Anton Kovacs July 27, 2021

 

 

Să spui în România, o țară în care o mare parte a generației active a fost educată să creadă că ceea ce spune sistemul este adevărul absolut și să aplaude la comandă, ca ăia de la congresele PCR, că Patriarhul Daniel „a reflectat la «caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptul că acesta este un drept, nu o obligație»” trebuie să ai puțin curaj.

Am să fiu puțin mai atent, de acum înainte, la ce spune omul ăsta.

***

Într-un timp am locuit pe strada Pop de Băsești, chiar în clădirea de la colțul cu Strada Gării, unde era și Bufetul Zorile. De la fereastra care dădea spre liniile de tren vedeam un gard făcut din plăci de beton, spart pe alocuri, iar în spatele acestuia era o grămadă mare de gunoi.

Într-o zi, trebuia să vină Ceaușescu în vizită de lucru a doua zi, mă uit și ce să vezi, gardul era întreg, cineva îl reparase. Nu se mai vedea nici mormanul de gunoi. Porțiunile reparate erau tot din plăci de beton, dar acestea arătau puțin altfel, nu mai erau multe fâșii orizontale așezate una peste alta, ci era câte o singură placă, înaltă de vreo 2 metri, și tot atât de lată. Sau cel puțin așa se vedea de la fereastră mea.

Curios, am ieșit și m-am dus să văd cum au făcut.

Când colo, ce să vezi, plăcile de beton erau de fapt niște panouri de cofrag peste care se suflase un strat subțire de ciment, ca să arate ca betonul. Din stradă se vedea beton, din interior se vedea că e placaj. Totul era butaforie făcută să țină exact până pleacă ăla din oraș.

Așa face și omul ăsta de la mediu, tot un fel de butaforie, o spoială, un “hai să învățăm pentru sesiune în ultima noapte” sau “hai să ascundem mizeria sub covor”.

Spune că va opri deșeurile de pe râuri, astfel încât acestea să nu mai ajungă în Ungaria.

Dar, domnule ministru, parcă în fișa postului dumneavoastră scrie că ar trebui să faceți ceva astfel încât deșeurile alea să nu mai ajungă în râurile românești. Că pe noi asta ne interesează în primul rând. Și, nu știu dacă v-ați prins, dacă nu mai ajung în râurile din Romănia nu se mai revarsă nici în cele din Ungaria.

Avem o directivă cu plasticurile alea, cred că a intrat în vigoare la începutul acestei luni. Ați rezolvat problema, paiele și paharele și farfuriile de unică folosință nu mai sunt din plastic?

Mai era ceva cu PET-urile, că o să le putem aduna de pe stradă și să le băgăm într-o cutie, ceva, primind în schimbul fiecărui PET câte 50 de bani. Funcționează chestia aia? Că tot mă plimb cu un pet în mână și la Kaufland, și la Carrefour, și la Auchan, să-l bag undeva ca să capăt un bănuț pentru căruț, dar degeaba.

Sau nu ați avut timp, că a trebuit să vă ocupați de uciderea urșilor?

***

 

Sunt convins că fetele alea din echipa feminină de gimnastică a Germaniei s-au dus ieri sau alaltăieri la antrenorul lor, sau la oficialii care le însoțeau și le-au spus, “domnilor, știți ceva, noi ne-am săturat să se uite bărbații la noi ca la niște persoane cu care se poate face sex”. Si după aceea s-au dus în bazar și și-au cumpărat niște treninguri, sau cum se numesc alea pe ele.

De fapt, oricine a putut observa că în ultimii ani se încearcă o tendință de androginizare, de amestecare a sexelor. În primul rând sexul, ăla de care erai întrebat în formulare “Sexul M/F” nu se mai numește sex, se numește “Gen” și acum nu mai este M/F ci este M/F/N, n-ul însemnând nedefinit sau nedeclarat.

Bărbații, prin înfățișare, devin mai feminini, se epilează pe picioare, poartă pantaloni până la genunchi, se machiază…

Femeile caută și ele să se apropie de linia de mijloc, poartă pantaloni, se tund scurt, unele nu se mai machiază, caută să-și ascundă atributele sexuale prin tot felul de artificii vestimentare…

Nu știu cine e de vină pentru chestiile astea, sigur creatorii de modă sunt unii din promotori, trebuie să faci ceva nou ca oamenii să-ți cumpere marfa, altfel o să poarte aceeași fustă din adolescență până când ajung la pensie. Probabil sunt implicați și niște oameni din aceia care pentru că nu știu să facă nimic și nu au făcut nimic în viață lor promovează tot felul de tâmpenii, o falsă egalitate între sexe corectă politic dar imposibilă, pentru că indiferent de egal ne-am comporta, chiar dacă ne îmbrăcăm la fel , muncim la fel, câștigăm exact la fel, bărbații nu vor putea fi niciodată egali cu femeile, legi care nu se pot aplica, reguli care nu se pot respecta, lucruri care întotdeauna fac mai mult rău decât bine.

