Redacție January 16, 2020

 

Detalii revoltătoare ies la lumină în cazul familiei din care patru copii au murit carbonizați la Timișoara. Autoritățile din Timișoara aveau în evidență de mai mult timp familia din care au murit patru copii carbonizați, noaptea trecută, în urma unui incendiu care a izbucnit în casa în care locuiau.

 

 

Deși Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Timiș a primit anul trecut mai multe reclamații privind situația copiilor care erau neglijați de către părinți, autoritățile au stabilit, de fiecare dată, în urmă controalelor făcute la locuința familiei că respectivii copii erau îngrijiți bine și că nu se impunea preluarea lor în sistemul de protecție specială. Fiecare anchetă se termina perfect convenabil atât pentru funcționarii nerabdători să se întoarcă la birourile lor, cât și pentru părinții care, după aceea, își continuau obiceiurile de neglijare a minorilor.

 

 

O mamă cu patima jocurilor de noroc, plecată mai tot timpul la păcănele și un tată biologic violent, iubitor de alcool

 

Familia a locuit timp de opt ani în cartierul Freidorf. Vecinii de la adresa respectivă au făcut mai multe reclamații la Protecția Copilului Timiș deoarece minorii nu erau îngrijiți corespunzător de către părinți. De fiecare dată autoritățile venite în control constatau că nu este nicio problemă.

Nici nu avea cum să fie vreo problemă de anchetă socială pentru că, din afirmațiile vecinilor, autoritățile anunțau seara telefonic familia ca vor veni în control a doua zi, astfel încât părinții aveau timp să facă curățenie în casă și să spele cât de cât copiii, de data această. În restul timpului, minorii erau murdari, flămânzi și neîngrijiți. Mama îi lăsa mai mereu singuri, iar tatăl biologic era mai tot timpul băut, susțin aceiași vecini.

Citește și:  Poliţia Locală Timişoara, în luptă cu cerșetorii din intersecţii

 

 

„Mi se rupe sufletul, copiii au crescut aici în cartier. Toamna trecută s-au mutat pe Memorandului pentru că proprietarul a vândut casa în care locuiseră până atunci. Am înțeles că și acolo au fost probleme, tatăl a intrat beat cu o șurubelniță peste un vecin ca să-l omoare pentru că le făcuse reclamație.

Cât au locuit aici în Freidorf, copiii erau mai tot timpul singuri, murdari și neîngrijiți. Am făcut reclamații, dar familia era anunțată înainte de control și atunci părinții stăteau acasă, făceau puțină curățenie și totul era în regulă când venea asistența. După aceea copiii erau iar neglijați și lăsați de capul lor. Dacă Protecția Copilului și-ar fi dat interesul cum trebuie, poate acum acei copii ar fi trăit. Eu plâng în continuu de azi-noapte, nu vreau să se mai întâmple o asemenea tragedie”, a declarat o vecină de la prima adresă exclusiv pentru infoTimisoara.ro.

 

 

Instituțiile abilitate au pasat problema de la una la alta. DGASPC Timiș a transmis cazul către primărie, respectiv către Direcția de Asistență Socială a Municipiului Timișoara, aceasta înapoi la DGASPC și tot așa. Nu s-a luat nicio măsură care să împiedice tragedia prin care și-au pierdut viața patru suflete nevinovate.

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*