În Beijing sunt cei mai mulți miliardari, nu mai știu chinezii unde să depoziteze banii. În America se închid magazinele, în Germania deficitul bugetar înregistrează noi succese. Israelienii se ocupă de război. Parcă am trăi într-un banc.
***
Vaccinul AstraZeneca nu e chiar atât de rău cum se spune, e adevărat, mor vreo 40 de vaccinați la un milion dar, ăsta e un fleac. Eu sunt curios dacă cei care spun așa ar vrea să fie printre cei 40 de inși.
Și mai e un lucru pe care nu îl înțeleg la vaccinul ăsta, tinerii, care sunt sănătoși și fac față mult mai bine unor eventuale probleme de sănătate nu mai sunt vaccinați cu așa ceva. Dar e folosit la oameni în vârstă. Care o fi logica, că eu știam, că pentru asemenea practici pedeapsa e spânzurătoarea. Sau poate guvernele au cumpărat cantități mari de la firma respectivă, și-au tras comisionul și acum nu îl mai pot da înapoi așa că trebuie să-l folosească cumva?
Și încă un lucru interesant în legătură cu același vaccin: în Germania cei care au făcut primul vaccin cu așa ceva vor face rapelul cu alt vaccin. E normal, cu prima doză ai omorât majoritatea virușilor, iar cu rapelul îi omori pe cei care au mai rămas, cei mai puternici care nu au murit cu prima doză, dar nici bine nu le mai merge, sau puii care s-au născut între timp. Nu prea ar mai conta cu ce-i omori pe ăstia rămașii, important e ca substanța folosită să-i omoare, mai ales că sunt slăbiți și puțini. La noi vaccinatorul șef al nației, domnul Gheorghiță, spune, e adevărat, indirect, că nemții ăia sunt proști și că știe el mai bine, așa că, dacă tot te-ai obișnuit cu AstraZeneca, asta o să primești și a doua oară tot, că doar nu o să aruncăm la canal bunătate de vaccinuri după ce am dat atâția bani pe ele.
***
În timp ce un copil născut în România are o speranță de viață mai mică decât media la nivel european, medicii au o avere mai mare decât media la nivel european, nu se știe de unde, că tot se plâng că au salarii prea mici și că sistemul nu e îndeajuns finanțat. Vorbesc de medicii europeni care câștigă practicând medicina, nu de ăia care au un praxis, ceva, că ăia sunt patroni, aia e altă afacere.
Sunt tare curios dacă cineva va face vreodată o comparație între averile medicilor români la data de 1 ianuarie 2000 și cele de la o dată ulterioară, să spunem 1 ianuarie 2025. Cu valori intermediare pentru fiecare an.
***
Și în final știrea cea mai minunată pentru timișoreni: Peste vreo 2 ani, după ce m-am uitat la el degeaba timp de peste 60 de ani, vom putea să urcăm în turnul de apă de pe strada Barițiu și să ne uităm în zare. Abia aștept, la fel cum abia aștept să mă plimb pe jos pornind din Piața 700 și să tot merg înainte, pe Bogdăneștilor, pe sub pasajul Solventul, peste pod, până la fosta fabrică de tramvaie, merg pe Rebreanu, la bulevardul Sudului să o iau puțin la stânga și să ies pe Noua Cale a Buziașului.
Eu, dacă aș fi primar, aș lua și turnul din Fabric, am înțeles că proprietarul l-ar da și pe gratis, și l-as face și pe ăla. Și i-aș convinge pe cei de la CFR să îl facă și ei pe al lor, cred că ar fi tare fain să stai acolo sus și să te uiți la trenuri cum vin și pleacă.
***
Publicația infotimisoara.ro nu este cea mai mare publicație locală din România, dar vă garantăm că e cea mai corectă și independentă.
🔸SUSȚINE și tu, dacă poți, publicația InfoTimișoara –> https://www.patreon.com/infotimisoara
***
Joe Biden întoarce spatele Israelului cu o decizie care aruncă în aer tot Orientul Mijlociu. Liderul de la Casa Albă anunță că America va relua ajutorul financiar acordat Palestinei, o mutare menită a stârni furia […]
***
Nu vă mai faceți griji și iubiți gloata: democrații ar prefera să vadă creșterea omuciderilor decât să aducă înapoi polițiști „rasisti”
Orașele înclinate spre stânga suferă acum consecințele mortale ale ridicolelor campanii de vara trecută de „defundare a poliției”. Dar nu vă așteptați ca democrații să își regândească poziția cu privire la „poliția rasistă” în curând.
O privire preliminară asupra ratelor de violență și crimă pentru 2021 arată că poporul american are mult mai mult decât o simplă pandemie cu care să se confrunte.
În Portland, Oregon, de exemplu, care se confruntă cu un fel de anarhie până în ziua de azi după uciderea lui George Floyd pe 25 mai anul trecut, a existat o creștere de 255% a crimelor (71, mai precis) între iunie 2020 și Februarie 2021. În aceeași perioadă, împușcăturile raportate în orașul liberal, odinioară relaxat, au sărit cu 17% la 551.
