Redacție October 8, 2020

 

Universitatea de Vest din Timișoara nu a fost ocolită de noul coronavirus, chiar dacă multe cursuri se fac online și majoritatea cadrelor universitare lucrează de acasă sau în sistem hibrid.

 

Chiar și în aceste condiții, trei angajate ale intituției au fost confirmate, joi, cu COVID-19. Este vorba de o secretară şi două îngrijitoare.

 

„Cele trei angajate au avut simptomatologie și a fost aplicat regulamentul Măsuri speciale în cazul în care un angajat este suspect/confirmat cu infectare cu coronavirusul SARS-CoV-2. DSP Timiș conduce ancheta epidemiologică și anunță contacții direcți pentru izolare”, a declarat pentru infotimisoara.ro purtătorul de cuvânt al Universităţii de Vest Timişoara, Horea Băcanu.

 

 

Regulamentul de Măsuri speciale în cazul în care un angajat este suspect sau confirmat cu COVID-19 adoptat în cadrul UVT prevede printre altele:

 

a) angajaţii cu simptome respiratorii (tuse, strănut, rinoree etc.) şi/sau febră mai mare de 37,3°C şi/sau stare generală alterată, apărute în timpul programului de lucru, vor fi imediat izolaţi de restul colegilor şi trimişi la domiciliu sau la unităţi sanitare, în funcţie de starea persoanei; în marea majoritate a cazurilor nu este necesară închiderea birourilor/clădirii;

b) dacă intervalul de timp în care angajatul/persoana suspectă/confirmată s-a aflat în incintă este mai scurt de 7 zile:
– se închid toate încăperile în care acesta a petrecut timp îndelungat (peste 20 de minute);
– înainte de încheierea programului se va asigura aerisirea mecanică a încăperii (deschiderea geamurilor);
– pentru a limita expunerea la particulele respiratorii a personalului care efectuează curăţenie, se amână efectuarea curăţeniei şi a dezinfecţiei timp de 24 de ore. În situaţia în care respectarea acestui interval nu este posibilă, efectuarea curăţeniei se va amâna cât mai mult;

Citește și:  Un nou caz de infecție cu coronavirus la Timişoara

c) dacă au trecut mai mult de 7 zile de când angajatul/persoana suspectă/confirmată s-a aflat în incintă:
– nu este nevoie de curăţenie/dezinfecţie suplimentară;
– se menţin măsurile de curăţenie şi dezinfecţie de rutină;

d) se informează persoanele cu care angajatul/persoana suspectă/confirmată a venit în contact prelungit (mai mult de 20 de minute, la o distanţă mai mică de 1,5 m şi fără mască) şi se impune izolarea la domiciliu a acestora pentru 14 zile, cu monitorizarea de către aceste persoane a semnelor şi a simptomelor de infecţie respiratorie.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*