Redacție January 20, 2020

 

Ministrul Mediului, Cosel Alexe, a declarat, luni, că 10 oraşe din România trebuie să facă planuri preventive în ceea ce priveşte reducerea nivelului de poluare, la recomandarea instituţiilor europene, pentru a se evita o eventuală procedură de infringement.

 

Potrivit ministrului Mediului, cele 10 oraşe care trebuie să facă planuri pentru în ceea ce priveşte reducerea poluării sunt: Craiova, Cluj, Timişoara, Constanţa, Brăila, Turnu Măgurele, Galaţi, Bacău, Ploieşti şi Piteşti.

 

„Aş vrea să vă spun că, analizând datele, voi avea discuţii şi voi începe procedurile cu celelalte zece municipalităţi din România care au obligaţia să realizeze aceste proiecte privind calitatea aerului, pentru că este important pentru noi să avem o cât mai bună stare de sănătate a populaţiei în aceste aglomerări urbane, să prevenim şi, evident, să avem date pe care să le furnizăm opiniei publice. Ar fi trist ca România să înceapă iarăşi o corespondenţă cu Comisia Europeană pe proceduri de pre-infringement sau infringement pe calitatea aerului cu alte aşezări urbane din România”, a spus, luni, Alexe.

Alexe a mai precizat, luni, că va solicita Institutului de Snătate Publică un raport pentru a se vedea în ce măsură poluarea afectează sănătatea populaţiei.

 

mediafax

Citește și:  A crescut numărul cazurilor de COVID-19, la Peniteciarul Timișoara

1 thought on “Timișoara e printre orașele din România care trebuie să facă „planuri preventive” privind poluarea, pentru a evita o procedură de infringement, spune Ministrul Mediului

  1. Nu-i stress, mandateaza dom’ primar pe cineva istet de la Continental sa pregateasca dosaru’ si peste noapte ne vom trezi in cel mai curat oras din Romania…

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*