început autorităţile au avut o communicare exemplară, făcută de profesionişti şi cu recomandări simple şi pe întelesul oamenilor. Încă de la început populaţia a înţeles cu ce se confruntă şi ce trebuie făcut pentru a se proteja fără să fie nevoie ca autorităţile să aplice măsuri coercitive”, opinează Andrei. Românul povesteşte amuzat că nici nu prea avea cine să aplice aceste măsuri coercitive: „În orăşelul în care locuiesc, dar şi în multe localităţi nu există poliţişti. La noi în localitate au program două ore miercurea pentru a prelua diverse sesizări minore”.

Andrei Mihai nu a purtat mască pe perioada pandemiei şi precizează că nimeni din familie nu a fost depistat cu virusul SARS-CoV-2 şi nici nu a avut vreun simptom specific.

Legat de modalitatea în care autorităţile din oraşul Hjo au gestionat pandemia, Andrei Mihai precizează că ceea ce a fost diferit a fost faptul că au oprit programul cu publicul la bibliotecă pentru o perioadă, apoi au redeschis-o, iar acum pentru a împrumuta cărţi poti să o faci online sau telefonic: „La intrare la spital eşti întrebat încă de afară dacă ai simptome specifice Covid-19. Iar la magazine au apărut, dar destul de târziu, acele despărţitoare din plexiglas şi marcaje pe podea pentru a păstra distanţa. De asemenea o parte din activităţile ce se desfăşurau în interior au fost oprite”.

 

***

Patreon

 

***

 

Primăria Timișoara comunică mai mult prin fax decât online. Dar plătește pentru site-uri fără număr

La nivel mondial se trimit deja mașini în spațiu, dar Primăria Timișoara n-a reușit să ajungă în era digitală. Nici 3% din solicitările timișorenilor nu s-au făcut online. Mai multe au fost pe fax. Aproape 5% din angajații PMT trimit mai mult de două e-mailuri în fiecare zi, dar instituția are câte un site pentru aproape fiecare direcție.

 

***

 

Fritz începe să taie din cheltuielile primăriei

dominic-1.jpg

Dominic Fritz a vorbit, marţi, despre pregătirea bugetului pentru anul în curs. Deocamdată, primarul Timișoarei a constatat că datoriile instituției s-au ridicat la 120 de milioane de lei…

 

***

 

Bicicletele societății de transport local se retrag la iernat

Societatea de Transport Public Local a decis să retragă temporar din circulație bicicletele disponibile în sistemul VeloTm. În acest fel se dorește evitarea eventualelor accidente și a problemelor legale. Bicicletele violete, disponibile pentru utilizare în sistemul public VeloTm, vor fi temporar retrase din circulație. Cum vremea se anunță rece în perioada următoare, STPT a decis

 

***

 

image

 

***

 

Șapte lucruri mai puțin cunoscute despre clădirea Capitoliului din Washington

Capitoliul nu este doar una dintre cele mai cunoscute și impozante clădiri din lume, ci și simbolul Statelor Unite ale Americii și a democrației americane – este locul unde se întâlnesc reprezentanții Congresului. Istoria ei începe în 1793, iar de atunci, clădirea a fost construită, a ars, a fost reconstruită, a fost extinsă și a fost restaurată.

 

 

 

***

 

Cu ochii-n 3,14

După atîtea vești alarmante, mai vine și cîte una bună: brînza este, de departe, unul dintre alimentele care protejează împotriva problemelor cognitive asociate cu vîrsta, chiar în fazele mai tîrzii ale vieții. Și nimic nu merge mai bine cu brînza decît vinul roșu, care e și el un aliat de nădejde. Cercetătorii au mai aflat și că un consum zilnic de vin, mai ales roșu, este asociat cu ameliorarea funcției cognitive. Deci să rămînem cu mințile întregi mult și bine!

 

***

 

Numerologie

Cristian Tudor Popescu

Peste 50% dintre profesori nu vor să se vaccineze, potrivit unui sondaj sindical recent. 50 este un număr. Profesorii sunt persoane plătite de stat ca să interacționeze cu mulți elevi, pe care îi pot infecta cu coronavirus, sau pot fi infectați de ei. Profesorii sunt făpturi presupus a fi înzestrate cu rațiune, instruite, posedând cunoștințe științifice.

Un alt număr ne spune că 600 (șase sute) de profesori au urmat îndemnul oficial primit de la Inspectoratul Școlar Galați pentru a participa la un curs de ceea ce se cheamă numerologie. 600 de persoane ținute a avea calitățile mentale enumerate mai sus, formatoare de copii și adolescenți, s-au dus să afle cum e cu numărul destinului.

Care e așa: se adună numerele reprezentând ziua, luna și anul nașterii cuiva. Rezultă un număr. Se adună cifrele acestui număr. Rezultă încă un număr.

