Redacție January 8, 2021

 

Mai multe companii private din Timișoara au venit în sprijinul Primăriei și comunității și au oferit spațiile în care vor funcționa centrele de vaccinare, atunci când va începe Faza 3 a procesului, a vaccinării populației generale.

 

Responsabilitatea Primăriei Timișoara este să asigure aceste spații, iar Primăria a reușit să identifice locații pentru toate cele 17 centre care vor fi deschise timișorenilor în Faza 3.

În ultimele săptămâni, primarul Dominic Fritz a avut multe discuții cu oameni de afaceri și companii care și-au arătat disponibilitatea de a ajuta. Din cele 17 spații, 9 sunt private și au fost puse la dispoziție de:

 

  • Medlife (1 centru),
  • Genki Medical Center (1 centru),
  • Iulius Mall (1 centru),
  • Vox Tehnology Park (2 centre),
  • ISHO (2 centre),
  • Continental Automotive România (2 centre).

 

Celelalte spații identificate sunt în proprietatea Primăriei Timișoara: Incuboxx (3), Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (2), Clădirea STPT (2), Muzeul de Transport Public (1).

 

„Mulțumim companiilor care pun la dispoziția Primăriei și a comunității spații pentru centrele de vaccinare care vor deveni operaționale în Faza 3. Într-o cursă contracronometru, au fost identificate toate cele 17 spații care îndeplinesc condițiile pentru desfășurarea procesului de vaccinare și acoperă întreg teritoriul orașului, astfel încât cetățenii să nu fie puși pe pe drumuri. Timișoara dovedește, din nou, că este solidară și la bine și la greu. Pentru ca aceste spații să devină centre de vaccinare au nevoie de dotări, de la paturi până la frigidere. Suntem în etapa 1, a vaccinării personalului medical, în spațiile proprii ale spitalelor. Am încredere că vom primi cât mai repede informații despre mecanismele de achiziții și finanțare de la Guvern, ca toate cele 17 centre să fie operaționale în ziua 0 a vaccinării populației generale”, a declarat Dominic Fritz, primarul Municipiului Timișoara. 

 

Citește și:  Situația COVID-19, luni, 8 martie, în Timiș: 245 persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore, dar și 3 decese

Printr-o bună coordonare a campaniei la nivel local și central, dar în principal printr-o disponibilitate mare a cetățenilor de a se vaccina, Timișoara ar putea să fie primul oraș mare din România care ar încheia pandemia și ar elimina restricțiile.

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*