O prăjitură din meniul pentru Macron și Xi Jinping a fost înlocuită pentru că se numește „le russe”.
Au înlocuit-o cu o tartă cu afine, probabil a fugit repede cineva la Carrefour să cumpere desertul.
Eu spun să fiți atenți când mâncați „salata a la russe”, că s-ar putea interpreta, mai vede cineva pe Facebook pozele cu ce aveați pe masă și vă treziți că o să se spună că sunteți putiniști.
Și povestea nu se reduce numai la mâncare, există gulere rusești, există balet rusesc, muzica rusească este și ea foarte ascultată, ca să nu mai vorbim despre cărți, în nici un caz să nu citiți, de exemplu, cărțile de știință popularizată ale lui Iakov Isidorivici Perelman, că vă învață ăla geometrie, astronomie și fizică din aia rusească.
Sau puteți să le citiți numai din serialul de știintă popularizată pe care sper că îl voi începe de duminică.
Biden l-a primit pe Iohannis la Casa Albă.
Seara, înainte de culcare, pentru ca să adoarmă ușor.
Se pare că vizita a fost fructuoasă, ne ajută americanii.
Cumpărăm de la ei avioane de 6.5 miliarde de dolari și Iohannis a fost asigurat că o să se mai discute despre candidatura sa la șefia NATO.
Probabil condiția pentru ca Biden să se mai gândească la chestia asta este să le dăm ucrainienilor un sistem Patriot, din alea pe care am dat vreo 4 miliarde.
Tot din presa ultimelor 24 de ore aflăm că în România nu există medicamente folosite pentru tratarea botulismului, când a fost nevoie le-au adus din Moldova.
Poate mai citiți odată știrea cu avioanele alea, 6.5 miliarde. Dolari, nu lei.
Eu cred că problema cu Sebastian Burduja nu este că e fiul nu știu cui.
Problema este că un om din ăsta este complet rupt de realitate.
El nu știe, nu are cum să știe, cum se simte, de exemplu, cineva căruia i s-au terminat banii de pe card înainte de a veni pensia și face foame două-trei zile până vine poștașul.
Nu știe cum se simte copilul ăla când vine din vacanță și colegii săi povestesc cum a fost la Ibiza, în timp ce el nu a putut decât să meargă în excursie pe malul Begăi, dincolo de turbină.
Asta e problema, că oamenii ăștia care au dus-o foarte bine toată viața nu cunosc toate aspectele de care se pot lovi cei pe care îi administrează.
Am să vă dau un exemplu foarte concret, avem un ministru de finanțe al cărui vis este să fie popă.
El a ajuns ce a ajuns dar nu știe cum se lucrează la o butică, sau într-o întreprindere care produce ceva, sau într-un mare magazin.
Dar își permite totuși să facă legi care afectează și bunul mers al buticilor, și al întreprinderilor mari sau mici, și al marilor magazine.
A făcut de exemplu e-factura.
Și a spus că e-factura aia poate fi încărcată, și transmisă către client, în termen de 5 zile.
Dar, el, necunoscând ce ar trebui să cunoască orice contabil de CAP, nu știa că ăluia care primește marfa îi este interzis să o bage în magazin fără documente însoțitoare. Adică alea care vin peste 5 zile, asta dacă le merg serverele ălora de la ANAF.
Despre Parcul Rozelor, părerea mea este că ar trebui să se recupereze de acolo ce se mai poate recupera, după care parcul ar trebui reabilitat în totalitate.
Uitați-vă la pozele alea din articol, o să vedeți în ele o mulțime de garduri vii din Buxus.
Dar noi, aici în Timișoara, avem o problemă cu buxușii ăia, aceștia sunt atacați de niște insecte care îi distrug,
Nu numai în Parcul Rozelor, ci în tot orașul.
Poți să-i stropești și cu apă sfințită, problema nu se rezolvă.
Asta ar fi una.
Pe urmă, parcul ăsta este cam bidimensional, nu se deosebește prea mult de un desen al unei casete video pe care sunt desenați niște trandafiri.
Dar trandafirii ăia nu sunt decât, în marea lor majoritate, la sol. Iar rezultatul este că tot parcul ăla arată cam la fel cum arătau grădinile din fața caselor în timpul copilăriei mele. Mai sunt și furtunele alea care șerpuie prin tot parcul, alea ar trebui mascate cumva, că așa cum e acum arată ca dracu.
Părerea mea este că Păduricea din fața blocului meu arată din toate punctele de vedere, inclusiv în privința trandafirilor, mult mai bine decât Parcul Rozelor.
Ca să înțelegeți ce vreau să spun uitați-vă la poza de mai sus, cam așa cred eu că ar trebui să arate un parc cu roze.