Și probabil e și dorință de frondă, dacă mama a purtat tanga, ia să-i arăt eu că sunt mai deșteaptă decât ea mergând la plajă cu burka.

***

jurn_ind

 

***

 

China acuză SUA că inventează „un inamic imaginar” pentru a exercita „hegemonie”

 

***

 

Statele Unite cer Chinei să devină o putere mondială responsabilă și să respecte drepturile omului

Administraţia Joe Biden a îndemnat, luni, China să devină o putere mondială responsabilă şi să colaboreze cu Statele Unite în probleme precum încălzirea climatică şi pandemia, insistând însă pentru respectarea drepturilor omului.

***

Operațiunea SUA care va înfuria China: „Este fără precedent, nu am avut niciodată atâtea forțe aeriene în Pacific”

Operațiunea SUA care va înfuria China: „Este fără precedent, nu am avut niciodată atâtea forțe aeriene în Pacific” VIDEO

Pe fondul tensiunilor dintre Statele Unite și China, Washingtonul face o demonstrație de forță neobișnuită, trimițând o flotă aeriană masivă în regiunea Pacificului de Vest. Astfel, operațiunea se va desfășura luna aceasta în insulele Guam și Tinian, unde America dispune de baze militare.

Oficiali ai Forțelor Aeriene americane din Hawaii au anunțat că aproximativ 25 de avioane de luptă F-22 Raptor, dintre care o parte de la baza Elmendorf-Richardson din Alaska, vor efectua exerciții militare în cadrul misiunii denumite Pacific Iron 2021. Desfășurarea de mare amploare va trimite un mesaj puternic Beijing-ului, apreciază analiștii, potrivit CNN.
”Nu am avut niciodată atât de multe avioane F-22 Raptor deplasate în zona de operațiuni ale Forțelor Aeriene din Pacific”, a declarat generalul Ken Wilsbach, comandantul Air Force din regiunea Asia-Pacific.

***

Vladimir Putin: Marina rusă poate lansa o „lovitură imposibil de prevenit”, dacă e nevoie

Marina rusă poate detecta orice inamic și poate lansa o „lovitură imposibil de prevenit”, dacă e nevoie, a spus președintele rus Vladimir Puțin. Declarația vine la câteva săptămâni după ce o navă de război britanică s-a aflat în centrul unui incident în Marea Neagră, relatează Reuters.

 

***

 

Rusia blochează accesul la site-urile web ale lui Alexei Navalny și aliații apropiați

Un muncitor pictează peste o pictură murală care îl înfățișează pe Alexei Navalny în Saint Petersburg în aprilie

Autoritățile ruse au restricționat accesul la site-ul web al lui Alexei Navalny și la cel al zecilor aliați apropiați ai acestuia, a declarat luni echipa liderului opoziției închiși.

Acțiunea a avut loc în timp ce guvernul a crescut presiunea asupra susținătorilor opoziției, jurnaliștilor independenți și activiștilor pentru drepturile omului înainte de alegerile parlamentare ale țării. Votul din septembrie este văzut pe scară largă ca o parte importantă a eforturilor lui Vladimir Putin de a-și cimenta conducerea înainte de alegerile prezidențiale din 2024.

 

***

 

Dacă beți puțin în fiecare săptămână, vă protejați inima dacă aveți o afecțiune cardiovasculară, constată un studiu

Capture

CNN)Dacă trăiți cu boli de inimă, a avea o cantitate mică de alcool în fiecare zi este legat de un risc mai mic de a avea un alt atac de cord, accident vascular cerebral, angină pectorală (dureri de inimă din cauza arterelor restrânse) sau de moarte timpurie, potrivit unui nou studiu mare.

„Aceasta nu este populația generală – studiul se aplică persoanelor care s-au întâmplat deja ceva care se referă la sănătatea cardiovasculară”, a declarat cercetătoarea în domeniul alcoolului, Emmanuela Gakidou, care este director senior de dezvoltare organizațională și instruire la Institutul pentru Metrică și Evaluare a Sănătății. la Universitatea din Washington.

„Și ceea ce găsesc este că, dacă continuați să beți după ce ați avut un eveniment cardiac, nu este atât de rău pentru dvs., atâta timp cât vă mențineți consumul scăzut”, a spus Gakidou, care nu a fost implicat în studiu.

