Redacție October 13, 2019

 

Secretarul Primăriei Oraşului Gătaia, din judeţul Timiş, a fost arestat preventiv sâmbătă, fiind acuzat de luare de mită şi trafic de influenţă. Secretarul Primăriei Gătaia este acuzat că i-a cerut unui român plecat în SUA 14.000 de euro pentru a rezolva un dosar de retrocedare a unor terenuri.

 

Secretarul Primăriei Gătaia, Florin Gheţa, şi alte două persoane, Petre Iulian Paul şi Olah Edgar Augustin, au fost arestaţi preventiv într-un dosar de trafic de influenţă instrumentat de procurorii DNA Timişoara.

 

În dosar, secretarul Primăriei Gătaia este acuzat de DNA că a cerut mită 20.000 de euro, din care a primit 14.000, „pentru a-şi exercita influenţa pe care pretindea că o are faţă de funcţionari din cadrul Primăriei Gătaia, judeţul Timiş, cu atribuţii în derularea procedurilor de retrocedare a unor terenuri”.

 

Banii i-au fost ceruţi unui român plecat în SUA, care revendica 40 de hectare de teren care i-au aparţinut bunicii sale. Bărbatul a fost şi cel care a depus denunţ.

Tot la DNA, românul plecat în SUA i-a denunţat pe doi intermediare care i-ar fi cerut 40.000 de euro ca să resolve dosarul de retrocedare. Potrivit pressalert.ro, Olah şi Petre „i-au dat asigurări, ieri, americanului de origine română asigurări că-i vor rezolva problema retrocedării celor 40 de hectare de teren, moştenire de la bunica sa, chiar dacă a căzut guvernul PSD. Aceştia au susţinut că au oameni mai importanţi decât cei din Primăria Gătaia, la prefectură şi chiar la Bucureşti”. Potrivit aceleiaşi surse, cei 14.000 de euro daţi secretarului au fost găsiţi la domiciliul acestuia, unde au mai fost găsiţi alţi 30.000 de euro.

Citește și:  43 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore, 1.232 la nivel național, 20.581 teste făcute

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*