Redacție October 14, 2019

 

Demonstrație de forță a Partidului Național Liberal care a organizat la Timișoara duminică, 13 octombrie, Adunarea Regională a organizațiilor PNL regiunea Vest. Reuniunea s-a ținut în Sala Polivalentă Constantin Jude.

 

La eveniment au luat parte Președintele României, Klaus Iohannis, alături de aproximativ 3.500 de membri și simpatizanți ai PNL din Timiș, Arad, Caraș-Severin și Hunedoara, parlamentari și aleși locali din regiune. Numărul foarte mare de participanți a făcut ca Sala Olimpia să se umple până la refuz, motiv pentru care aproape 1000 de membri și simpatizanți nu au mai primit de la SPP accesul în sala unde a avut loc evenimentul.

 

 

Printre cei care au luat cuvântul s-au numărat: președintele PNL Timiș și primarul Timișoarei, Nicolae Robu, prim-vicepreședinții PNL Raluca Turcan și Rareș Bogdan, vicepreședintele Senatului, Alina Gorghiu, vicepreședintele PNL, Gheorghe Falcă, președintele PNL, Ludovic Orban și șeful statului, Klaus Iohannis.

 

Nicolae Robu s-a lăudat cu realizările sale din Timișoara

 

 

După ce a fost invitat la microfon, primarul Nicolae Robu i-a îndemnat pe cei care se aflau în sală să țină un moment de reculegere în memoria eroilor căzuți la Revoluție, timp în care revoluționarul Lucian Căldăraru, consilier local PNL, flutura steagul Revoluției – drapelul României cu stema tăiată.

Optimist, uitând parcă eșecul de la alegerile europarlamentare, Nicolae Robu și-a continuat discursul, lăudându-se în fața colegilor cu funcții mai mari în partid, vorbind despre proiectele pe care le are pentru oraș, dar și despre fondurile de miliarde de euro pe care le-a atras în mandatele sale de la Uniunea Europeană. Într-un final, Nicolae Robu a fost întrerupt de Ludovic Orban, președintele PNL, care i-a atras atenția că a depășit timpul alocat.

 

Raluca Turcan a afirmat că şansa României din ultimii cinci ani a fost preşedintele Klaus Iohannis

 

 

În viziunea Ralucăi Turcan, Iohannis „a pus o barieră solidă în calea distrugerii României de către PSD”, a garantat şi a apărat locul României în Uniunea Europeană şi în lume, ca partener puternic şi respectat.

 

Ludovic Orban a promis că noul guvern PNL va rezolva cazul „10 august 2018”

 

 

Liderul PNL a remarcat faptul că la 30 de ani de la Revoluţie este timpul să se pună punct tranziţiei şi că este momentul ca românii să afle cine a tras şi cine este vinovat pentru cei peste 1.000 de morţi de la Revoluţie, dar şi cine sunt cei care au organizat mineriadele şi a atenţionat că aceia care cred că pot ţine secret dosarul “10 august 2018” se înşeală.

Citește și:  Spectacol folcloric de Ziua Unirii

 

„Nici astăzi nu ştim cine a dat ordinele ticăloase, care au transformat Jandarmeria, din instrument în slujba oamenilor, care să apere viaţa, integritatea fizică a fiecărui cetăţean, într-o armă de luptă împotriva cetăţenilor. V-o spun limpede, cine îşi imaginează că poate să mai rămână secret dosarul evenimentelor din 10 august se înşeală amarnic. Cine îşi imaginează că vom tolera la nesfârşit să nu aflăm cine sunt vinovaţii care au omorât copiii noştri, trebuie să ştie că va veni vremea adevărului. Cine îşi imaginează că la nesfârşit vor fi ascunse identităţile celor care au omorât tineri, intelectuali, oameni civilizaţi în Bucureşti cu ocazia mineriadelor trebuie să ştie, adevărul va ieşi la suprafaţă, aşa cum uleiul iese la suprafaţa apei”, a detaliat Ludovic Orban.

 

 

Preşedintele Klaus Iohannis le-a transmis liberalilor să fie pregătiţi pentru guvernare şi că îşi doreşte ca împreună PNL să câştige alegerile prezidenţiale, locale şi parlamentare

 

 

„Avem un hop greu de trecut. Moţiunea a trecut, românii se simt uşuraţi, dar pe voi vă aşteapă o perioadă foarte, foarte dificilă. La început când am mers la regionale am spus: Pregătiţi-vă pentru guvernare! Acum vă spun: Fiţi pregătiţi pentru guvernare! Această perioadă va fi foarte dificilă fiindcă PSD este tot acolo, PSD are de departe cei mai mulţi parlamentari în Parlamentul României, PSD controlează majoritatea judeţelor României. PSD are încă – sper că vom trece repede de faza aceasta – cei mai mulţi primari din România. (…) Veţi guverna cu un Guvern de tranziţie. Este clar acest lucru. L-am anunţat imediat după prim rundă de consultări”, a spus şeful statului, duminică, la Timişoara la adunarea regională a organizaţiilor PNL din Regiunea Vest.

 

 

 


Vă așteptăm în comunitatea Susținătorilor InfoTimisoara.ro!

 

1 thought on “Adunarea Regională Vest a organizațiilor PNL a avut loc duminică, 13 octombrie, la Timișoara. Klaus Iohannis și liderii PNL s-au adresat membrilor liberali și simpatizanților FOTO + VIDEO

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*