Nicoleta C. May 27, 2020

 

Câinele în vârstă de şapte ani – cu numele Xiao Bao (micuţa comoară) – a ajuns la Spitalul Wuhan Taikang din provincia Hubei din China Centrală, împreună cu proprietarul său în vârstă chiar în plin vîrf de pandemie în februarie.

 

Din păcate, pensionarul a decedat după doar cinci zile, dar câinele a refuzat să plece, conform spuselor curăţătorului spitalului Zhu Youzhen, 65 de ani.

Proprietarul câinelui a fost unul dintre 3.869 ucişi de boala mortală din oraş.

 

Xiao Bao, a aşteptat în holul Spitalului Taikang mai mult de trei luni, timp în care a fost hrănit de personal.

 

Pe 13 aprilie, după ce Wuhan şi-a ridicat restricţiile de blocare şi supermarketul spitalului s-a redeschis, el a fost îngrijit de comerciantul Wu Cuifen.

 

„Am observat pentru prima dată câinele mic când m-am întors la muncă la mijlocul lunii aprilie. L-am numit „Xiao Bao”. Acesta este numele pe care i l-am dat. Mi-au spus că proprietarul lui Xiao Bao, un pensionar, a fost internat cu coronavirus. Apoi a murit, dar Xiao Bao nu ştia şi a rămas în spital”, a spus Wu Cuifen.

 

Pe 20 mai, pe măsură ce Spitalul Taikang se umplea de pacienţi obişnuiţi, personalul a primit plângeri şi îngrijorări cu privire la Xiao Bao care cutreieră coridoarele.

Asistentele au contactat Asociaţia pentru Protecţia Animalelor Mici din Wuhan, ai cărei membri l-au luat pe Xiao Bao.

Xiao Bao a fost tratat de către medici veterinari, a fost sterilizat și va fi cedat unui nou stăpân .

Adăpostul examinează acum iubitorii de animale care s-au oferit să-l îngrijească pe Xiao Bao, a spus ieri directorul asociaţiei, Du Fan.

Citește și:  Informații utile pentru timișoreni, 24 aprilie 2022

sursa stiriletvr

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*