Vremea se menține la fel ca în ultimele zile, mult soare dar destul de frig. Temperatura maximă va ajunge la 4°C. Vânt ușor și variabil.
Aerul este mai poluat decât de obicei, și, așa cum este și normal, pentru că anormalitatea a devenit o normalitate în Timișoara, este mai poluat pe căile de penetrație în oraș și în partea de sud a orașului, în Calea Girocului, Zona Stadion-Olimpia, Zona industrială Calea Buziașului.
Cine e curios să vada calitatea aerului în timp real poate să dea oricând un click aici.sau aici.
Cursul BNR valabil astăzi este 4.8900/Euro, 4.5374/USD, 4.9461/CHF și 5.5142/GBP.
E- Distribuție anunță că astăzi, între orele 9-17, se va întrerupe furnizarea energiei electrice pe străzile Sulina nr 22 (JOMO THERMOMOLDING S.R.L.), Sulina nr 15 (GOLD DUAL IMOBILIARE SRL), Nicolae Andreescu 40 (LIDL) Agronomiei (p), Lamaitei (p), Nicolae Andreescu (p), Constantin Daniel (p), Pacii (p), Octav Bancila (p), Ardealului (p), Constantin Silvestri (p), Ion Romanu (p), George Georgescu (p).
Numere de telefon la care timișorenii pot apela 24/24 pentru diferite servicii care necesită urgență:
Lăcătuș Deblocări Reparații uși: 0722 228 565, 0724 150 241
Electrician: 0726 154 381
Instalator: 0727 645 066, 0741 234 870
Consultații medicale la domiciliu, servicii ambulanță: 0256 970
Servicii funerare complete: 0256 529 407, 0765 256 666, 0722 607 648, 0740 244 469
Închiriere containere pentru volum mare de deșeuri: contractare@retim.ro
Ce s-a întâmplat în 10 februarie
1355: Regele Ludovic I al Ungariei confirmă înțelegerea cu Nicolae Alexandru, care în schimbul unor garanții de securitate, a acceptat suzeranitatea regală maghiară asupra Valahiei Transalpine („Țara Românească”).
1388: Menționarea, pentru prima dată, a orașului-cetate Suceava, drept capitală a statului feudal Moldova.
1502: Vasco da Gama pleacă din Lisabona, Portugalia, pentru a doua călătorie spre India.[2]
1763: În urma Tratatului de pace de la Paris, Franța a cedat Regatului Unit Canada și teritoriile din America de Nord, de la est de râul Mississippi.
1867: Are loc, la Iași, premiera piesei „Răzvan vodă”, de B.P. Hașdeu, prima dramă istorică românească importantă.
1882: Bogdan Petriceicu Hașdeu este ales membru al Societății de lingvistică din Paris.
1938: Regele Carol al II-lea înlatură guvernul Goga–Cuza și instaurează un regim de autoritate personală. În fruntea guvernului este numit patriarhul Miron Cristea.
1942: Primul Disc de Aur a fost decernat, de către Compania RCA VICTOR, americanului Glenn Miller, pentru melodia „Chattanooga Choo Choo”.
1947: Delegația Guvernului român semnează, la Paris, Tratatul de pace cu Puterile Aliate și Asociate. României i se recunosc drepturile legitime asupra Transilvaniei de Nord și i se impune plata unor despăgubiri, în contul reparațiilor de război.
1990: Curtea Supremă de Justiție, sesizată de Procuratura Generală, hotărăște trimiterea în judecată pentru complicitate la genocid, în perioada timișoreană a Revoluției Române din decembrie 1989, pe membrii comandamentului instituit la Timișoara pentru înăbușirea și reprimarea Revoluției.
Experții asigură: ”Carnea în eprubetă este mai sigură”
”Procesul de producție a cărnii de cultură este foarte controlat. Acestea sunt substanțe care, chiar și atunci când sunt produse artificial, reproduc moleculele prezente în mod natural în organism. Consider că, carnea de cultură poate fi mai sigură decât cea din fermele intensive pentru că ar reduce riscul proliferării agenților patogeni dar și utilizarea antibioticelor și steroizilor”, afirmă Luciano Conti, profesor de biologie aplicată la Universitatea din Trento.
Radiodifuzorii publici din Canada, Elveția, Belgia și Germania au lansat o nouă platformă menită să încurajeze „ comunicarea bazată pe fapte ” pe internet, protejând în același timp participanții de ceea ce ei descriu drept amenințarea tot mai mare a propagandei. Denumit Public Spaces Incubator, proiectul a fost anunțat miercuri de radiodifuzorul public german ZDF în colaborare cu CBC (Canada), SRG (Elveția) și RTBF (Belgia).
Platforma urmărește „să permită angajamentul civic și discursul democratic în spațiul digital, departe de comentariile de ură și dezinformarea în creștere ”, potrivit comunicatului de presă. Scopul este de a arăta modul în care media susținută de stat poate „ crea spații de comunicare independente și bazate pe fapte în lumea digitală ”.
Nu pot decât să sper că și radiodifuzorii din Romănia, cel puțin televiziunile și posturile de radio publice, se vor ralia la această inițiativă. Cât despre posturile private, sunt puține șanse să se întâmple așa ceva…
Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să-ți faci patul imediat după trezire
În timp ce mulți cred că sunt doar organizați și au un avans în ziua lor făcând patul, de fapt le provoacă daune sănătății!
Confruntaţi cu dezastrul adus de cutremurul devastator din Turcia, care a pus la pământ mii de blocuri de locuinţe ca pe nişte piese dintr-un joc de domino, oamenii sunt tot mai furioşi că reglementările în…
Yahoo va concedia peste 20% din personal
Yahoo Inc intenţionează să concedieze peste 20% din totalul forţei de muncă, a relatat joi Axios, citând directori ai companiei.
Se concediază peste tot. zilnic, dar concedierile a 1000-2000 de oameni au devenit ceva cotidian astfel încât nici nu mai are rost să le pomenim.
Directorul operațional al SpaceX, Gwynne Shotwell, a declarat în cadrul unei conferințe că a început să ia măsuri pentru a limita accesul Ucrainei la serviciul de internet Starlink, vital pentru operațiunile…
Giorgia Meloni consideră inoportună întâlnirea dintre Macron, Zelenski și Scholz
Giorgia Meloni, premierul Italiei, a catalogat drept „inoportună” întâlnirea organizată de preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, cu omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, şi cancelarul german, Olaf…
Preşedintele bulgar Rumen Radev a făcut joi afirmaţii care le-au contrazis pe cele ale celor mai mulţi dintre şefii de stat şi de guvern prezenţi la Consiliul European, într-un moment care Volodimir Zelenski…
India îi îndeamnă pe cetăţeni să „îmbrăţişeze o vacă” de Ziua Îndrăgostiţilor
India îi îndeamnă pe cetăţeni să „îmbrăţişeze o vacă” de Ziua Îndrăgostiţilor. Campania urmăreşte să stimuleze valorile tradiţionale indiene şi să contracareze „orbirea civilizaţiei occidentale”.
Stăpânul unui câine, gata să își vândă casa pentru a achita factura la veterinar: 20.000 de lire
Proprietarul unui câine a declarat că și-ar vinde casa pentru a plăti facturile la veterinar de până la 20.000 de lire sterline pentru a-și salva animalul de companie drag.
Asta înseamnă evoluție. Ceilalți, cei care omoară animale, sau instigă la uciderea lor, sau vânătorii, nu sunt decât niște ființe care se află într-o etapă intermediară între stadiul de maimuță și cel de om.
Oameni plini de vânătăi, cu escare până la os, lăsați în propriile fecale, camere pline de ploșnițe. Nu este un film de groază, este realitatea din mai multe centre de îngrijire pentru bătrâni și persoane dependente,
Procurorii bihoreni anchetează modul în care apartamentul octogenarei Lenche Cuc a ajuns în proprietatea patronilor azilului în care aceasta și-a găsit sfârșitul, puși sub urmărire penală…
Poliţiştii din Maramureş fac joi dimineaţa 117 percheziţii într-un dosar în care sunt cercetaţi mai mulţi funcţionari şi 102 persoane care ar fi obţinut pe nedrept fonduri de la stat pentru cazarea refugiaţilor…
Mădălina Cojocaru, C&W Echinox: Cele mai multe reînnoiri pe piaţa office vizează reduceri de spaţii
Munca în sistem hibrid reduce nevoia de spaţii mai mari de birouri şi permite reducerea cheltuielilor de către companii, păstrând sau chiar crescând numărul angajaţilor.
Și totuși, asistăm la un paradox: cel puțin la noi prețul spațiilor nu scade. Plimbați-vă puțin prin oraș, aici în Timișoara, pe axul Piața Traian – Bălcescu, sau Piața Traian – Iosefin. O mulțime de spații goale, spații aflate la stradă, în văzul lumii, dar prețul acestora nu scade. E adevărat că nu sunt spații de birouri ci spații destinate serviciilor de piață.
Eu nu aș permite așa ceva, nu este posibil ca zilele astea să vină o mulțime de oameni în oraș și să vadă toate acele vitrine prăfuite, sparte și nefolosite.
Cu alea private nu prea are ce să facă primăria, majoritatea au aparținut cooperației, proprietarii le-au primit practic pe gratis și acum așteaptă ca prețul acestora să crească pentru a le vinde. Eventual să-i penalizeze pe proprietari umblând puțin la prețul impozitelor, aici ar fi o portiță. Dar sunt multe spații care sunt exact în aceeași stare și care aparțin primăriei. Dați-le domnule pe gratis, condiționând utilizarea acestora pentru anumite domenii și un anumit aspect al vitrinelor, chiar dacă nu s-ar câștiga nimic din ele barem le-ar întreține cineva și Timișoara nu ar mai arăta ca o distopie.
Un angajat român cu salariu minim contribuie lunar la stat cu 280 de lei pentru sănătate, ceea ce la final de an înseamnă 3.300 de lei…
Marian Godină i-a cerut joi, 9 februarie, demisia ministrului de Interne, Lucian Bode, într-un mesaj video pe Facebook.
Uite că se poate și nimeni nu s-a împușcat pe stradă, nici măcar nu l-au demis.
Demisie surprinzătoare la Consiliul Județean Satu Mare. Ciprian Tișea, consilier în cabinetul vicepreședintelui Oliviu Buzgău, și-a dat demisia în semn de protest pentru că se plictisea la serviciu. Bărbatul spune…
Viceprimar PNL, ridicat de Interpol: Cum ar fi fraudat sute de victime cu peste un milion de dolari
Viceprimarul comunei Vărădia din județul Caraș Severin, Dorin Racu, a fost ridicat de INTERPOL în cursul zilei de vineri, 3 februarie, după ce a fost dat în urmărire internaţională de către Departamentul de Justiție
Mare parte din străzile Timișoarei au fost afectate, joi seara, de o importantă pană de curent, rămânând în beznă. Printre ”victime” a fost și spectacolul serii de la Teatrul Național Timișoara, care s-a jucat în…
Un film documentar intitulat „Timișoara – Capitală Europeană a conviețuirii multietnice” regizat de timișoreanul Florin Iepan, cel care are un palmares de peste 40 de filme documentare și producții tv…
Comori ascunse. Bransament cultural la Uzina de Apa de la Timisoara, in deschiderea TM2023
TIMISOARA. În deschiderea programului Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii, vechile stații de tratare a apei, nefuncționale, revin la viață ca spații alternative pentru evenimente și activități…
Primăria Timișoara a obținut o finanțare de 29,6 milioane de lei pentru două proiecte de eficientizare energetică la Colegiul Ana Aslan și la Clinicile Noi de la Spitalul Municipal de Urgențe Timișoara. Contractele…
Oficialități din 41 de țări de pe trei continente, prezente la deschiderea TM2023
Peste 100 de oficiali de rang înalt din 41 de țări de pe trei continente vor fi prezenți la deschiderea programului Timișoara – Capitală Culturală Europeană, care va avea loc weekendul viitor, în perioada…
Ce facem astăzi, 10 februarie 2023, în Timișoara?
Vineri, 10 februarie, puteți participa la un concert live susținut de Rareș Mariș sau unul al trupei timișorene Melting Dice. Bineînțeles, nu lipsesc spectacolele de teatru, petrecerile tematice și râsetele, întrucât…