Redacție September 5, 2021

 

 

Oamenii de ştiinţă care au creat vaccinul anti-COVID AstraZeneca au încercat să dezvolte și un vaccin terapeutic împotriva cancerului, folosind aceeaşi tehnologie. Noul vaccin a înregistrat rezultate promiţătoare în studiile efectuate pe animale, iar în acest an va intra în studiile la om.

 

Cercetătorii de la Oxford şi Institutul Ludwig pentru Cercetarea Cancerului au proiectat un vaccin terapeutic cu două doze împotriva cancerului folosind tehnologia vaccinului anti-COVID. Vaccinul urmează să intre în etapele de studii la om în acest an, după ce studiile la şoareci au arătat o reducere a dimensiunii tumorii şi o rată de supravieţuire mare.

Cercetarea privind vaccinurile a avansat în timpul pandemiei. Oamenii de ştiinţă şi guvernele au lucrat mai repede decât oricând şi cu resurse mai mari pentru a încerca să găsească vaccinuri care ar ajuta la oprirea virusului. Vaccinul terapeutic împotriva cancerului dezvoltat de Universitatea Oxford foloseşte vectorul utilizat şi în vaccinul anti-COVID, pentru una dintre doze, pentru a transporta codului genetic care ajută organismul să vizeze două proteine ​​prezente pe suprafaţa multor tipuri de celule canceroase. S-a demonstrat că tehnologia vaccinurilor generează răspunsuri puternice ale celulelor T, care sunt necesare pentru combaterea tumorilor.

 

„Această nouă platformă de vaccinuri are potenţialul de a revoluţiona tratamentul cancerului”, a spus Adrian Hill, directorul Institutului Jenner, citat de Mediafax.

La studiul inițial vor participa 80 de pacienţi cu cancer pulmonar.

 

 

***


Publicația infotimisoara.ro este în slujba cetățenilor. Susține și tu jurnalismul independent:

Patreon:

 

 

 

 

PayPal:

 

 

Citește și:  Măsuri fără precedent, România închide traficul aerian pentru zborurile spre şi dinspre Italia

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*