Redacție October 26, 2021

 

Dominic Fritz a anunţat, marţi, că a fost oprit gazul către COLTERM, înainte de a fi găsit un alt furnizor. Astfel, peste 50.000 de gospodării şi majoritatea spitalelor din Timișoara rămân fără apă caldă şi căldură. Managerii a cinci spitale din oraş au transmis un mesaj în care cer ca situaţia să fie rezolvată, pentru a salva vieţile pacienţilor.

 

„Astăzi, din păcate, o să fie câteva lucruri grele de anunţat, de discutat. Acum câteva minute compania Delgaz a oprit distribuţia gazului pentru CET Centru şi Compania E. ON a sistat furnizarea gazului pentru Colterm”, a transmis, marţi, Dominic Fritz, într-o conferinţă de presă.

 

Acesta a precizat că ultimele negocieri cu un potenţial furnizor au eşuat, ceea ce înseamnă că Timişoara momentan nu are o companie care să furnizeze gaze naturale către COLTERM.

Primarul Timișoarei a explicat că situaţia vine pe fondul crizei de la nivel european, nefiind suficientă cantitate de gaze pe piaţă, iar furnizorii cer plata gazului în avans.

Dominic Fritz a mai transmis că se va face „tot posibilul pentru a trece peste această perioadă” şi pentru repornirea căldurii. Primarul a făcut un apel către toate companiile de stat să ajute orașul de pe Bega cu livrarea de gaze naturale.

 

Citește și:  58 cazuri noi de COVID-19 în Timiș, 1.225 la nivel național, 23.451 teste efectuate în ultimele 24 de ore

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*