Nicoleta C. December 29, 2021

 

Ministrul Sănătății a anunțat că izolarea și carantina vor fi și în România tot de 10 zile, la fel ca în multe țări din Uniunea Europeană.

 

„O informație care cu siguranță o să vă intereseze: vom rezolva în aceste zile durata izolării și a carantinei. Va fi și în România doar de 10 zile, la fel cum este în marea majoritate a țărilor din Uniunea Europeană”, a declarat Alexandru Rafila.

 

Precizarea a venit după ce Adriana Pistol, directorul Centrului Național de Supraveghere și Control al Bolilor (CNSCBT), a fost întrebată dacă va fi nevoie de doza booster pentru prelungirea validității certificatului de vaccinare.

 

„În Uniunea Europeană da, la nivel național acest lucru încă nu a fost stabilit. Ceea ce rămâne de subliniat este că dacă ne- am făcut prima schemă, să facem și doza booster, pentru că este important în această conjunctură a tulpinii și nu pentru a călători sau a intra la mall. Iar cei care sunt nevaccinați, vaccinați-vă pentru conjunctura Omicron, nu pentru a intra la mall”, a spus Adriana Pistol, conform Mediafax.

Citește și:  Un bărbat a fost plimbat de la o casierie la alta în Gara de Nord din Timişoara până când a pierdut trenul

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*