Anton Kovacs December 5, 2020

 

O știre Agerpres ne anunță că a murit Mihăilă Cofar.

Vă spune ceva acest nume?

Cred că nu. Nici Ziariștii nu mai știu cine a fost și de aceea i-au și greșit numele.

De fapt îl chema Mihăilă Cofariu. La începutul anilor ‘90 când se auzea acest nume, peste Carpați se declanșau uragane.

Iată ce spunea Gabriel Andreescu, unul din extrem de puținii dizidenți anticomuniști, fost membru CPUN, o persoană a cărui onestitate este mai presus de orice îndoială, despre evenimentele care l-au făcut celebru pe Mihăilă Cofariu:

… noul Serviciu Român de Informații (SRI), care a absorbit cadrele Securității pe care le pândea șomajul, a fost înființat pe 26 martie 1990, la doar câteva zile de la violențele de la Târgu Mureș, printr-o procedură opacă ce a ocolit organul legislativ al CPUN din care făcea și el parte.

Andreescu a declarat pentru BIRN că săteni de lângă Târgu Mureș au fost înarmați și duși cu autocare în oraș „pentru a-i apăra pe frații lor români”, o altă dovadă, spune el, a naturii organizate a violenței anti-maghiare.”

Puteți citi întreaga poveste aici, e interesant mai ales pentru cei care neagă existența conspirațiilor.

– Joseph Biden compară criza de acum cu cea din anii 1930 și spune că este a patra revoluție industrială. Are și el dreptate într-un fel dar nu este a patra revoluție industrială ci al patrulea ciclu Kondratiev. Pe scurt Kondratiev ăsta a fost un economist rus care spunea că periodic, la intervale de 45-60 de ani, lumea se cam schimbă pentru că se schimbă “motorul” care o propulsează spre viitor.

Puteți să vedeți în poza de jos cum arată evoluția din ultimele secole conform acestei teorii.

k2

Acum, ne apropiem din nou de fundul gropii, eu prevăd că vom ajunge acolo prin 2025, după care, încet încet lumea va fi din nou frumoasă și prosperă, dar altfel. De aceea vă tot spun eu să țineți de ceea ce aveți, pentru că altele nu o să aveți foarte curând. Oricum, mă bucur că și Joe Biden este de aceeași părere cu mine.

– Ați observat că cei din China nu se laudă că au mai făcut 4 corvete, sau că au mărit salariile militarilor, sau că țara a împlinit 2060 de ani de la nașterea lui Burebista?

Nu, ei ba trimit o sondă pe lună, ba fac o flotă de taxiuri autonome, astăzi ne anunță că au făcut un nou dispozitiv de fuziune nucleară, un fel de soare artificial ținut în chingi de un câmp magnetic, și că au la dispoziție tehnologia necesară pentru a schimba clima pe suprafețe de milioane de kilometri pătrați.

Adică pot să facă ogor fertil din deșertul Gobi sau din Sahara. Adică miliarde de oameni nu ar mai mânca doar un castron de orez sau ce mănâncă ei în fiecare zi. Asta înseamnă să faci ceva pentru omenire.

– 35% dintre români au citit cărți. Asta este într-adevăr o știre. Am mai spus-o, pe lângă faptul că îi îmbogățește într-un mod de-a dreptul indecent pe unii, pandemia asta are și o mulțime de efecte pozitive.

– “Vaccinarea nu va fi obligatorie dar cei vaccinați se vor bucura de mai multă libertate”.

Sau, privind din cealaltă parte, vaccinarea nu va fi obligatorie dar cei care o refuză vor fi lipsiți de anumite libertăți.

– Agențiile de presă spun că efectele secundare ale vaccinului Pfizer nu se cunosc, la fel cum nu se știe dacă cei vaccinați vor putea transmite virusul, adică nu se știe dacă acest vaccin elimină virusul, adică dacă are vreun efect.

Nu-i nimic, noi românii , cu toate că nu știm încă dacă vom folosi acest vaccin, ne cumpărăm deja infrastructura sofisticată necesară pentru transportul și administrarea sa.

– Terapia cu plasmă este ineficientă în lupta împotriva Covid-19.

Nu se poate, cred că nu mai departe de săptămâna trecută citeam cum niște eroi din prima linie povesteau ce succese au folosind terapia cu plasmă. Să nu fi știut oamenii ăia despre ce vorbesc? Să nu fie decât niște șarlatani care se împăunează cu niște succese inexistente, sau niște maimuțe cretine care repetă ce aud de la alții?

