Redacție September 22, 2020

 

Medicul Virgil Musta, a declarat, marţi, că votul nu prezintă riscuri majore din punct de vedere medical, dacă cetăţenii vor respecta normele de protecţie pandemică, respectiv masca, distanţarea fizică şi igiena mâinilor.

 

Acesta mai recomandă alegătorilor să nu zăbovească prea mult în secţiile de votare sau în preajmă, la discuţii.

 

„Dacă respectăm sau avem o minimă responsabilitate, cred că nu ar trebui să fie nicio problemă. De aceea, eu îndemn oamenii să meargă la vot. Trebuie însă respectate câteva reguli, respectiv să nu piardă prea mult timp acolo şi obligatoriu să fie cu mască, chiar dacă se întâlnesc în afara secţiei de votare. În sală, să voteze cât mai repede şi după aceea este bine să aibă un dezinfectant sau să meargă să se spele pe mâini. Dacă aceste trei reguli, de distanţare, purtare a măştii şi igiena mâinilor sunt respectate, nu va fi niciun risc de contaminare. Dacă e coadă, este recomandabil să păstrăm distanţa exact ca la magazine, un metru şi jumătate – doi între persoane, ca să nu fie probleme şi, bineînţeles, purtarea măştii”, a spus Virgil Musta, citat de Agerpres.

 

Medicii Spitalului de Boli Infecţioase şi Pneumoftiziologie „Victor Babeş” din Timişoara au fost consultaţi de către autorităţile locale în ceea ce priveşte respectarea normelor sanitare în secţiile de votare.

„Am fost consultaţi din punct de vedere medical asupra zilei de duminică, asupra procesului electoral şi din punctul nostru de vedere autorităţile locale au luat toate măsurile ce necesită o siguranţă sporită a cetăţeanului care iese la vot. Purtatul măştii, dezinfectarea suprafeţelor şi a ştampilelor, inclusiv distanţarea fizică – noi am prevăzut-o mai mare tocmai pentru ca cetăţenii, vârstnicii şi inclusiv populaţia tânără să se simtă în siguranţă. Personal, voi ieşi la vot şi îndemn pe toată lumea să îşi exercite acest drept constituţional”, a spus și managerul spitalului, dr. Cristian Oancea.

 

Citește și:  Cod galben de vijelii în 15 judeţe, pe parcursul zilei de joi

Vă reamintim că în judeţul Timiş au fost înfiinţate 602 secţii de votare pentru scrutinul de duminică.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*