Ușurel cu autostrada americană pe scări
Săptămâna trecută, presa românească formală și informală ne-a umplut de “Breaking News” despre un Proiect de infrastructură uriaș: Americanii vor construi o cale ferată și o autostradă din Portul Constanța în Gdansk, respectiv că Americanii leagă Marea Neagră de Baltică, prin autostrada și calea ferată Constanța-Gdansk.
Cursul valutar valabil pentru data de 16.10.2020
Verificările făcute de Corpul de control al prim-ministrului la Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist (SSRML), au scos la ivealăo serie de abuzuri incredibile. Persoane dovedite ca fiind colaboratori ai Securității […]
488 de angajați și 88 de medici veterinari va avea Poliția Animalelor, înființată miercuri seară de Guvernul României, printr-o ordonanță de urgență. Aflat în vizită la Timișoara, ministrul Marcel Vela a anunțat că noua structură va deveni operațională în toată țara în 60 de zile.
Ministrul Finanţelor: Nu vor creşte taxele nici până la finalul acestui an, nici anul următor ● Mircea Coșea : Bruxellesul ne avertizează că nu mai putem rămâne o economie „colonială”, fără plus valoare ● Renault a prezentat versiunea de serie a mașinii electrice Dacia Spring ● China pare că trece cu bine peste şocul pandemic. Ce se întâmplă însă cu datoriile şi nevoia de capital? ● Burduja, MFP: Procesul de conectare a caselor de marcat inteligente se va încheia în prima parte a anului 2021 ● Proprietarii de restaurante reacționează virulent la sistemul gândit de Guvern ● Autoritățile iau măsuri care se bat cap în cap: la cazuri puține, restricții, la mii de cazuri, relaxare.
TIMISOARA. Proaspat validat in functia de primar al Timisoarei de catre Judecatorie, Dominic Fritz face primele anunturi inainte de depunerea juramantului. Intr-o transmisie live pe Facebook, Domnici Fritz a spus ca in ultimele zile s-a preocupat de cateva domenii importante pentru oras, fara sa ofere insa prea multe detalii
Fotografii din interiorul blocurilor rămase de pe vremea Uniunii Sovietice
În deceniul de după al Doilea Război Mondial, din Marea Britanie a apărut un nou curent arhitectural. Cu blocuri monolitice din beton și oțel, a primit un nume pe măsura aspectului: Brutalism.
Brutalismul a prins rapid rădăcini în toată Europa, dar nicăieri n-a fost adoptat cu mai mult entuziasm decât în Uniunea Sovietică. Acolo, stilul părea sa comunice cel mai bine aspirațiile marxismului, așa că a devenit estetica a mii de clădiri civice și blocuri de apartamente.
Astăzi, aceste clădiri amintesc de trecutul sovietic și sunt dărâmate. În alte regiuni, au rămas în picioare și încă arată impunător.
Fotograful din Melbourne Alex Schoelcher a călătorit, în ultimii doi ani, prin tot blocul estic, din Georgia până în Moldova și Kazahstan, și a documentat clădirile care au supraviețuit și locuitorii lor. VICE a stat de vorbă cu el ca să afle mai multe despre proiectul lui, „Concrete Citizens„.
VICE: Salut, Alex. Cum a început proiectul Concrete Citizens?
Alex Schoelcher: Am început sa fac fotografie arhitecturală în ultimii ani, după ce am fost asistentul câtorva fotografi de Arhitectură. Am început să urmăresc conturi de Instagram cu clădiri brutaliste și mi s-au părut incredibile. Arată atât de distopic, de opresiv și înspăimântător, dar și interesant.
Am observat că aceste conturi aveau mult conținut despre clădiri, dar nu și despre locuitorii lor. Fotografiile nu aveau niciun element uman și mi se părea că astfel nu erau complete. Parcă fetișizau clădirile, fără sa arate realitatea oamenilor din ele. Am vrut sa sap dincolo de suprafață și sa știu poveștile oamenilor și dacă aceștia se simt bine în ele.
A fost odată ca niciodată un copil de ţăran care a visat să dea jos ciocanul de pe drapelul Uniunii Sovietice şi să îl folosească pentru a se impune şi a rămâne veşnic în funcţia de conducător comunist al tuturor românilor. Conştient de puterea de convingere a uneltei pe care o mânuia, copilul a devenit treptat adult şi a început să cumpere cuie, lemne, tablă, ţevi inoxidabile şi fel de fel de alte mărfuri – în cantităţi impresionante şi într-o ordine pe care numai el putea să o stabilească.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Timiș a stabilit măsuri la nivelul localităților în funcție de rata de infectare, adică mai mică de 1,5 la 1000 de locuitori, între 1,5 și 3/1000 de locuitori și peste 3/1000 de locuitori. Restaurantele și sălile de cinema pot fi deschise, la diverse capacități, în funcția de rata de infectare din localitatea respectivă. Rata de infectare în Timișoara este 2,25 la mia de locuitori, iar în Foeni 6,88. Spectacolele în aer liber sunt permise doar dacă rata de infectare este sub 1,5.
Mandatul lui Clotilde Armand, pentru Primăria Sectorului 1, a fost validat de către Judecătorie
Secretarul de stat din Ministerul Economiei Liviu Rogojinaru a anunțat, joi, alte perioade de deschidere a Măsurii 2 – ajutoare de stat de lucru de 2.000-150.000 de euro și a Măsurii 3 – granturi de investiții de câte 50.000-200.000 de euro pentru firme. El îl contrazice pe șeful său, ministrul Virgil Popescu, cel care prezentase cu numai o zi înainte alt calendar orientativ.
