Nicoleta C. August 25, 2020

 

Marcel Vela a anunțat, marți, într-o conferință de presă, proiectul unei Ordonanțe de Urgență prin care se înființează Poliția Animalelor.

 

Polițiștii vor avea dreptul, conform proiectului, să intre pe o proprietate privată fără mandat, dacă informațiile indică faptul că un animal este în pericol.

Conform proiectului OUG, dacă polițiștii constată că un animal se află într-o situație de pericol, vor putea emite un ordin de plasare a animalului într-un adăpost. Acțiunile polițiștilor pot fi întreprinse fără consimțământul persoanelor care dețin animalul.

 

„Polițiștii au dreptul de a pătrunde în domiciliul sau reședința oricărei persoane fizice, fără acordul acesteia, precum și în sediul oricărei persoane juridice, fără acordul reprezentantului legal al acesteia, dacă informațiile aflate la dispoziția polițiștilor indică faptul că în acele spații se află un animal în situație de pericol”, se arată în proiect.

Totodată, „polițiștii pot folosi forța și mijloacele din dotare, în mod adecvat și proporțional, pentru a pătrunde în spațiile prevăzute”.

 

 

Proiectul se află în dezbatere publică pentru zece zile, iar propunerile, sugestiile si opiniile pot fi transmise pe adresa de e-mail: dgj_transparenta@mai.gov.ro.

 

Politia_Animalelor_proiect OUG
Citește și:  Mii de spanioli au protestat împotriva grațierii lideriilor catalani separatiști

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*