***
Fost consilier al șefului Pentagonului descrie dezastrul de pe frontul ucrainean: Fie fug, fie se predau
Soldații ucraineni fug din ce în ce mai mult din linia frontului și se predau, a declarat fostul consilier al Pentagonului Douglas McGregor într- un interviu acordat canalului YouTube Daniel Davis/Deep Dive. „Un număr mare de soldați ucraineni fac unul din două lucruri: fie refuză să lupte și se retrag în fața rușilor, fie se predau”
„La un pas de un incident diplomatic”. O prăjitură din meniul pentru Macron și Xi Jinping a fost înlocuită pentru că amintea de Rusia
O prăjitură „rusă” cu praline, o specialitate din Pirinei, care făcea parte din meniul ales de către Eric Abadie, proprietarul unui restaurant din Trecătoarea Tourmalet, prietenul preşedintelui francez, Emmanuel Macron, a fost înlocuită marţi cu o tartă cu afine, din motive diplomatice, la masa special pregătită în escapada personală în Pirinei în a doua zi a vizitei de stat a preşedintelui chinez, Xi Jinping, dezvăluie Depeche du Midi, citată de Le Figaro
Casa Albă transmite că nu există niciun indiciu că Rusia s-ar pregăti să folosească armamentul nuclear, în ciuda retoricii agresive. Îndeamnă Rusia să își retragă trupele din Ucraina, dacă se teme că acestea vor fi atacate cu arme occidentale.
John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, a susținut un discurs în care a declarat că “dacă Putin și oficialii ruși sunt îngrijorați de faptul că trupele lor din Ucraina ar putea fi lovite de arme fabricate în alte țări, cea mai ușoară cale de a evita acest lucru este pur și simplu să se retragă. Pentru liderul unei mari puteri nucleare, este pur și simplu nesăbuit și iresponsabil să agite arsenalul nuclear și să facă aluzie la potențiala sa utilizare”.
Vin vremuri grele pentru americani. Rezerva Federală din New York a făcut un anunț descurajator în privința locuințelor
Americanii se pregătesc pentru o nouă serie de costuri mai mari ale locuinţelor, pe fondul aşteptărilor crescânde ale chiriaşilor că nu vor putea să cumpere vreodată o casă, a anunţat luni Rezerva Federală din New York, transmite Reuters.
Bill Gates crede că inteligența artificială va modifica profund felul în care interacționăm cu calculatoarele
Bill Gates, fondatorul Microsoft, a făcut recent un anunț într-o postare pe blogul său. În următorii cinci ani, se așteaptă să aibă loc o schimbare majoră: software-ul de astăzi va lăsa loc agenților digitali, capabili să gestioneze viața utilizatorilor.
Biden îl primește pe Iohannis la Casa Albă. România urmează să cumpere din SUA avioane F-35 de 6,5 miliarde USD
Președintele României, Klaus Iohannis, a fost primit de președintele SUA, Joe Biden, la Casa Albă, în ziua de 7 mai 2024, într-un moment în care România se pregătește să cumpere din SUA avioane de luptă de 6,5 miliarde de dolari.
Washington. Președintele Iohannis anunță, după o întâlnire cu Joe Biden la Casa Albă, că România va lua în considerare trimiterea în Ucraina a unui sistem de apărare Patriot.
Președintele Klaus Iohannis este prezent la Washington, D.C., unde a avut o discuție de câteva zeci de minute, la Casa Albă, cu președintele Joe Biden. Ulterior, Iohannis a susținut o conferință de presă de la sediul Ambasadei României. Principalele declarații:
- Despre furnizarea sistemelor de apărare aeriană Patriot către Armata Ucraineană. Sunt deschis să discutăm astfel de chestiuni. Voi discuta în CSAT cum vom pune problema, ce putem să oferim și ce putem primi în schimb, pentru că este inacceptabil să rămânem fără apărare aeriană. Este vorba de un sistem funcțional care va rămâne în România și am vorbit despre un sistem care este în fază avansată de operaționalizare.
- Despre candidatura mea la șefia NATO. Și acest punct a fost atins în discuția noastră tet-a-tet și am decis să continuăm dialogul. Există riscul să nu existe unitate și tocmai de aceea cred că este foarte bine să existe două candidaturi. O organizație puternică are nevoie și de competiții puternice.
Florin Călinescu, atac dur la Klaus Iohannis: ”Este o mizerie umană. Arată nimicnicia unui om…”
Actorul Florin Călinescu a comentat în termeni duri, într-o intervenție televizată, decizia președintelui Klaus Iohannis de a se pensiona și de a renunța la postul de profesor de la Sibiu.