Între timp, în Chicago, încă o zonă de război democratică, cifrele arată mai mult ca un instantaneu din Bagdad în jurul anului 2003 decât cel al celui de-al treilea cel mai populat oraș din SUA. Numai în martie, au existat 233 de incidente de împușcare și 298 de victime, conform datelor de la Departamentul de Poliție din Chicago . Acest lucru se compară cu 146 de împușcături și 175 de victime în martie 2020 și 136 de incidente de împușcare și 165 de victime în 2019. Omuciderile în oraș au crescut cu 33% în primele trei luni ale acestui an, comparativ cu aceeași perioadă din 2020.
***
Analiștii băncii elvețiene UBS estimează că numărul de magazine fizice din SUA va scădea de la 878 de mii la 797 de mii în următorii cinci ani, pe fondul avansului comerțului online, care va continua și după pandemia de coronavirus. Cele mai afectate vor fi magazinele de haine, de electronice sau de mobilă pentru locuințe.
***
Este puțin probabil ca Rusia să-l trimită pe ambasadorul revocat înapoi la Washington fără un semn clar că SUA este gata pentru relații bilaterale
Ministerul rus de Externe a dezvăluit că nu intenționează să restabilească reprezentarea diplomatică completă la Washington până când nu vede dovezi că SUA sunt interesate să construiască relații constructive între cele două țări.
Ministrul adjunct de externe Sergey Ryabkov a fost întrebat de RIA Novosti miercuri dacă ambasadorul Anatoly Antonov se va întoarce în America în viitorul apropiat, după ce a fost reamintit în martie, pe fondul unui rând diplomatic în creștere. „Aceasta nu este o întrebare pentru următoarele zile”, a spus el.
„Termenii vor fi stabiliți în funcție de măsurile pe care Washingtonul intenționează să le ia pe calea bilaterală”, a continuat el. „Ne așteptăm ca aceștia să poată demonstra încă o dorință de a stabiliza relația noastră cel puțin relativ și că vor face ceva vizibil și vizibil în acest sens.”
Antonov a zburat la Moscova pentru o serie de discuții crunt cu oficiali înalți în zilele următoare interviului președintelui SUA Joe Biden cu rețeaua de știri ABC, în care a fost întrebat dacă crede că președintele rus Vladimir Putin este un „ucigaș” și a răspuns: „ Mmm hmm, da. ”
***
Potrivit topului anual al miliardarilor întocmit de Forbes, capitala chineză a câștigat 33 de noi miliardari în 2020, ducând totalul la 100 de miliardari față de 99 de miliardari cât are New York, care a câștigat doar șapte noi miliardari în același interval de timp. Raportat la numărul de locuitori, tot New York (cu aproximativ 40% din populația Beijingului) deține prima poziție.
***
China se ”luptă” cu o creștere considerabilă a intrărilor de capital
Eforturile Chinei de anul trecut de a atrage capital străin au dat roade, investitori de la Londra și până la New York rotunjindu-și portofoliile cu…
***
Cheltuielile publice ale Germaniei s-au majorat în 2020 cu 12%, până la 1,7 mii de miliarde de euro, iar încasările la bugetul de stat au scăzut cu până la 3,5%, la 1,5 mii de miliarde de euro. Nivelul deficitului este influențat de măsurile de sprijin adoptate în contextul pandemiei, pentru sprijinirea economiei. Este de așteptat ca aceste cheltuieli ale guvernului să continue și pe parcursul lui 2021.
***
Preşedintele Erdogan promite începerea construcţiei ”Canalului Istanbul”, alternativa la Bosfor
Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, şi-a reafirmat miercuri decizia de a construi ”Canalul Istanbul”, ca alternativă navigabilă pentru Strâmtoarea Bosfor, în pofida criticilor din partea opoziţiei şi ecologiştilor, relatează agenţiile DPA şi EFE. ”Indiferent că vreţi sau nu, vom începe Canalul Istanbul şi îl vom face”, a spus Erdogan într-un discurs în faţa membrilor formaţiunii sale politice, Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP). El a mai menţionat că lucrările ar trebui să înceapă vara acesta şi procesul de licitare va fi demarat curând. Erdogan a anunţat prima dată acest proiect în anul 2011, când era prim-ministru.
***
Fără personal? Nici o problemă! Prima cafenea cu personal zero deschisă la Budapesta
Imaginați-vă un magazin în care puteți merge, luați ceva de mâncare sau de băut și apoi ieșiți afară, fără să stați la coadă pentru a vă plăti sau a vă scana singuri articolele. Sună futurist, dar tehnologia care o face posibilă există deja și vine în Ungaria peste câteva luni.
***
***
Autoritățile sanitare britanice au declarat miercuri că au înregistrat 19 decese ale persoanelor care au primit vaccinul anti-Covid Oxford / AstraZeneca, dintr-un total de 79 de cazuri de cheaguri de sânge identificate, asigurând că beneficiile au rămas mai mari decât riscurile pentru „marea majoritatea populației”, potrivit AFP.
