Nicoleta C. March 9, 2020

 

Cursurile au fost suspendate începând de luni la Liceul Alimentar din Timişoara, unde au fost depistate cele trei cazuri de coronavirus, a anunţat prefectul de Timiş, Liliana Oneţ, după reuniunea Comitetului judeţean pentru situaţii de urgenţă, scrie Agerpres.

 

„S-a decis suspendarea temporară a cursurilor la unitatea de învăţământ unde au fost depistate cele trei cazuri pozitive pentru COVID-19, pe o perioadă de 14 zile începând cu ziua de azi. De asemenea, s-a hotărât că pentru fiecare eveniment în parte, cu mai puţin de 1.000 de participanţi, autoritatea locală va realiza o analiză a riscurilor şi va solicita avizul prealabil al Direcţiei de Sănătate Publică Timiş”, a afirmat Liliana Oneţ.

 

Ea a precizat că autorităţile locale urmăresc îndeaproape evoluţia epidemiologică, în funcţie de aceasta luându-se măsurile necesare atât cu privire la suspendarea cursurilor în unităţile de învăţământ, dacă va fi nevoie, cât şi cu privirea la limitarea adunărilor publice.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu a subliniat că a fost informată de responsabilii instituţiei aeroportuare Timişoara că au fost stopate cursele aeriene spre şi dinspre Italia, iar la frontierele terestre din judeţ numărul călătorilor este mult mai redus.

 

„Am fost informată că a scăzut tot mai mult numărul celor care intră în România”, a completat Liliana Oneţ.

 

Agerpres

Citește și:  Guvernul Orban a căzut, moţiunea de cenzură a fost adoptată de Parlament

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*