***

Amazon își monitorizează la sânge muncitorii fiindcă “Jeff Bezos crede că sunt în mod inerent leneși”, afirmă fostul vicepreședinte al companiei

Citește și:  Revista presei–25.11.2020

image-2021-05-24-24817052-70-jeff-bezos-

Amazon monitorizează fiecare mișcare a muncitorilor din depozitele sale deoarece “Jeff Bezos crede că angajații sunt în mod inerent leneși”, afirmă David Niekerk, fostul vicepreședinte al gigantului de comerț electronic, potrivit La Libre Belgique.

 

***

Jocurile Olimpice. Echipa feminină de gimnastică a Germaniei a refuzat să poarte bikini

***

Biserica Ortodoxă: Patriarhul Daniel nu s-a vaccinat. „Dacă va decide, Patriarhia Română va anunța public”

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, a anunțat luni, 26 iulie, că Patriarhul Daniel „a reflectat la «caracterul voluntar al actului de vaccinare, precum și la faptul că acesta este un drept, nu o obligație»” și că acesta nu s-a imunizat anti-COVID deocamdată.

 

***

 

Medicul Beatrice Mahler: „Nu sunt pentru vaccinarea obligatorie!” Ce spune despre personalul medical

Dr. Beatrice Mahler a explicat, luni, în emisiunea „Se întâmplă acum!” cu Tudor Barbu, de la B1TV, că nu este adepta vaccinării obligatorii, dar că, în privința vaccinării personalului medical, pe primul loc trebuie să […]

 

***

 

Tanczos Barna anunță că va opri deșeurile de pe râuri să mai ajungă în Ungaria: Au fost transportate cantități uriașe către țara vecină

Ministrul Mediului Tanczos Barna a anunțat, luni, în cadrul unei vizite în județul Bihor, că în perioada următoare vor fi identificate 12 puncte de-a lungul graniței unde vor fi instalate echipamente care să oprească deșeurile de pe râuri să mai ajungă în Ungaria.

 

***

 

16 state membre cu PNRR-uri aprobate înainte de vacanța de vară. Ce se întâmplă cu planul României

ghinea.jpg

Miniștrii de Finanțe din UE au aprobat luni, în cadrul unei reuniuni organizate în sistem videoconferință, planurile naționale de relansare depuse de Croația, Cipru, Lituania…

 

***

 

Patru oameni mor zilnic în România în accidente de circulație. Este cea mai ridicată mortalitate rutieră din Uniunea Europeană

România are cea mai ridicată rată a deceselor în accidente din Uniunea Europeană, cu 85 de morți la un milion de locuitori în 2020, potrivit datelor publicate de Comisia Europeană.

 

***

 

Macabru! 24 de morți în doar trei zile pe șosele din România!

accident

Bilanț sumbru pe șoselele din România în ultimele zile în urma unui val de accidente soldate cu zeci de morți și răniți.

Doar în weekend 17 accidente rutiere au făcut 24 de morți. Suntem pe primul loc în UE în topul accidentelor rutiere soldate cu morți și răniți. Cu 85 de decese rutiere la un milion de locuitori în 2020, România are cea mai mare rată a mortalității rutiere din UE.

Bilanț sumbru pe drumurile din România: 24 de morți și 17 accidente în 3 zile. Titi Aur: Nu există sancțiune cu adevărat pentru acești tupeiști
Bilanț sumbru pe drumurile din România: 24 de morți și 17 accidente în 3 zile. Titi Aur: Nu există sancțiune cu adevărat pentru acești tupeiști

 

***

 

Mesajul lui Marian Godină, după tragediile de pe șosele: „E nevoie de bâtă, nu de vorbăraie”

Celebrul polițist de la Rutieră, Marian Godină, a scris pe blogul său despre numărul mare de accidente din ultimele zile și este de părere că românii pot fi civilizați doar cu bâta.    „Din păcate, […]

 

***

 

Masca rămâne obligatorie în spațiile închise și după 1 august. Nicio măsură de relaxare nouă în România

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a afirmat luni, 26 iulie, că masca de protecţie va rămâne obligatorie în spaţii închise şi după data de 1 august, precizând că de la această dată nu vor fi neapărat relaxări noi, ci completări la cele existente, dând ca exemplu o creştere a numărului de participanţi la evenimente private.

 

***

 

Bugetari de lux. Lefuri de zeci de mii de euro pentru şefimea ANRE, chiar şi în pandemie

646x404.jpg

Conducerea ANRE a încasat în 2020 indemnizaţii şi mai mari faţă de 2019, cel mai mare venit, al şefului instituţiei, fiind de peste 700.000 de lei, adică de 43 de ori mai mare faţă de cel al cetăţeanului care câştigă minimul pe economie.