Dacă acest număr este 11, număr magic în numerologie, stop, ăsta ți-e numărul destinului.

Ce înseamnă 11? Înseamnă că ești la fel de intens precum un fulger! Atragi idei puternice, intuiții și chiar informații de natură psi. Ești un canal prin care curg vibrații înalte. Provocarea ta în această viață este de a scoate la iveală puterea primitivă, specifică pământului (am citat dintr-un tratat de numerologie).

Dacă n-ai avut noroc de 11, aduni mai departe până-ți iese o cifră – pe urmă te uiți în ceaslovul numerologic și vezi cine ești și nu știai.

Numerologia se ocupă și cu vibrația interioară, exterioară și globală a numerelor. De pildă, numărul 5. Mulți dintre cei 600 de apostoli au realizat că, într-adevăr, atunci când pronunți 5 mii de lei salariu e una, și cu totul altceva, simți o vibrație interioară intensă, când e vorba de 5 mii de euro șpagă.

Acest prim curs de pe malul Dunării s-a încheiat cu ideea băgării de cipuri în organism cu vaccinul, numerologică și ea. Cursul următor va beneficia de prezența excepțională a prof. asociat Flăcăruia și prof. univ. dr. doc. Aurara, precum și, ca material didactic, de o flașnetă cu papagal, care va trage câte o planetă pentru fiecare doamnă și domn profesor audient.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune că l-a sunat pe șeful Inspectoratului Școlar, pentru a-i cere amănunte, însă acesta nu i-a răspuns la telefon, iac-așa. Nimeni nu a fost încă sancționat.

De ce 600? Nici asta nu e întâmplător. Numerologia a fost inventată de Pitagora în anul 600 î.H., în timpul unei crize de nervi. În plus, 50, numărul legat de profesorii antivacciniști de care vorbeam la început, înmulțit cu 12, număr care înseamnă în numerologie administrarea perfectă a guvernării divine (de-aia n-a răspuns la telefon șeful de la Galați!), folosit de peste 400 de ori în Sfânta Scriptură, fac, ce să vezi, 600! Vedeți, totul se leagă, într-o conexiune logică, generată de armonii prestabilite!

De unde rezultă că mai mult ca sigur cei 600 se numără printre cei care nu vor să se vaccineze. Și au dreptate, căci ei nu se vor îmbolnăvi niciodată: cercetări de ultimă oră arată că SARS-CoV-2 e un virus inteligent, care citește cipurile introduse cu vaccinul și devine și mai inteligent. Prin urmare, evită gazdele care ar putea să-l tâmpească.

P.S.

Mă uit și nu-mi cred ochilor: în vreme ce în Congres se dezbate punerea sub acuzare a lui Trump, pentru incitare la rebeliune, zeci de soldați americani, din Garda Națională, zac întinși pe jos, pe holuri, în Capitoliu, unii dormind, cu armele sprijinite de pereți… OMG!

Și în armata făcută de mine la Ploiești, și în orice armată din lume, soldatul aflat în gardă stă nemișcat în picioare, sau patrulează, cu arma la piept – NU DOARME! Când a obosit, e înlocuit prin schimbul de gardă și pleacă în cazarmă, nu se întinde pe podele.

Cum ziceam, US Army nu e cu Trump. Dar mai e cu Army?!

 

***

 

Zboară, bugetule, zboară!

ZoomZboară, bugetule, zboară!

Ciucă al nostru, vajnicul ministru al Apărării, o scurtă vreme premier (interimar, ce-i drept) și, oricum, preferatul lui Iohannis pentru funcția de prim-ministru, pe care probabil o va și ocupa în eventualitatea dispariției primature a lui Cîțu din peisaj, s-a dovedit foarte util prieteniei româno-americane. Pe vremea când era șeful Statului Major General/Statului Major al Apărării, Nicolae Ciucă a vegheat atât de atent asupra nevoilor de înzestrare ale armatei încât a reieșit că tot ceea ce cumpărăm (mai puțin fregatele), cumpărăm doar de la americani: rachete, transportoare blindate, avioane, tot.

 

***

 

Un virus SARS-CoV-2 s-a îmbolnăvit de la bacteriile intraspitalicești din România

Cata-2020_01_13_18-19_OK-Page-19_001.jpg

Situație neplăcută într-un spital din București, unde un virus SARS-CoV-2, sănătos și vioi, venit tocmai din China, s-a contaminat cu bacterii intraspitalicești autohtone în timp ce infecta pașnic un pacient. Reprezentanții spitalului neagă că bacteriile intraspitalicești ar proveni din spitalul lor și dau vina pe viața dezordonată a virusului, care a cam sărit de la persoană la persoană în ultima vreme, fără să se uite cu atenție pe cine infectează.

 

 

 

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*