– Ce gest nobil. Niște cadre medicale au ajutat un bătrân dintr-un spital cu 60 de lei, ca să-și cumpere medicamente.

Totuși, de ce oamenii internați în spital sunt nevoiți să-și cumpere medicamente? Înțeleg din textul articolului că omul ăsta este pensionar, deci e asigurat. Unde sunt banii ăia pe care i-a plătit o viață întreagă dacă sistemul de asigurări nu poate să-i acopere niște medicamente în valoare de 60 de lei?

Păi ia să vedem, că ne spune domnul Romeo Dunca unde sunt banii pe care îi plătim lună de lună:

Un spital oarecare, tot județean ca și ăsta cu bătrânul, consumă 50 de milioane de Euro/an. Din banii ăștia 80% reprezintă fondul de salarii pentru 150 de persoane, spune domnul Dunca care știe ce spune, că doar este președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Adică, avem 50 000 000 euro pe an x 0.8 (80% cât e fondul de salarii) /150 persoane / 12 luni=22,222.22 euro/lună/persoană. Adică 108277.77 lei noi în fiecare lună. Puneți mâna pe calculator și verificați și voi, să nu spuneți că am eu ceva cu medicii și cu spitalele.

Am calculat de mai multe ori, ca să nu greșesc, vorbim despre o medie de peste 108000 (o sută și opt mii) de lei noi pentru fiecare angajat. Salariu. Firește, unii primesc mai mult, alții mai puțin, se mai plăteșc și impozite și contribuții, dar, băi frate, e cam revoltător, nu credeți? Cred că nu sunt nici în țările extrem de dezvoltate prea mulți medici care câșțigă lunar 20000 de euro.

Și pe oamenii ăștia îi laudă la ziar că au dăruit unui bătrân 60 de lei să-și cumpere medicamente în spital, Medicamente pe care ar fi trebuit probabil să i le dea spitalul?

– Logica celor care ajung să ne administreze nu încetează niciodatăsă mă uimească.

De exemplu astăzi aflăm că o sală de sport în care niște oameni transpiră, deci expulzează tot felul de lichide care conțin nenumărate microorganisme, tușesc, strănută, le sar mucii din cap din cauza efortului șî împrășitie în jurul lor un nor împuțit de microbi, viruși și cine mai știe ce alte scârboșenii, este un loc în care este mult mai puțin probabil să se răspândească niște viruși decât, de exemplu, un loc unde oamenii stau liniștiți la o distanță de peste un metru, cât are o măsuță, și consumă tot felul de substanțe pe bază de alcool, adică materiale dezinfectante. Și ne mai mirăm că unii când au ajuns în funcție nu aveau nici o bicicletă și acum ajuns latifundiari., lucrând exclusiv pentru binele public.

– Noul primar al Timișoarei se poate plânge poate de multe lucruri, dar în nici un caz că nu-l ajută cetățenii. Ca și în cazul de mai jos.

Tot ce-i rămâne de făcut este să trimită poliția, sau Poliția Locală, să ridice mașinile parcate ilegal în acel loc și să-i amendeze pe proprietarii acestora, iar după aceea să dea dispoziție celor care se ocupă cu spațiile verzi și cu reparațiile de pe acea stradă să repare ce e de reparat. 2 telefoane.

– Mâine sunt alegeri și poate există persoane care nu înțeleg foarte bine cine e dreapta și cine e stânga.

De aceea la sfârșitul acestei colecții de știri am inserat și două linkuri către niște articole scrise anul trecut. Poate că vor ajuta pe cineva.

Dar atenție, la noi lucrurile nu sunt întotdeauna ce par.

Există posibilitatea ca cei care se declară de dreapta să fie de fapt niște lepădături care și-au făcut averea prin intermediul unor contracte oneroase cu statul, adică au furat, cei de stânga în loc să fie săraci și cinstiți e posibil să fie și ei niște chiaburi hoți și escroci, iar unii din cei tineri care spun că sunt de dreapta și vor să schimbe lumea e posibil să gândească “eu sunt deștept și frumos și am diplome și drepturi, așa că să mi se dea, iar ceilalți să meargă la muncă”.

Citește și:  Revista presei–09.01.2021

 

Joseph Biden compară criza de acum cu cea din anii 1930: Este “a patra revoluţie industrială”

Decizie istorică în SUA: Camera Reprezentanților a aprobat legalizarea canabisului

image-2019-09-9-23358737-70-tineri-marij

Camera inferioară a Congresului SUA a aprobat vineri un proiect de lege pentru eliminarea canabisului de pe lista federală a drogurilor periculoase, un pas istoric către dezincriminarea marijuanei în Statele Unite, relatează AFP.