 

***

 

curs

 

***

 

Evenimente de muzică populară, de muzică clasică și de pop-rock, de Ziua Timișoarei, încă de duminică

Pe 3 august 2021, Timișoara sărbătorește 102 ani de la intrarea în oraș a trupelor române conduse de Virgil Economu. Ca în fiecare din ultimii 20 de ani, Primăria Timișoara, prin Casa de Cultură a Municipiului Timișoara, marchează momentul cu spectacole, concerte și alte evenimente speciale. În acest an, momentele artistice vor începe de duminică, 1 august, iar cele mai multe vor avea loc în Piața Libertății și în Piața Unirii, însă reprezentanții Casei de Cultură promit evenimente inclusiv în cartiere, însă detalii despre acestea vor fi oferite ulterior.

 

***

 

Sunlight Theatre revine la  Timișoara, în cinci locuri din Timișoara

Sunlight Theatre, ediția II, va avea loc la grădina de vară Capitol din Timișoara și în alte patru locuri, în perioada 26-30 august. Sunlight Theatre revine pentru iubitorii de teatru din capitala europeană a culturii.

”V-am pregătit 6 nopți de teatru în aer liber, între 27 august și 1 septembrie 2021, la Grădina de vară a Filarmonicii Banatul, Piața Libertății, Aerodrom Cioca, Cinema Arta și Parcul Central Dumbrăvița, cu o selecție de spectacole, într-un setup diferit, de cafe-teatru”, susțin organizatorii.

 

***

 

Colaborare între Muzeul de Artă din Timișoara și cel din Novi Sad. Ce expoziție pot vizita timișorenii

1.-expo.jpg

O nouă expoziție de pictură este vernisată astăzi, 26 iunie, ora 18,00, la muzeul de artă, ca prim rod al colaborării dintre muzeul timișorean și cel din Novi Sad, care va continua în următorii doi ani în contextul manifestărilor cuprinse în agenda celor două capitale culturale europene. La vernisaj vor fi prezente mai multe personalități […]

 

***

 

Bd. Liviu Rebreanu intră în reparații capitale doar când e gata Centura Timișoara Sud. Până atunci, plombări

Unul dintre cele mai circulate și degradate bulevarde din oraș, Liviu Rebreanu, nu va avea parte de reparații capitale prea curând. Cel puțin nu cât încă se lucrează la Centura Timișoara Sud, care ar trebui să fie gata în septembrie 2022. Reprezentanții primăriei spun că se vor face reparații pe Rebreanu în luna august.

 

***

 

Institutul Francez și Comunitatea de evrei din Timișoara organizează proiecția filmului „Ultima difuzare la București”

Institutul Francez, împreună cu Comunitatea de evrei din Timișoara, organizează proiecția filmului „Ultima difuzare la București”, în regia olandezului Ludi Boeken. Proiecția va avea loc marți, 27 iulie, de la ora 20.30, în grădina Institutului Francez din Timișoara și va fi precedată de o discuție între regizor și profesorul Marcel Tolcea.

***

reclama_red

 

***

 

De la descoperirea insulinei la un tratament pentru diabet

Insulina a fost descoperită acum 100 de ani, dar a fost nevoie de mai multe descoperiri pentru a obține un tratament pentru diabet.

 

***

 

Undele sonore vs undele lumină. Ce le diferențiază?

Undele sonore și cele luminoase, deși ambele prezintă caracteristici specifice unor unde, se diferențiază prin mediul de transmisie, comportament și istorie.

 

***

 

A venit vacanţa, cu trenul din Franţa!

Şi chiar în Franţa călătorim în cele ce urmează, pe plaja din Villers-sur-Mer, Normandia, prin intermediul acestei clipe de tihnă imortalizate, la 1900, de fotograful Robert Demachy.

E lesne de văzut: la început de secol, eleganţa îşi găsea loc în cotidian chiar şi în momentele de relaxare la plajă: pălării elaborat decorate, rochii lungi, în dungi, costume purtate nonşalant; şi chiar şi-un câine care pare în egală măsură relaxat. Umbrele lungi ale dimineţii se întind pe plaja cu pietriș specifică țărmului de la Marea Nordului. Dincolo de cabinele de plajă miniaturale, frumos aliniate, din fundal, se conturează impresionantele vile ce flanchează țărmul.

 

***

Iată, vin investitori…

Screenshot-2021-07-27-at-00.23.44.png

S-o fi dus Cîțu după investitori? În mai a dat o declarație pe care medicii nu au sesizat-o: „Nu mai stăm după investitorii străini. Mergem după ei!“. Îi și vedeam pe mascații lui Bode cum descind la 4 dimineața acasă la Bezos: „Chelule, hai, ia borseta cu bani și cheile de la rachetă, că trebuie să investești în România“. Coaliția se rupe. Dar în bătaie. În timp ce Stelian Ion se bate cu udemeriștii într-un colț al barului, Cristian Ghinea […]

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*