Nicoleta C. September 9, 2020

 

Aproximativ 40 de angajaţi ai unei ferme din Timiş, care s-au vindecat de COVID-19, şi mai mulţi poliţişti din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție şi-au exprimat dorinţa de a dona plasmă, pentru a ajuta bolnavii de la Spitalul de Boli Infecțioase.

 

Gestul oamenilor este cu atât mai important cu cât, la nivel național, numărul persoanelor vindecate de coronavirus care aleg să doneze plasmă este încă mic, spune medicul infecţionist Virgil Musta, care face și un apel în acest sens.

 

„Această plasmă poate să facă diferența dintre viață și moarte, poate ajuta pe alții care sunt în situația și în nevoia de a primi plasmă. Din câte știu, există totuși o veste îmbucurătoare. La firma Smithfield, un număr de 40 de oameni care au avut infecția au decis să doneze plasă și mă bucur să aud acest lucru. De asemenea, la Poliția Timiș, și acolo a fost un focar, mulți dintre ei au spus că vor reveni pentru a dona plasmă”, spune medicul Virgil Musta.

 

Până în acest moment, doar 35 de foști pacienți internați la Spitalul Victor Babes s-au prezentat la centrul de transfuzii din Timișoara, pentru a dona plasmă.

 

sursa: radiotimisoara

Citește și:  Criza generată de pandemia COVID-19 i-a lovit pe antreprenorii timișeni din domeniul HORECA din două direcții

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*