V.V. December 29, 2021

 

Social-democrații consideră că măsurile pentru prevenirea valului 5 al pandemiei, prezentate azi de ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, marchează o schimbare radicală în gestionarea pandemiei de către autoritățile sanitare din România.

 

Conform PSD, noua abordare pune în primul rând accentul pe informarea și sprijinirea cetățenilor și abia apoi pe restricții și sancțiuni.

 

„Cetățenii nu mai sunt considerați adversari, ci parteneri ai autorităților sanitare în lupta cu pandemia. Ministerul Sănătății va oferi ghiduri informative și asistență pentru persoanele infectate, dar și pentru personalul medical implicat în tratarea pacienților Covid”, au transmis reprezentanții PSD, într-un comunicat de presă.

 

Totodată, Ministerul Sănătății și-a propus să utilizeze toate celelalte instrumente prin care se poate combate pandemia: testarea și tratamentul ambulatoriu pentru prevenirea spitalizărilor, asigurarea medicamentelor performante și îmbunătățirea condițiilor din spitale.

Social-democrații au mai transmis că Alexandru Rafila se va implica în organizarea unor grupuri de dialog cu reprezentanții cultelor, ai mediului de afaceri și ai sindicatelor, pentru a analiza din timp soluțiile propuse pentru combaterea pandemiei.

Citește și:  Prefectul județului și comisia de verificare au inspectat digurile de apărare împotriva inundațiilor din Timiș

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*