Redacție June 11, 2020

 

Fotbalul se reia, dar fără spectatori, după o pauză forțată de 3 luni, iar primul meci se va juca vineri la Craiova, între Universitatea și FC Botoșani.

 

Cu toate că în Bulgaria, Ungaria şi Serbia, pot intra spectatori pe stadioane până la 20-30% din capacitatea arenelor, la noi Liga 1 nu îşi va deschide porţile şi pentru spectatori.

 

Premierul Orban a anunțat că nu se poate vorbi despre prezența spectatorilor la meciurile de fotbal începând cu data de 15 iunie, când vor intra în vigoare mai multe relaxări ale restricțiile impuse de epidemia de COVID-19.

 

„Nu poate fi vorba de spectatori după 15 iunie. E foarte greu de controlat, pentru că dacă dai drumul la spectatori şi vin galeriile e super-complicat de a asigura respectarea unor reguli de distanţare sau alte lucruri. Vom vedea, dacă lucrurile evoluează bine, într-o perspectivă rezonabilă se poate vorbi şi de lucrul acesta”, a spus Ludovic Orban.

 

Odată cu reînceperea fotbalului, jucătorii şi staff-ul cluburilor au de respectat o serie de măsuri.

Astfel, nu se vor ţine şedinte tehnico-tactice în vestiare, pe bancă toată lumea va purta măşti, iar titularii nu au voie să se îmbrăţişeze sau să scuipe pe teren.

În plus, în timpul meciurilor, jucătorii vor auzi doar vocea antrenorilor de la marginea terenului. Cel puţin până la 1 iulie, spectatorii nu vor putea merge pe stadioane.

 

„E foarte important să reluăm campionatul, e important să revenim pe teren pentru că aşteptarea a fost una grea, însă nu putem începe oricum. Perioada de aşteptare de 9 săptămâni a lăsat urme, am fost la antrenamentele Viitorului, am văzut starea fizică a jucătorilor. Va fi un an de sacrificii, pentru că perioada de pregătire dintre sezoane va fi de două, trei săptămâni, va fi una scurtă. Sunt de părere că la un moment dat trebuie să aducem publicul pe stadioane, pentru că fotbalul fără spectatori e ca la teatru fără spectatori în sală. Eu insist pentru găsirea unei formule pentru a aduce publicul pe stadioane. Trebuie să ne gândim la un scenariu, începând cu luna iulie. Va fi un an greu, deja se simt pierderi la cluburi”, a declarat Gică Popescu, preşedintele echipei FC Viitorul, în cadrul conferinţei de joi.

 

Citește și:  A fost demarată achiziția lucrărilor pentru Turnul de apă din Iosefin

sursa stiriletvr

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*