Nicoleta C. December 29, 2021

 

Pensionarii cu venituri reduse vor primi, în ianuarie 2022, suma de 2.200 de lei, dar vor pierde ajutorul de încălzire de la bugetul de stat.

 

Creștere a pensiilor, din ianuarie 2022, dar și acordarea ajutorului social pentru pensionarii cu venituri reduse vin la pachet cu o veste tristă. Pensionarii vor pierde ajutorul de încălzire de la bugetul de stat, care este condiționat de cuantumul venitului lunar.

Ministrul Muncii, Marius Budăi, a anunțat că pensionarii cu venituri mai mici de 1.600 de lei vor primi un sprijin astfel încât, în luna ianuarie, aceștia nu vor avea un venit mai mic de 2.200 de lei.
Aceștia vor avea venituri de cel puțin 2.200 de lei, potrivit ministrului Muncii, care a anunțat creșterea cu 10% a punctului de pensie, dar și acordarea unui ajutor pentru plata facturilor în ianuarie 2022.
Persoanele cu un venit de 2.200 de lei nu se vor mai în cadra în acordarea ajutorului de încălzire de la bugetul de stat.

 

Pensionarii cu venituri majorate, trebuie să bată drumul până la serviciul din cadrul primăriei unde au depus dosarele pentru ajutorul de încălzire și să anunțe noua creștere de venit.

 

Ajutorul de încălzire se acordă în baza propriei declarații și sub sancțiunile prevăzute de Codul penal cu privire la falsul în declarații, în care se menționează cuantumul venitului lunar.

 

sursa ObservatorulPH

Citește și:  Enel aduce precizări legate de liberalizarea pieței de energie electrică. Ce trebuie să facă abonații

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*