Redacție October 8, 2020

 

 50 de doze de Remdesivir, medicament utilizat pentru tratarea bolnavilor infectaţi cu SARS-CoV-2 aflaţi în forme severe şi medii ale bolii, au ajuns joi, 8 octombrie, la Spitalul de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

 

Managerul spitalului, Cristian Oancea, a declarat că aceasta este cea de-a doua tranşă de Remdesivir din alocarea europeană destinată României, în ultimele luni.

 

„Primele doze vor fi administrate încă din această după-amiază unor pacienţi care necesită un astfel de tratament. Cantitatea primită astăzi ajunge pentru tratamentul a 10 bolnavi de COVID-19. În zilele următoare vom primi încă 150 de doze din antiviralul Remdesivir, iar reprezentanţii Ministerului Sănătăţii ne-au asigurat că, în cazul în care vom mai avea nevoie, vor suplimenta numărul de doze alocate spitalului nostru. Tratamentul cu Remdesivir vine în completarea altor scheme de terapie aflate în protocolul naţional, care sunt folosite pe scară largă în unitatea noastră sanitară”, a afirmat Cristian Oancea, citat de Agerpres.

Potrivit reprezentanţilor Ministerului Sănătăţii, în depozite mai sunt, în acest moment, 4.000 de doze de Remdesivir.

Citește și:  2.844 cazuri noi de COVID-19, în ultimele 24 de ore, dintre care 263 în Timiș. Doar 8.709 teste făcute

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*