Anton Kovacs October 9, 2020

Ministerul Finanţelor a propus scutirea de impozit a companiilor din HoReCa pe tot anul 2020

 

Ministru: Guvernul păstrează pragul de 5.000 de euro, cifră de afaceri, la microgranturile pentru IMM

image-2018-05-21-22462184-70-fonduri.jpg

Guvernul menține condiția ca IMM-urile care vor să obțină microgranturi de câte 2.000 de euro din fonduri europene și de la buget să fi avut cifra de afaceri pe anul 2019 de cel puțin 5.000 de euro, a declarat joi, pentru StartupCafe.ro, ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloș.

 

Războiul gazelor: atacul Poloniei contra Gazprom şi Nord Stream 2 arată că ţara est-europeană are interese mai mari decât acela de a fi un simplu importator de energie

În timp ce face tot ce-i stă în putere pentru a opri finalizarea gazoductului rusesc Nord Stream 2, Polonia îşi construieşte propriul gazoduct care să-i aducă gaze din Norvegia şi îşi întăreşte alianţa cu SUA, care-i vând gaze naturale lichefiate.

 

Operațiunea ”Mercur”: Inspectorii Antifraudă au declanșat cea mai amplă verificare a comerțului online nefiscalizat

anaf-antifrauda-inspectori.jpg

Agenția Națională de Administrare Fiscală, prin Direcția Generală Antifraudă Fiscală, a declanșat operațiunea “Mercur”, cea mai amplă acțiune de verificare a veniturilor nedeclarate obținute din…

Banca Mondială: Sărăcia extremă crește la nivel global pentru prima oară după 22 ani

spania-saracie.jpg

Sărăcia extremă va creşte anul acesta pentru prima dată după 1998, din cauza pandemiei de Covid-19, care va împinge încă 115 milioane de persoane sub…

Prețurile locuințelor din România, aproape de nivelul de acum zece ani

blocuri_case_bucuresti_imobiliare.jpg

În ultimii zece ani locuințele din România s-au scumpit cu aproximativ 10%, în timp ce chiriile au consemnat o creștere cu circa 17%, potrivit datelor…

Marea Britanie va interzice peste un an accesul cetăţenilor UE în baza cărţilor de identitate

image-2020-10-8-24339294-70-carte-identi

Marea Britanie a anunţat, joi, că intenţionează să nu mai permită accesul cetăţenilor din statele Uniunii Europene în baza cărţilor de identitate începând din octombrie 2021, în contextul încheierii tranziţiei post-Brexit pe 31 decembrie 2020.

Medicul Mihai Gafencu: Nu trebuie să ne sperie că se răspândeşte virusul. Pe undeva e firesc, e bine dacă vrei să câştigi imunitate de cohortă

400x200.jpg

În ciuda numărului mare de persoane depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2, medicul Mihai Gafencu, preşeintele Salvaţi Copiii – filiala Timişoara, susţine că situaţia este încă sub control în Timiş.

Mihaela Rădulescu (divă rurală): „Anul ăsta am primit o porție de balegă proaspătă“

mihaela-radulescu.jpg

Gen Adrian Copiuță Minune Raluca Bădulescu (nu a fost niciodată timidă):„Eu nu am fost niciodată timidă. Am avut colegi mișto în școala generală și în liceu. În școala generală, spre exemplu, am fost colegă cu Adrian Minune. Am fost în aceeași clasă. Eram foarte mișto. Nu copiam unul de la altul, dar eram un grup mai mare și ne făceam temele

Părinții vor putea primi zile libere plătite pentru perioada în care copiii lor învăță online

image-2020-09-15-24286934-70-scoala-onli

Guvernul a discutat joi, în primă lectură, un proiect de ordonanţă de urgenţă care prevede că părinţii vor putea beneficia de zile libere în perioadele în care copiii lor învață online, a anunțat vicepremierul Raluca Turcan. Practic, vor putea primi aceste zile libere pentru a sta acasă cu copiii. Măsura se aplica pe toată perioada stării de alertă.

Raed Arafat cere prelungirea stării de alertă

Orban1.jpg

Raed Arafat a solicitat în cadrul ședinței de Guvern prelungirea stării de alertă.
„Domnule prim-ministru, vă solicit includerea pe agenda de lucru a ședinței Guvernului a proiectului de hotărâre pentru modificare și completarea anexei nr.3 a hotărârii Guvernului Nr.782 din 2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea infecțiilor în pandemia de COVID-19.”, a declarat Raed Arafat în cadrul ședinței de Guvern.

Primarul în funcţie al Timişoarei, Nicolae Robu, fostul edil Gheorghe Ciuhandu şi alţi foşti funcţionari, trimişi în judecată în dosarul vânzărilor ilegale de locuinţe

400x200.jpg

Curtea de Apel Timişoara s-a pronunţat, joi, după două amânâri asupra contestaţiei depuse de inculpaţii din dosarul retrocedărilor de la Primăria Timişoara, în procedura camerei preliminare, după ce Tribunalul Timiş a respins excepţiile invocate de apărare. Astfel, primarul în funcţie, Nicolae Robu, dar şi fostul primar, Gheorghe Ciuhandu, au fost trimişi în judecată.

