Redacție December 14, 2020

Foto: Inquam Photos / Cornel Putan

 

Instituirea carantinei în localitățile Remetea Mare și Giroc se amână, chiar dacă rata de infectare din cele două localități este mare.

 

Potrivit subprefectului de Timiș, Mircea Băcală, autoritățile responsabile au decis că înainte de a fi impusă carantina să se recurgă la măsuri preventive.

 

„Am avut o ședință cu reprezentanții DSP, Inspectoratul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul de Jandarmi, dar și IPJ la care i-am invitat pe cei doi primari din localitățile Giroc și Remetea Mare. De comun acord am căzut ca înainte de a lua măsura carantinării sau a propune această măsură a carantinării celor două localități, fiindcă tendința așa este, am convenit să facem mai multe activități de prevenție cu efectivele de la Inspectoratul Județean de Poliție de a verifica în localități cetățenii care au sau nu au ce căuta în zonele respective, fiindcă că măsura carantinei este o măsură care practic va aduce foarte mari nemulțumiri și atunci efectiv încercăm să nu ajungem acolo cu aceste verificări în localități”, a spus Mircea Băcală pentru Radio Timișoara.

 

Subprefectul a mai declarat că, tot ca o măsură de prevenșie, în cazul celor care sunt depistați cu COVID-19, va fi identificat și angajatorul pentru a se verifica dacă sunt cazuri de focare cu pacienți asimptomatici.

 

Vă reamintim că rata de infectare COVID-19 în Giroc este de 8,47, iar în Remetea Mare 12,47. În ultimele 24 de ore în cele 2 localități au fost confirmate patru persoane cu SARS-CoV-2.

Citește și:  Întreruperi în furnizarea energiei electrice pe mai multe străzi din Timișoara

Leave a comment.

Your email address will not be published. Required fields are marked*