Nicoleta C. July 19, 2021

 

Premierul Ungariei, Orbán Viktor, a anunţat că începând cu data de 1 august toate persoanele care au primit rapelul vaccinului anti-COVID-19 vor putea solicita administrarea celei de-a treia doze de vaccin.

 

În aceste condiții, anunțul premierului maghiar este considerat de mulți ca o recunoaştere indirectă a faptului că vaccinul chinezesc Sinopharm este ineficient.

Ministrul responsabil pentru sistemul sanitar din Ungaria, Kásler Miklós, este și el de părere că cei care au primit primele doze din vaccinuri bazate pe adenoviruşi cum sunt Astra Zeneca şi Sputnik-V, respectiv Sinopharm să primească a treia doză de vaccin pe bază de mRNS, adică Pfizer sau Moderna, şi invers. Procedura este însă criticată de specialişti, care sunt îngrijoraţi de eficienţa redusă a serului chinezesc.

Nu este întâmplător faptul că această discuţie a apărut prima dată în Ungaria. Ţara vecină a importat o mare cantitate de vaccin chinezesc Sinopharm şi mai mult de jumătate de milion de oameni au primit acest ser. Potrivit studiilor efectuate la o mare parte a persoanelor în vârstă, vaccinate cu Sinopharm, organismul nu a generat anticorpi. Astfel, prin anunţarea vaccinării cu a treia doză, guvernul în mod indirect a recunoscut că importul serului chinezesc a fost un eşec.

 

Mai multe detalii pe Rador…

Citește și:  Tezaur impresionant descoperit la Găvojdia

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*