Scandal în Camera Deputaților după ce proiectul care interzicea personalului operativ SRI să desfăşoare activităţi în domeniul presei, în justiţie şi în Parlament a fost respins
Camera Deputaţilor a respins, în plenul de marţi, 7 mai, proiectul de lege prin care Parlamentul primea mai multe pârghii de control asupra serviciilor de informaţii şi prin care se interzicea expres personalului operativ al SRI să desfăşoare activităţi în domeniul presei şi justiţiei, precum şi în cadrul Parlamentului României, acuză USR.
Alimentele care ar trebui aruncate neapărat din gospodărie. Medic: „Produc epidemii” și uneori pot fi fatale
Botulismul este o toxiinfecție alimentară severă cauzată de toxina botulinică produsă de bacteriile Clostridium botulinum. Această toxină duce la afectarea sistemului nervos, provocând paralizie musculară, iar în cazurile mai grave poate duce chiar la deces.
Speranța politicii liberale, o făcătură pe banii deponenților Bancorex
Este formidabil să studiezi la unele dintre cele mai renumite școli superioare din lume. E fabulos să ai diplome pe care scrie Stanford și Harvard. Este dovada unei inteligențe deosebite, a capacității de învățare, a cunoștințelor dobândite etc.
Sau, de fapt, este dovada potenței financiare a părinților. Patru ani de studiu la Stanford costă peste 300.000 de dolari, incluzând aici taxele de studiu, cazarea, cărțile și alte cheltuieli. Numai taxele școlare ajung la 200.000 de dolari. În perioada în care a studiat Sebastian Burduja la Stanford, cei patru ani de studiu l-au costat aproximativ 150.000 de dolari doar taxele de studiu. Și încă minimum 100.000 restul de cheltuieli. Au urmat încă doi ani la Harvard, unde tânărul Sebastian Burduja a parcurs două programe de masterat în același timp. Încă 100.000 de dolari, doar taxele, din care o parte au fost acoperite de o bursă. Plus aproximativ 50.000 de dolari cazare și alte cheltuieli. Cei șase ani de școală în SUA l-au costat pe Sebastian Burduja minimum 300.000 de dolari.
Pacienta operată la Craiova de Alin Demetrian a murit. Cunoscutul chirurg e acuzat acum că a omorât în total cinci oameni
Fostul manager al Spitalului de Urgență din Craiova era acuzat de moartea a patru bolnavi și se afla sub control judiciar când a operat-o pe ultima pacientă. Polițiștii au cerut schimbarea controlului judiciar într-o măsură mai dură, dar judecătorii craioveni au respins cererea.
Promenadă, relaxare și sport pe malul Begăi, în locul cluburilor de fițe construite ilegal FOTO
Malul Begăi din Timișoara va deveni un coridor de agrement urban. Amenajarea a început cu zona din jurul fostului club Gatsby și a terasei Boss, construite fără autorizații și funcționau fără contracte de concesiune.
Magia circului ajunge în cartierele din Timișoara: ateliere de jonglerii, acrobații și reprezentații inedite
Timișorenii sunt invitați la o serie de evenimente și acțiuni culturale în perioada 9 mai – 28 iunie. Acestea sunt organizate de Școala de Circ din Timișoara în cadrul proiectului „INSPIR. Impuls în cartiere”.
Primăria Timișoara a finalizat noul parc din Zona Lunei
Primăria Timișoara anunță că a finalizat noul parc din Zona Lunei. Acesta a fost realizat cu materiale naturale, printre care și unul dintre platanii îndepărtați […]
VIDEO. Parcul Rozelor, mai spectaculos pe rețelele de socializare decât în realitate
Pe rețelele de socializare au apărut deja fotografii făcute de timișoreni sau turiști cu florile din Parcul Rozelor. Chiar și primarul Dominic Fritz a prezentat câteva imagini de acolo. Acesta, însă, a fost acuzat că doar a folosit „unghiurile potrivite”. Ce-i drept, la fața locului se poate constata că există câteva colțuri mai „instagramabile”, dar per total senzația este că se putea mult mai bine.
A pornit spre Timișoara primul tramvai Bozankaya galben. Vine din Turcia
Timișoara a primit deja 21 de tramvaie mov în baza înțelegerii cu producătorul turc Bozankaya. Acordul a fost prelungit cu încă 17 bucăți, de această dată de culoare galbenă. Primul din acest lot a plecat luni, 6 mai, spre Timișoara.
Dominic Fritz vs. Clanurile din Timișoara. Ce s-a mai recuperat pe lângă strada Cezar?
Strada Cezar, blocată de ani de zile, de clanurile Cârpaci și Stancu, a fost revendicată. După ce primarul Dominic Fritz a semnat dispoziția de demolare, luni la fața locului buldozerele au început treaba. Administrația USR și Primarul Dominic Fritz nu sunt la prima realizare de acest gen. În cei aproape 4 ani de când e la conducerea Timișoarei, Dominic Fritz a recuperat mai multe terenuri și imobile din mâinile clanurilor.