China a pornit instalaţia de energie nucleară de la Sichuan, dispozitivul său cel mai avansat de soare artificial

646x404.png

China a pornit vineri reactorul său nuclear din provincia sud-vestică Sichuan, un reactor a cărui construcţie a fost finalizată la sfârşitul anului trecut, marcând un progres important în capacităţile sale de cercetare în domeniul nucelar relatează AFP.

Anunţul care poate schimba regulile evoluţiei societăţii umane: China va avea un „program de modificare a condiţiilor climatice pe o suprafaţă de 2,1 milioane km pătraţi“

400x200.png

Implicaţiile civile şi militare sunt enorme şi ne arată că civilizaţia noastră este gata să intre într-un stadiu cu totul nou de evoluţie, pentru prima oară folosind la o scară regională sau continentală Inteligenţa Artificială pentru a schimba radical condiţiile de viaţă, de producţie materială şi perspectivele de supravieţuire, scrie Cristian Unteanu pentru blogurile Adevărul.

​Modificări intrate în vigoare în privința zilelor libere pentru părinți. Nu se pot acorda zile libere plătite dacă locul de muncă permite telemunca

image-2019-04-23-23104470-70-adrian-bent

Recent a fost publicată în Monitorul oficial Legea 278/2020 care modifică ordonanța privind acordarea de zile libere plătite în situația în care elevii preșcolari și școlari nu participă fizic la realizarea activității de învățământ – unități de învățământ sistem online. Consultantul fiscal Adrian Bența a prezentat principalele modificări.

Studiul ”Tendinţe ale consumului cultural în pandemie”: 35% dintre români au citit cărţi

7702743

În perioada de izolare din cauza pandemiei de COVID-19 35% dintre români au citit cărţi, iar 88% au ascultat muzică pe diferite dispozitive, potrivit studiului “Tendinţe ale consumului cultural în pandemie”. Potrivit unui comunicat transmis AGERPRES, rezultatele parţiale ale studiului au fost anunţate joi de Institutul Naţional pentru Cercetare şi Formare Culturală (INCFC), în cadrul Conferinţei Naţionale a Managerilor Culturali. Datele prezentate sunt oferite în comparaţie cu rezultatele “Barometrului de Consum Cultural” – ediţia 2019.

Mureş: A murit Mihăilă Cofar, unul dintre cei răniţi în timpul conflictului interetnic din 1990

Primarul comunei Ibăneşti, Dan Vasile Dumitru, a declarat vineri, pentru AGERPRES, că a murit Mihăilă Cofar, unul dintre cei răniţi în timpul conflictului interetnic de la Târgu Mureş, din martie 1990, iar înmormântarea va avea loc, sâmbătă, în cimitirul familiei.

Arafat: Vaccinarea nu va fi obligatorie, dar cei vaccinați se vor bucura de mai libertate de mișcare

image-2020-11-3-24393576-70-raed-arafat.

Raed Arafat a declarat vineri seară, la Digi 24, că nu are nicio problemă să se vaccineze în public dacă astfel reușește să risipească temerile oamenilor. Arafat spune că vaccinarea nu va fi obligatorie, dar crede că cei care se vor vaccina se vor bucura de o libertate de mișcare în plus, cum ar fi călătoriile internaționale, multe companii aeriene cerând test anti Covid.

A apărut prospectul vaccinului Pfizer anti-covid. Efectele secundare nu se cunosc

Pfizer spune că încă nu ştie dacă cineva care a primit vaccinul anti Covid-19 mai poate transmite virusul

Asimptomaticii cu COVID nu trebuie sa ia medicamente. Anuntul medicului Virgil Musta legat de antiviralele pentru pacientii cu coronavirus, dupa schimbarea protocolului in tratamentul SARS CoV 2

Virgil-Musta-728x336.jpg

A fost actualizat protocolul pentru tratamentul COVID si mai multe reguli se schimba. Este gresit sa luam antibiotice pentru tratarea COVID 19, daca nu avem o infectie bacteriana. Antiviralele sunt eficiente, daca sunt administrate la timp, iar asimptomaticii nu trebuie sa ia niciun tratament.