***
Germania: Bavaria declară că a negociat achiziționarea vaccinului Sputnik V
Landul federal german Bavaria a negociat un „contract preliminar” pentru a primi în curând 2,5 milioane de doze de vaccin rusesc Sputnik V împotriva Covid-19, sub rezerva aprobării acestuia de către autoritatea de reglementare europeană, a anunțat miercuri liderul regional Markus Söder, potrivit AFP.
***
NYT: Israelul a atacat o navă iraniană, în Marea Roșie
O navă iraniană suspectată că ar aparţine Gardienilor Revoluţiei a suferit avarii în urma unei explozii produse în Marea Roşie, iar un oficial american a declarat pentru cotidianul The New York Times că Israelul a înştiinţat Statele Unite despre acest atac.
***
Spania vrea să testeze săptămâna de lucru de patru zile. Cum vor fi plătiţi angajaţii
Spania va înainta solicitări către sute de companii din ţară pentru a participa la unul dintre cele mai mari experimente cu scopul de a afla dacă proiectul cu săptămâna de lucru de patru zile poate fi pus în aplicare fără a afecta economia ţării.
***
Cel puţin un poliţist a fost rănit şi câţiva manifestanţi au fost arestaţi în urma ciocnirilor care au avut loc marţi la protestele contra restricţiilor antiepidemice în apropierea clădirii parlamentului din capitala Italiei, Roma, transmite dpa, preluând ANSA. Foto: (c) Yara Nardi / REUTERS Conform cotidianului La Repubblica, demonstranţii au relatat că în rândurile lor s-au înregistrat răniţi. Demonstranţii, printre care s-au aflat proprietari şi angajaţi ai unor restaurante, magazine şi săli de sport, protestau faţă de restricţiile impuse activităţilor lor din cauza epidemiei. Câteva zeci de persoane au încercat să spargă barajele în piaţa din faţa sediului Camerei Deputaţilor. Au fost aruncate petarde. Unii demonstranţi – în majoritate bărbaţi, dar şi femei – nu aveau măşti de protecţie.
***
Laura Codruţa Kovesi spune că Parchetul European îşi poate începe activitatea la 1 iunie
Parchetul European, un nou organism de luptă împotriva infracţiunilor la bugetul UE, va putea începe anchetele la 1 iunie, după câteva luni de întârziere, a estimat şefa acestuia, Laura Codruţa Kovesi.
***
În anul 2019, în România speranța de viață la naștere era de 78,2 ani, cu 5,9 ani mai puțin față de nivelul mediu al speranței de viață în cele 27 de țări ale UE, transmite Institutul Național de Statistică, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătății.
***
Averile managerilor celor mai importante spitale din Bucuresti. Bijuterii de sute de mii de euro si masini de ultima generatie
Sistemul de sanatate din Romania a fost aspru pus la incercare de pandemia de COVID-19 si inca incearca sa reziste presiunii. Un sistem care oricum avea multe hibe, care mergea adesea pe improvizatii si care a scos la iveala, in aceasta perioada de criza sanitara, toate problemele ascunse sub pres de 30 de ani.
Managerii spitalelor s-au trezit in postura de a gestiona o situatie atipica, astfel ca au ajuns peste noapte in atentia publica. Ziare.com va propune o trecere in revista a averilor managerilor celor mai importante spitale din Bucuresti, potrivit declaratiilor anuale completate de acestia.
***
***
Miercuri, 7 aprilie, primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a fost prezent la Turnul de Apă din Iosefin, clădire care, de la finalul lunii septembrie 2020, se află în reabilitare pentru următorii aproape trei ani și jumătate, finalizarea lucrărilor fiind plănuită pentru octombrie 2022, după care vor urma acțiuni de revitalizare. Cu o investiție de peste 10 milioane de lei, finanțată majoritar din fonduri norvegiene, municipalitatea dorește să creeze un spațiu cultural multifuncțional.Până acum, a fost realizată și depusă documentația pentru obținerea autorizației de construire.
***
Albia Canalului Bega a fost curățată. SGA Timiș a folosit draga multifuncțională
Albia Canalului Bega a fost curățată cu ajutorul unei cupe de dragare. Dacă până acum era mai dificilă curățarea, fiind necesară atât abilitatea, cât și forța fizică a angajaților, acest utilaj ușurează procesul și îl face mai rapid.
***
***
O ciocolată veche de 121 de ani comandată de Regina Victoria a Regatului Unit a fost găsită intactă în cutia originală, în podul unui conac englezesc.
***
Cum a apărut primul permis de conducere – o istorie din spatele volanului
Permisul de conducere este o autorizaţie administrativă necesară pentru a conduce pe drumurile publice vehicule motorizate. Acest document a devenit foarte important pentru mulți locuitori ai planetei. E adevărat că înainte de existența acestui document pentru cei care desfășurau transport public de persoane – birjarii – exista un document care prevedea o serie de reguli de conduită pe care aceștia trebuiau să le respecte. Din acest motiv impunerea unui permis de conducere încă de la apariția primului autovehicol nu pare a fi un lucru de neînțeles.