Coronavirus: 6000 de experţii din sănătate s-au alăturat unei mişcării globale anti-carantină

Citește și:  Revista presei–21.12.2020

Avocatul Poporului îi cere ministrului Vela baza legală potrivit căreia poliţiştii pot patrula şi în civil

image-2020-05-6-23979372-70-renate-weber

Avocatul Poporului îi cere ministrului de Interne Marcel Vela să-i comunice actul normativ care stă la baza măsurii ca şi poliţişti în civil să efectueze verificări privind respectarea normelor vizând combaterea Covid-19.

Angajaţii români, cei mai expuşi riscului de sărăcie din UE. “Ideea că oamenii săraci sunt cei care nu vor să muncească este mai puţin adevărată în România decât oriunde în Europa”

COMENTARIU Lelia Munteanu: Spitalele – închise pentru proşti

Mai ţineţi minte jocul Preşedintelui de-a proştii şi precauţii? Ei bine, face prozeliţii cei mai stranii.

Microgranturile de 2.000 Euro pentru PFA, IMM, ONG: Data oficială de aplicare a fost anunțată

image-2020-07-31-24205067-70-fonduri.jpg

Ministerul Economiei a anunțat oficial data la care se deschide sesiunea în care persoanele fizice autorizate (PFA), întreprinderile mici și mijlocii (IMM), organizațiile neguvernamentale și cabinetele medicale eligibile vor depune cererile de finanțare pentru microgranturile de câte 2.000 de euro prin Măsura 1, prima dintre cele 3 măsuri de ajutoare de stat în valoare totală de 1 miliard de euro.

Nobel 2020: Poeta americană Louise Glück a câştigat premiul Nobel pentru literatură

2020-10-08T112238Z_1346462952_RC2BEJ9OGN

Poeta americană Louise Glück a câştigat joi premiul Nobel pentru literatură pe anul 2020, potrivit unui anunţ făcut de Academia Suedeză din Stockholm. Laureata din acest an a fost recompensată pentru “vocea ei poetică inconfundabilă care, cu o frumuseţe austeră, face ca existenţa individuală să fie universală”, potrivit comunicatului oficial al Academiei Suedeze.

Când pornește căldura în Timișoara? Colterm are stoc de cărbune până în decembrie 2020

Caloriferele timișorenilor s-ar putea încălzi chiar de luni, 12 octombrie. Societatea de termoficare a orașului a început pregătirile pentru iarnă, dar trebuie să respecte regulamentul impus de primărie pentru a porni căldura. Colterm are 60.000 de tone de cărbune, ajung până în decembrie.

Perspective sumbre pentru marile economii europene, revizuire în jos a prognozelor după explozia numărului de noi cazuri

image-2019-02-21-22989249-70-bursa.jpeg

Marile economii europene își revizuiesc în jos prognozele economice deja sumbre pe fondul izbucnirii celui de-al doilea val al pandemiei pe continent, numărul de infecții cu coronavirusul depășind 6,3 milioane de cazuri în Europa, relatează CNBC.

Avertisment S&P: România și Columbia, pe lista statelor care riscă să devină “îngeri căzuți” – țări cu rating de “junk”

image-2020-06-1-24029600-70-avertisment.

România și Columbia se află pe lista S&P a circa 119 de entități care riscă să devină “îngeri căzuți”, respectiv al căror rating ar putea fi retrogradat în perioada următoare la “junk”, a declarat pentru Reuters Alexandra Dimitrijevic, Global Head of Research la agenția de rating, citata de cursdeguvernare.ro. Anul 2020 este pe cale de a deveni un an record din perspectiva numărului de “îngeri căzuți”, companii sau state ale căror ratinguri sunt retrogradate de la “investment grade” la “jung”, categorie nerecomandată investițiilor.

Veste de la Washington: Americanii se vor implica în construirea reactoarelor 3 și 4 de la Cernavodă / Investiția este estimată la 8 miliarde de euro / România va primi un mare pachet de finanțare

Adrian Zuckerman

România va încheia un acord cu SUA referitor la investițiile privind centrala nucleară de la Cernavodă, a anunțat ambasadorul Adrian Zuckerman

 

Președintele Iohannis a retras 31 de titluri de revoluționar. Titularii erau foști securiști

În cazul acestor 31 de persoane, retragerea titului de “Luptător pentru Victoria Revoluţiei Române din Decembrie 1989” s-a decis pe baza propunerii Secretariatului de Stat pentru Recunoaşterea Meritelor Luptătorilor Împotriva Regimului Comunist Instaurat în România în perioada 1945-1989 şi pe baza avizului primit de la Comisia parlamentară a revoluţionarilor din Decembrie 1989.

 

Coronavirus Spania: Un tribunal respinge carantina parțială în Madrid, deoarece “afectează drepturi fundamentale”

image-2020-09-20-24296896-70-proteste-an

Un tribunal din Madrid a respins joi carantina parțială în capitala spaniolă și în nouă dintre localitățile învecinate impusă de autorități în încercarea de a frâna avansul celui de-al doilea val de Covid-19, scrie AFP.

Cinema Studio, scos la licitație. Primăria dă 3 milioane de euro pentru cinematograful de artă

Al treilea cinematograf pentru care Primăria Timișoara caută constructor este Cinema Studio, care ar urma să fie primul cinematograf de artă al orașului. Lucrările sunt estimate la 3 milioane de euro, iar documentația a fost donată municipalității de o companie de asigurări și mai multe asociații culturale.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*