Ultimă oră. Terapia cu plasmă, ineficientă în lupta cu COVID-19. Noi reguli de tratament și ce medicament a fost scos din uz. Anunțul făcut de Dr. Beatrice Mahler

Beatrice Mahler, managerul Institutului de Pneumoftiziologie “Marius Nasta” din Bucureşti, susține că terapia cu plasmă contra COVID-19 nu și-a dovedit eficiența, motiv pentru care tratamentul pentru virus a fost schimbat radical.

Dunca, răspuns tăios dat medicilor de la Spitalul Județean Reșița: ”Am descoperit un dezastru în serviciul public de sănătate”

spital-stationar-resita.jpg

  Președintele CJ Caraș-Severin, Romeo Dunca, le răspunde medicilor chirurgi de la Spitalul Județean Reșița care i-au trimis o scrisoare deschisă. Cei șase medici s-au arătat jigniţi, susţinând că noul preşedinte al Consiliului Județean Caraș Severin nu cunoaşte cu exactitate activitatea acestora, iar sintagmele folosite recent în presă la adresa lor sunt sunt pur şi […]

Cadrele medicale de la Spitalul Județean Arad au ajutat un bătrân care nu avea bani de tratament

Un bătrânul de 84 de ani a ajuns la Ambulatoriul Spitalului Judeţean Arad şi nu avea bani pentru a cumpăra tratament. Cadrele medicale nu au rămas indiferente şi l-au ajutat pe octogenar.

Angajații spitalului au decis să plătească medicamentele de care pacientul avea nevoie.

Falimentul marilor lanţuri de modă din Marea Britanie lasă fără comenzi peste 50 de fabrici din România

646x404.jpg

Falimentul marilor branduri de modă din Marea Britanie şi închiderea a sute de magazine lasă fără comenzi peste 50 de fabrici din România cu 10.000 de salariaţi, relatează Ziarul Financiar, citat de Mediafax.

Muzeul de Artă din Timișoara, declarat „muzeu de importanță națională”

muzeul-de-arta-1280x768.jpg

Guvernul României a emis astăzi o hotărâre prin care instituția timișoreană devine una de importanță națională și urmează, astfel, să fie de acum încolo numit Muzeul Național de Artă Timișoara. Anunțul a fost făcut de senatorul Alina Gorghiu, în ultima zi a campaniei electorale.

Autoritățile timișene au decis că sălile de fitness din județ pot fi redeschise

sala-fitness.jpg

Prefectul de Timiș anunță redeschiderea sălilor de sport, cu două zile înainte de alegerile parlamentare, la solicitarea „având în vedere solicitarea domnului domnul Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș și vicepreședinte al Comitetului Județean pentru Situații de Urgență”. Vă reamintim că proprietarii sălilor de fitness au cerut demisia prefectului Liliana Oneț și au încercat să obțină […]

Pe strada Patriarh Miron Cristea din Timișoara șoferii nesimțiți au distrus și gardurile

Pe strada Patriarh Miron Cristea, la doi pași de Primăria Timișoara, au loc unele ”fenomene” specific românești, unde legile și normele sociale sunt încălcate cu bună știință de șoferii nesimțiți, iar trotuarul se repară numai la unele asociații de proprietari, iar vis-a-vis, totul e lăsat în paragină.

Curs BNR valabil astăzi 05.12.2020

image

 

 

DREAPTA

Atmosfera se relaxa. În timp ce ministrul desemnat stătea de vorbă cu Mark Gant, al cărui computer portabil era deschis şi funcţiona în faţa lui, masa de la stânga lor porni şi se rupse, vraful de cărţi prăbuşindu-se pe podea, spre uimirea tuturor celor adunaţi în încăpere. Winston întoarse capul, surprins şi încântat. Curierii lui făcuseră exact ce le ceruse el, îngrămădind volumele selectate privitoare la Codul Fiscal al Statelor Unite, exact în mijlocul mesei, în loc să distribuie greutatea în mod egal.

— Oh, la naiba, George, şopti Gant, stăpânindu-şi râsul.
— Poate că Dumnezeu e totuşi de partea noastră. Sări de la locul lui să vadă dacă nu fusese lovit cineva. Nu, nimeni.

 

 

 

STÂNGA

“Toate ființele umane se nasc libere şi egale în demnitate şi în drepturi. Ele sunt înzestrate cu rațiune şi conştiință şi trebuie să se comporte unele față de altele în spiritul fraternităţii.”

Fundamental, menirea stângii ar fi să facă în așa fel încât acest paragraf din Declarația universală a drepturilor omului să devină realitate. Asta e treaba stângii.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*