Germania şi Franţa condamnă provocările Turciei şi avertizează că UE ar putea impune sancţiuni
Românii care vor să-și schimbe furnizorul de telefonie, dar să-și păstreze numărul de telefon ar putea să facă această operațiune numită portabilitate în maxim 1 zi, în loc de maxim 3 zile cât este acum, și li se va retuna, la cerere, creditul rămas neutilizat plătit în avans furnizorului la al cărui serviciu se renunță, potrivit unui proiect de lege care va transpune în legislația națională Codul European al Comunicațiilor. Suplimentar serviciului de portabilitate a fost reglementat și transferul la un alt furnizor de internet.
Potrivit unui studiu Microsoft derulat la nivel european, 8 din 10 manageri susţin că productivitatea angajaţilor nu a fost afectată de lucrul de la distanţă sau chiar a sporit, însă păstrarea culturii organizaţionale, menţinerea unităţii echipei şi adaptarea la modalităţi de lucru individual reprezintă adevărate provocări.
România şi-a asumat ţinte prea puţin ambiţioase pentru tranziţia la energie verde, consideră Comisia Europeană, care a analizat Planul Naţional Integrat în domeniul Energiei şi Schimbărilor Climatice. În acest sens, producătorii de energie regenerabilă cer statului să accelereze tranziţia energetică de la surse de energie poluante către regenerabile.
Nebuloasă totală în proiectul celor 44 de autobuze electrice destinate Timișoarei
Ion Ștefan, ministrul Lucrărilor Publice, Dezvoltării și Administrației, nu a putut oferi niciun fel de date concrete legate de proiectul prin care la Timișoara ar urma să ajungă 44 de autobuze electrice, cumpărate prin intermediul unui proiect mai mare, la nivel național, din fonduri europene, derulat de respectivul minister.
Dominic Fritz este, oficial, noul primar la Timișoarei
De joi, putem spune că Timișoara are un nou primar. Dominic Fritz a anunțat că i-a fost validat mandatul dobândit în urma alegerilor locale din urmă cu două săptămâni.
În cel mult cinci zile, Nicolae Robu va putea privi de pe margine evoluția orașului pe care l-a condus timp de opt ani.
András Molnár este cel care va deschide lista UDMR Timiș pentru Camera Deputaților, la alegerile care sunt programate să aibă loc în 6 decembrie. „Promit că voi fi avocatul bănățenilor la București, și că voi face ceea ce fac de 12 ani – să apăr interesele oamenilor!”, a spus tânărul avocat András Molnár.
Polițistul antidrog despre care procurorii DIICOT au dovedit că ajunsese mâna dreaptă a celui mai mare traficant de droguri din România ajunsese să câștige, lunar, în jur de 100.000 de euro.
Elena Băsescu va candida la Camera Deputaților, din partea Partidului Mișcarea Populară (PMP). Fiica fostului președinte al României deschide lista la Constanța. Președintele PMP, Eugen Tomac, a semnat listele, care urmează să fie depuse la […]
Genul epic – descriere și caracteristici. Care sunt speciile genului epic
Genul epic cuprinde totalitatea operelor literare, populare și culte, în proză ori versuri, acolo unde ideile autorului sunt exprimate în mod indirect prin intermediul acțiunii și al personajelor implicate în derularea evenimentelor ce sunt plasate într-un anumit timp și spațiu. Modul de expunere predominant al genului epic este narațiunea. Citește care sunt speciile genului epic.
Dominic Fritz, primarul de origine germană al oraşului Timişoara, şi Octavian Ursu, primarul de origine română al oraşului Gorlitz din Germania, au discutat joi, în cadrul forumului online Eurosfat, despre rolul multiculturalităţii în schimbarea oraşelor europene.
Ambii primari au spus că au fost subiectul unor atacuri, în campaniile electorale, pornind de la naţionalitatea lor.
Pandemia de coronavirus scoate la iveală și hibele sistemului sanitar românesc. O serie de imagini zguduitoare care reflectă condițiile precare cu care pacienții infectați cu COVID-19 se confruntă pe paturile de spital au stârnit revoltă. […]
Angajații Horeca din Timișoara organizează un mare protest, vineri 16 octombrie, de la ora 17.00, în Piața Victoriei din centrul orașului, pentru a trage un semnal față de faptul că restaurantele, barurile și cafenelele sunt la un pas de faliment, din cauza măsurilor drastice luate de guvernul României, cu intenția de a-i închide pe toți.
USR PLUS Timiș și-a prezentat candidații la alegerile parlamentare
USR PLUS Timiș și-a validat miercuri, 14 octombrie, listele cu candidații pentru alegerile parlamentare. Joi, copreședinții USR PLUS Timiș, Cristian Moș și Raul Olajos, au invitat și o parte dintre cei propuși într-o conferință de presă desfășurată online.
Fosta conducere a fabricii de contoare AEM, una dintre puţinele fabrici din România comunistă care a supravieţuit după Revoluţie, odată cu privatizarea, este acuzată de o fraudă de zeci de milioane de euro, produsă în dauna acţionarilor majoritari ai companie
Dinu Barbu – ŞTIRI PE SCURT. APROAPE VERIFICATE (188)
Pentru necunoscători, dna Olimpia Moica a absolvit Facultatea de Drept din București (promoția 1979) şi a condus mai bine de 24 de ani compania AEM Timișoara, producător de contoare de energie electrică și gaz. Dna O. M. s-a angajat la FAEM Timişoara în anul 1981, loc fain de avansat în carieră: şef la desfacere, jurisconsult, şef la aprovizionare, director comercial şi, din 1994, director general. În 2007 e vârful: ajunge preşedintele Consiliului de Administrație AEM Timişoara. Dna O. Moica este acționar al AEM Timișoara, alături de Claudiu Nicolae Rădulescu (care era, până nu demult, acționar majoritar) și Ionel Pepenică.