Funcția popească va bate și gradul polițienesc, în Banat?


5 răspunsuri la “Funcția popească va bate și gradul polițienesc, în Banat?

 1. Felicitari, Ramona Bālutescu !
  Un articol necesar si binevenit !
  Asistām, stupefiafiati, cum o gascā de iresponsabili, in frunte cu mitroplitul Banatului, sfideazā dispozitiile in vigoare si isi bate joc de oamenii in mijlocul carora isi poartā cu nesimtire iresponsabilitatea si trufia.
  Nici cei doi primari, prezenti la eveniment, nu se lasā mai prejos !
  Doar si ei trebuie sā dea un necesar exemplu comunitatii !
  Nesimtirea, lipsa elementarā de bun simt si iresponsabilitatea sunt la ele acasā !
  Si, totusi, ce face Politia ?
  Ce face Jandarmeria ?
  Ce fac toate celelalte autoritati care sunt investite cu impunerea si cu respectarea legilor ? !
  Dacā pe fetele bisericesti si pe primarii celor douā localitati nu îi duce capul, dacā nu pricep sau nu vor sā priceapā, este cazul ca cei care au datoria sa cearā si sā impunā respectarea legii sa actioneze cu fermitate impotriva oricaror forme de abuzuri, de nesocotire si de sfidare a legislatiei in vigoare !
  Sa se ia masuri ! Impotriva tuturor ! In egalā masurā !
  Sau ce ar trebui sa inteleagā de aici ceilalti oameni ?
  Cā ei sunt cetateni de categoria a doua ? ! Cā ei au numai indatoriri si obligatii ?
  Cā legile si dispozitiile sunt valabile numai pentru plebe ?

  P. S. Una din pozele existente este o fotografie de grup, fācutā in fata intrarii in Bisericā !
  Din cele 19 persoane prezente, o singurā persoanā are masca pe figurā !

 2. Sper ca sa fii sanctionata deontologic pentru obraznicia cu care te ai adresat parintelui mitropolit.ESTI O AROGANTA SI O PROST CRESCUTA.Dumnezeu o sa iti umple si tie fata de ocara nici o grija superbia.

 3. Niciun episcop nu poarta in public masca (decat uneori patriarhul). Puteti verifica pe site-ul oricarei episcopii. De exemplu, la Caransebes de 1 decembrie, singurul care nu a purtat masca nici in interiorul, nici in exteriorul catedralei, la depunerea de coroane a fost episcopul, desi statea langa primar. La fel, la concertul de colinde din ajunul Craciunului.
  https://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/cotidian/2020/12/ziua-nationala-a-romaniei-sarbatorita-la-caransebes/
  https://www.episcopiacaransebesului.ro/stiri/cultural/2020/12/recital-de-colinde-la-catedrala-episcopala-din-caransebes/

 4. Foarte bune observații. Mitropolitul este un om sfătos, în special cu alții, nu cu domnia sa. Vizibilitatea personala are mare trecere la el. Desigur, principiul biblic „sa nu stie stanga ce face dreapta „, e valabil doar prin predici. N-ar strica o vizibilitate in ce priveste parohiile libere. Pe situl prafuit al mitropoliei apar ramasite din ceea ce ar trebui. Mai pot fi tinerii motivati?! O aplicare onestă a regulamentului pentru numirea preoților, si nu dupa bunul plac al mitropolitului ar fi o masura îmbucurătoare. Ceilalti, din sectoarele mitropoliei, sunt doar de ornament. Nimeni nu mai este consultat, dupa regula bisericii. Totul e dupa bunul plac al mitropolitului. Aceeasi masura se aplica si in cazul pensionarilor. Unii sunt pensionati la 65 de ani, altii cand o vrea mitropolitul. Ar fi interesant o abordare in acest sens într-un viitor articol.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *