Redacție December 17, 2020

 

Viceprimarul Timișoarei, Ruben Lațcău, a fost confirmat cu COVID-19, în miercuri seară. Primarul Dominic Fritz a intrat în izolare chiar dacă un prim test rapid pe care l-a făcut miercuri a ieșit negativ în cazul său.

 

Lațcău a participat miercuri, 16 decembrie, la Ședința Comemorativă a Consiliului Local Timișoara alături de mai multe persoane printre care ambasadorul SUA la București, Adrian Zuckerman, prefectul județului Timiș, Liliana Oneț, și primarul Dominic Fritz. Ședința festivă a Consiliului Local Timișoara dedicată comemorării eroilor martiri din Timișoara a avut loc la Sala Capitol.

 

Primăria Timișoara anunță că atât viceprimarul Ruben Lațcău, cât și secretarul general interimar al Primăriei, Caius Șuli au fost testați pozitiv cu coronavirus. Secretarul prezintă simptome ușoare, viceprimarul este asimptomatic.

Nu este sigur, deocamdată, dacă între cele două cazuri există o legătură, în condițiile în care regulile de siguranță au fost respectate. Cei doi au purtat mască și au păstrat distanța socială.

Primarul Municipiului Timișoara Dominic Fritz a primit un rezultat negativ, la un test realizat ieri seară, dar a decis să lucreze de acasă în următoarele zile, ca măsură de precauție. Primarul Dominic Fritz va repeta testul la sfârșitul săptămânii.

Primăria Timișoara a implementat în urmă cu o lună un program de lucru decalat, conform reglementărilor în vigoare, dispenserele cu dezinfectant sunt amplasate la fiecare etaj, iar portul măștii este obligatoriu în instituție. Aseară s-a efectuat o dezinfecție pe palierul pe care se află birourile viceprimarului, secretarului și al primarului, iar tot personalul angajat pe palierul respectiv va fi testat preventiv.

 

„Întâlnirile pe care le-am programat pentru această săptămână vor avea loc pe zoom, iar dosarele le voi primi la semnat, în continuare, pentru ca activitatea Primăriei să nu fie perturbată.

Știu că se apropie Crăciunul și am vrea, pentru un timp, să uităm de toate grijile anului acesta. Dar, din păcate, tocmai pentru că se apropie Crăciunul trebuie să fim mai atenți. Să purtăm masca, să păstrăm distanța, să evităm întâlnirile nenecesare, ca să fim bine de sărbători” a declarat primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

 

Citește și:  22 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, în ultimele 24 de ore. Vezi din ce localități

 

 

 

 

 

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*